تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۹
جهش تولید ناجی صنایع نساجی

قاچاق نفس صنعت پارچه را بریده است!

این روز‌ها صنعت نساجی کشور حتی با شعار رونق تولید هم حال و روز خوبی نداشته و قاچاق بلای جان آن شده است.
نساجیاقتصاد ۲۴- مدتی طولانی است که مردم کشورمان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و همین موضوع باعث شده است تا قیمت محصولات برای مردم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ مبلمان و لوازم چوبی از جمله اقلامی هستند که خرید آن‌ها هزینه زیادی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند و همین موضوع باعث شده تا هم خریداران و هم تولید کنندگان دغدغه کاهش و کنترل قیمت را داشته باشند

کاهش قیمت برای تولید کننده‌ها به معنای کاهش هزینه تمام شده است، تولید کننده باید در تلاش باشد تا با کاهش هزینه تمام شده محصولات است؛ با تلاش‌های صورت گرفته توسط تولید کنندگان و فعالان حوزه چوب و مبلمان امروز شاهد بهبود چشمگیر محصولات تولید شده در داخل کشور هستیم اما این افزایش کیفیت زمانی به نتیجه خواهد رسید که در توان خرید مردم باشد.

تولید کنندگان کشورمان برای کاهش قیمت فروش به دنبال کاهش قیمت تمام شده هستند، قیمت تمام شده محصول به معنای مجموع هزینه‌هایی است که تولید هر محصول به تولید کننده تحمیل می‌کند و شامل مواد اولیه، هزینه تولید، هزینه نیروهای فعال در واحد تولیدی و مواردی از این قبیل می‌شود. در صنعت مبلمان این هزینه را میتوان به مواردی مثل چوب، پارچه ابر، یراق آلات و موارد از این قبیل اشاره کرد که تولید کننده‌ها همین موضوع را دلیل افزایش قیمت خودروها می‌دانند.

امکان جهش صادرات مبلمان به ۵۰۰ میلیون دلار وجود دارد

علیرضا عباسی رئیس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان درباره قیمت محصولات این صنف برای مردم کشور اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات کشور ما بالا بودن قیمت تمام شده کالا است برای مثال در تولید مبلمان انتظار داریم صنعت نساجی با تولید کنندگان این حوزه همراه شود بخش عمده‌ای از قیمت تمام شده محصولات در این حوزه به پارچه‌های روی مبل اختصاص پیدا می‌کند، اما نظارت کافی بر قیمت گذاری و فروش این محصول وجود ندارد به طوری که حتی در بسیاری از موارد پارچه‌های تولید شده در داخل ایران با نام و برند خارجی به فروش می‌رسد.

عباسی افزود: تصمیم گیری افراد غیرمتخصص در حوزه‌های مختلف صنعتی گاهی مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان به همراه دارد در حالی که حضور در مراجع تصمیم گیری و قانون گذاری می‌تواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.

رئیس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان ادامه داد: از طرفی حدود ۲ سال است که در نقاط مختلف کشور نمایشگاه‌هایی با عنوان فروش مبلمان برگزار می‌شود که گاهی حتی با حضور افرادی بدون شناسه صنفی همراه می‌شود و در نهایت فروش مبل با قیمت نامعقول را به همراه دارد که آسیب‌هایی در بازار فروش این صنف ایجاد می‌کند.

او تصریح کرد: نمایشگاه در نهایت باید منجر به گسترش صادرات در کشور شود و با تبادل دانش و تکنولوژی بین واحد‌های تولیدی همراه باشد، اما اگر بنا باشد نمایشگاهی برای فروش به شهروندان راه اندازی شود ماهیت خود را از دست داده است.

عباسی گفت: کالا‌های تولید شده در داخل کشور در سه فاز مبلمان کلاسیک، مدرن و مبلمان صفحه‌ای قابلیت رقابت با مبلمان تولید شده در کشور‌های خارجی را دارد و تولید کنندگان ما آمادگی لازم برای حضور در بازار‌های جهانی را دارد.

رئیس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان تصریح کرد: صنعت چوب و مبلمان یکی از صنایع سبک و زود بازده کشور محسوب می‌شود که ۸ تا ۱۰ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است بنابراین اهمیت خاص و ویژه‌ای برای بخش اقتصادی دارد.

