اقتصاد۲۴- آیا مصرف ماهی خطر ابتلا به کرونا را افزایش میهد؟
وی گفت: غذاهای دریایی، چون ماهی منبع امگا ۳ هستند و اتفاقا این روزها ما بر دریافت منابع کافی امگا ۳ تأکید داریم. دریافت منابع غذایی این اسید چرب به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند؛ بنابراین خوردن ماهی دو بار در هفته را توصیه میکنم.
او افزود: منابع غذایی دریایی، چون ماهی علاوه بر امگا ۳، منبع سلنیوم هم هستند و سلنیوم یک ماده آنتی اکسیدانی است که اتفاقا در این روزها برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بسیار کمک کننده است.
دکتر کوهدانی در اینباره خاطرنشان کرد: دلیل شیوع کرونا در چین استفاده از مواد غذایی نامتعارف و غیر معمول و تماس با حیواناتی مانند خفاش است و هیچ ارتباطی با مصرف ماهی ندارد. لازم است اشاره شود کارشناسان سازمانهای بین المللی تأکید بر اجتناب از مصرف گوشت حیوانات و پرندگان وحشی یا مرده دارند.
بهترین روش طبخ ماهی برای پیشگیری از ابتلا به کرونااستاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا، مردم گوشتهای کبابی و استیکی مصرف نکنند، چون در این شکل طبخ، گوشت حرارت کافی نمیبیند و میتواند خطرساز باشد.
بیشتر بخوانید:
آخرین آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در کشور
وی در خصوص روش پخت ماهی هم اظهار داشت: در روش طبخ سرخ کردن سریع ماهی با حرارت بالا، لایههای داخلی آن پخته نمیشود. نحوهی تهیه ماهی بسیار مهم است، اما توصیه بر عدم مصرف ماهی علمی نبوده و تصور غلطی است.
محدودیت مصرف پروتئین برای بیماران کلیوی!
وی بر مصرف منابع کافی پروتئینی در این روزها تأکید کرد و گفت: این پروتئینها شامل انواع گوشت، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات، نانها و مغزها است.
کوهدانی ادامه داد: در بیماران کلیوی میزان مصرف منابع غذایی پروتئینی باید طبق تجویز تیم درمانیشان باشد. ممکن است بر اساس شرایط بیمار درجاتی از دریافت گوشت قرمز و حبوبات ضروری باشد.
او در این خصوص به بهداشت نیوز گفت: به سایر افراد از جمله کودکان، سالمندان، زنان باردار و بقیه توصیه میکنیم که از مقادیر کافی گروه گوشتها (گوشت قرمز و پرندگان و ماهی، حبوبات، تخم مرغ و مغزها) و لبنیات در این روزها بهره ببرند، چون این مواد میتواند به تقویت سیستم ایمنی ما کمک کند.
این متخصص تغذیه تأکید کرد: علاوه بر مواد غذایی پروتئینی، دریافت مقادیر کافی سبزیجات غیر نشاستهای و با رنگهای مختلف (سبز، زرد، نارنجی و.)، میوه و نانهای سبوس دار به تأمین مواد مغذی لازم برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی ما کمک میکند.
آیا نان قبل از مصرف فریز شود؟
دکترفریبا کوهدانی با بیان اینکه ویروس کرونا یک بیماری جدید است و راهنماییهایی که توسط سازمانهای معتبر بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی میشود، راهنماهای موقت است، عنوان کرد: هنوز نمیتوانیم بگوییم که فریز کردن مواد غذایی میتواند آلودگی به ویروس کرونا را برطرف کند، تنها چیزی که الان برای از بین رفتن ویروس مطرح است حرارت بالا در پختن مواد غذایی است.
او در اینبار اضافه کرد: در خصوص نان هم باید بگویم که اگر نسبت به آلودگی آن تردید داریم، پیشنهاد میشود قبل از مصرف نان مجددا توسط توستر، مایکروفر یا ماهیتابه داغ شود.
تخته و چاقوی گوشت را از تخته و چاقوی سبزی جدا کنید!
وی نکتهی مهم هم در خصوص تهیه، بسته بندی و فریز کردن انواع مواد غذایی مانند سبزیجات و انواع گوشت بیان کرد: دستها و سطوحی که با این مواد غذایی در تماس قرار گرفته است، باید توسط شویندهها شسته یا ضد عفونی شوند.
کوهدانی گفت: دستها باید قبل و بعد از تهیه و خرد کردن و بسته بندی مواد غذایی شسته شود. سطوح و ابزاری، چون تخته و چاقو و قیچی گوشت با تخته و چاقویی که برای سبزی و مواد غذایی دیگر استفاده میکنیم جدا باشد و پس از مصرف کاملا شسته و ضد عفونی شوند.
روش ضدعفونی سطوحی که با گوشت در تماس است
او همچنین ضدعفونی و شستشوی ابزار مورد استفاده در آشپزخانه با مواد شوینده و آب داغ باشد را مهم دانست و تصریح کرد: برای سطوح کابینت که ممکن است با مواد غذایی و گوشتی در تماس بوده و آغشته شده باشند نیز میتوانیم نسبت ۱ واحد وایتکس به ۹ واحد آب را رقیق کنیم و مورد استفاده قرار دهیم. محلولهای الکلی ۶۱ تا ۷۲ درصد نیز مفید است.
استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آخر با تأکید بر اینکه هنگام تهیه غذا بهتر است جلوی بینی و دهان را بپوشانید، به بهداشت نیوز گفت: این روزها سعی کنیم از مصرف غذا در محلهای نامطمئن خودداری کنیم و از غذاهای خانگی که با رعایت نکات بهداشتی تهیه شده اند استفاده کنیم.
منبع: بهداشت نیوز