اقتصاد۲۴- دکتر جلال الدین میرزای رزاز با اعلام این خبر اظهار کرد: بیماری ناشی از ویروس کرونا حد و مرز نمیشناسد و آنچنان بیپروا میتازد که ارتش بهداشتی جهان در برابر آن به چالش افتاده است. چالشی که در قرن گذشته بیسابقه بوده است و تعداد موارد مبتلا به این بیماری به قدری سریع رو به افزایش است که از ظرفیت درمانی در ایران و بسیاری از کشورها فراتر رفته است. این مسئله بیش از پیش ارجحیت پیشگیری نسبت به درمان را برای نظام سلامت گوشزد کرده است.
وی افزود: در این میان یکی از حیطههای مهم و مورد اقبال جبهه پیشگیری، تغذیه و تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز اطمینان از ایمنی موادغذایی است که بالطبع با توجه به جذابیت آن و نگرانیهای مردم در این خصوص بستری برای اشاعه اطلاعات ناصواب و بیپشتوانه توسط افراد غیر صلاحیتدار نیز شده است. همین مسئله سبب شده است که بسیاری از هممیهنان دچار سردرگمی در کسب اطلاعات تغذیهای در عرصه مجازی شوند و سودجویان نیز در این جولانگه در پی سود و منفعت باشند. این در حالی است که ظرفیتی بالغ بر ۹۰۰۰ دانشآموخته تغذیه با توزیع جغرافیایی فراگیر از ۲۵ دانشگاه در سراسرکشور وجود دارد که میتواند تأثیر بسزایی در سطح ملی برای ارتقاء سلامت عمومی جامعه داشته باشد.
رزاز تصریح کرد: انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انجمن تغذیه ایران به عنوان اصلیترین متولیان سلامت تغذیهای کشور با بهرهگیری از ظرفیت دانشآموختگان علوم تغذیه و در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، در قالب یک حرکت بینظیر جهادی و هدفمند در کوتاهترین زمان ممکن، اپلیکیشن ویژهای برای پاسخ به نیاز روز جامعه برای دستیابی به اطلاعات موثق، مبتنی بر شواهد و کاربردی با نام تاک (تغذیه، ایمنی و کرونا) طراحی کردهاند که هماکنون برای استفاده عموم به صورت رایگان از تارنمای این اپلیکیشن به نشانی tacapp.ir قابل بارگذاری است. طراحی و تأمین محتوای این اپلیکیشن با همت و کار شبانهروزی دلدادگان سلامت هممیهنان انجام شده است که به جرأت میتوان گفت حرکتی بینظیر و مثال زدنی در جهان است.
بیشتر بخوانید: سایت «کرونا» راه اندازی شد
وی ادامه داد: در این اپلیکیشن با بررسی دقیق فضای مجازی و استخراج پرسشهای متداول در خصوص مراقبتهای تغذیهای در سه بخش اصلی پیشگیری، درمان و مراقبتهای تغذیهای دوران پس از نقاهت بیماری ناشی از کرونا و همچنین دستورالعملهای رسمی نهادهای مرجع علمی، پاسخهایی مبتنی بر شواهد و کاربردی به پرسشها و شبهات تغذیهای ارائه شده است. همچنین با بهرهگیری از گستردهترین شبکه مجازی دانشآموختگان تغذیه، در صورتی که پرسش کاربران در مجموعه طبقهبندی شده سؤالهای متدوال یافت نشود، با اتصال به کارشناسان زبده علوم تغذیه از طریق اپلیکیشن، به صورت آنلاین به این پرسشها به صورت اختصاصی نیز پاسخ داده خواهد شد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی خاطرنشان کرد: علاوه براین، در قالب ارائه خدمات تغذیهای مجازی از طریق تاک، اهداف دیگری نیز از جمله ارتقاء انسجام جامعه دانشآموختگان تغذیه، ارتباط مؤثر با گروههای اجتماعی مختلف برای ارتقاء سواد تغذیهای و همچنین ایجاد یک بستر پویا برای کسب تجربههای آموخته برای مواجهه با شرایط بحرانی تهدیدکننده سلامت نیز دنبال شده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، رزاز با بیان این که تمامی هممیهنان و پارسی زبان سراسر جهان میتوانند با بهرهمندی از این اپلیکیشن و معرفی آن به دیگران، ما را در دستیابی به اهداف اجتماعی و ارتقاء سلامت عمومی یاری برسانند، اظهار کرد: امیدواریم با گسترش استفاده از این اپلیکیشن، شرایط آسانتری برای عبور از این بحران برای مردم عزیزمان فراهم شود و نیز کادر درمانی و نظام سلامت کشور در کنار درمانهای معمول و رایج بتوانند از حمایتهای تغذیهای که جزء لاینفک درمان بوده و تأثیر درمان را افزایش میدهد، بهرهمند شوند.
منبع: ایسنا