او با تأکید بر اهمیت توجه مناسب به این صنعت گفت: واحد‌های تولیدی امروز کشور ما با ظرفیت حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد فعالیت می‌کنند در حالی که گسترش صادرات می‌تواند باعث به کارگیری ظرفیت‌های فوق شود.

عباسی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید داخل و نام گذاری سال جدید با نام «جهش تولید» اظهار کرد: از مسئولان بخش‌های مختلف کشور تقاضای همکاری با واحد‌های تولیدی کشور را داریم تا بتوانیم از دل مشکلات اقتصادی سربلند خارج شویم.

رئیس اتحادیه صنف درودگران و مبل سازان درباره میزان صادرات این صنعت تصریح کرد: به هیچ عنوان آمار قابل قبولی در زمینه صادرات نداریم. ارقامی مثل ۲۰ میلیون دلار یا ۲۵ میلیون دلار را نمی‌توان نتیجه صادرات یک صنف دانست پس باید گسترش مناسبی در این حوزه داشته باشیم.

او ادامه داد: با برنامه ریزی‌های انجام شده قصد داریم تا ۵ سال آینده آمار صادرات این صنعت را به ۵۰۰ میلیون دلار برسانیم؛ در کشور‌های همسایه حدود ۵۰۰ میلیون جمعیت وجود دارد و بازار‌هایی مثل عراق، سوریه، گرجستان، ارمنستان و کشور‌هایی از این قبیل می‌تواند بازار خوبی برای صنعت مبلمان در کشور ما باشد.

مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت این موضوع را به دلیل زیاده خواهی و تخلفات برخی فعالان صنعت مبلمان می‌دانند؛ گویی در این حوزه افراد بسیاری حضور دارند که آسیبی که به صنعت نساجی کشور وارد می‌شود برای آن‌ها اهمیتی نداشته وسود شخصی خود را به چرخه صنعت کشور ترجیح می‌دهند.

افسانه محرابی مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت درباره تامین پارچه های رومبلی گفت: در شرایط فعلی در زمینه تعمیر پارچه های رومبلی کاملاً خودکفا هستیم و نیاز به واردات آن در کشور وجود ندارد اما متاسفانه خلاف اظهاری هایی در گمرک وجود دارد که منجر به قاچاق این محصول به کشور می‌شود.

او گفت: اقلام قاچاق شده به داخل کشور نیازی به پرداخت مالیات و مواردی از این قبیل ندارند که در نهایت باعث پایین بودن قیمت تمام شده این محصولات شده و به تولیدات داخلی در این حوزه آسیب زیادی وارد می کند.

محرابی تصریح کرد: پارچه های روی مبلی از سه ردیف تعرفه وارد کشور می‌شد و ما اقداماتی در این حوزه و برای کنترل ردیف‌های تعرفه انجام دادیم اما متاسفانه کماکان شاهد هستیم که از طریق خلاف اظهاری و سایر ردیف‌های تعرفه این محصول وارد بازارهای کشور می شود.

کیفیت بالای پارچه های رومبلی ایرانی رقیب تولیدات ترک

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت با تأکید بر کیفیت بالای محصولات داخلی در این حوزه گفت: در برخی موارد کیفیت تولیدات داخلی به قدری بالا است که به عنوان پارچه ترک فروخته می شود. متاسفانه فرهنگ غلطی در کشور وجود دارد که عده ای تصور می کنند محصولات خارجی کیفیت بهتری از تولیدات داخلی دارد.

او تصریح کرد: این موضوع باعث شده تا فروشنده‌ها بر خلاف واقعیت اظهار کنند که پارچه های تولید داخل محصول کشورهای دیگری از جمله ترکیه هستند، این موضوع بیشتر در پارچه های رومبلی و پرده های دیده می شود که در چند سال اخیر بسیار کم شده اما هنوز وجود دارد باید صنعت پوشاک و نساجی ما به سمت برندسازی حرکت کند تا از این موضوع جلوگیری شود.

تا زمانی که کسی مسئولان این بخش سر و سامانی به بازار خرید و فروش پارچه‌ها، چه پارچه‌های صنعتی و چه پارچه‌های مورد استفاده در صنعت پوشاک ندهند این مشکل پا بر جا خواهد بود؛ بازار خرید فروش پارچه به جولانگاهی برای قاچاقچیان تبدیل شده و می‌تواند آینده این صنعت را تحت تاثیر قرار دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

علائم مهم این سرطان گوارشی شایع چیست؟

تاریخ ازدواج پژمان جمشیدی مشخص شد

قیمت واقعی دلار ۸۰ و قیمت مداخله‌ای آن ۶۰ هزار تومان است/ اگر می‌خواهید به کشور زیان برسانید سلمنا؛ FATF تعطیل!

عکس/ خوش گذرانی نرگس محمدی و فریبا نادری در کنار آبشار نیاگارا!

پیش‌بینی‌ها از جنگ روسیه و اوکراین

استوری احساسی یکتا ناصر بعد از پس گرفتن دخترش

واریز یارانه نقدی فروردین با افزایش ۱۵ درصدی

فیلم/ رپ خواندن حمید صفت در سریال اژدهای هفت سر

عکس خانوادگی مهلقا باقری برای نوروز

عکس/ بازیگر زن ۵۳ ساله و مردی که به آغوش کشید

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین زمان برای وزن‌کردن چه وقتیست؟

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟

شمارش معکوس بورس برای گام صعودی در سال ۱۴۰۳/ بزرگ‌ترین مانع رشد بورس در سال ۱۴۰۲

انتقاد ابراهیم رئیسی از انفعال کشورهای اسلامی درمورد غزه

مقابله با زمین خواری ۳ هزار میلیارد تومانی در گیلان

آندرتیکر به‌زودی به ایران می‌آید

شارژ نه میلیونی حساب حقوق این بازنشستگان

عکس/ اصغر فرهادی مهمان ستاره استقلالی و همسرش

نرخ بهره بین بانکی به این عدد رسید

فیلم/ اعتراف جالب بازیگر خانم درباره رضا عطاران

عکس تازه الناز شاکردوست در بیستون کرمانشاه

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد

برج میلاد ۱۳ فروردین تعطیل است

هیوندای توسان ۲۰۲۵، قوی‌تر آمد

مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها رها نکنند

فیلم/ واکنش دختران بعد از دیدن شهاب حسینی

کنایه معنادار عباس عبدی به زاکانی

این ربات از زیر دریا خبر می‌دهد

استراتژی معاملاتی موفق برای انتخاب سهام

فیلم/ رفتار جالب فراستی علیه مجری

فروردین، ماهی صعودی برای بورس

درخواست سپاهانی‌ها از فدراسیون

رشیدی کوچی: قالیباف بازنده بزرگ مجلس بعدی

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

خبر خوش برای زنان هوادار تراکتور

مسافران نوروزی در بازار مشهد

قیمت این خودرو در بازار ترکید

دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان و اوقات شرعی

مسجد جمکران ۱۰۷۲ ساله شد

واکنش دکتر هاشمی به خودکشی پرستو بخشی

دیدار زیاد نخاله با آیت‌الله خامنه‌ای

خبر خوش برای استقلالی‌ها

ورود گردشگران به میانکاله در روز طبیعت ممنوع شد

کیمیا علیزاده عضو تیم ملی بلغارستان شد

فیلم/ روبوسی نخست وزیر لبنان با یک زن دیگر به جای نخست‌وزیر ایتالیا!

پول افغانستان از دلار سودآورتر شد

ورود گردشگران به کویر مرنجاب و سیازگه ممنوع شد

حداکثر حقوق مدیران دولتی اعلام شد

بایدن از ترامپ پیشی گرفت

افزایش ساعت خدمات دهی مترو از فردا

فیلم/ تصاویری زیبا از دریاچه پرآب ارومیه

اینفوگرافی/ بهترین گلزنان تاریخ تیم ملی

بهروز محبی: قیمت واقعی دلار از نرخ نیمایی هم پایین‌تر است

خواص سقز که نمی‌دانستید

ماجرای رأی لحظه آخری احمدی‌نژاد بعد از عمل جراحی پلک

تاجگردون: ۱۴۰۳ سال خیلی سختیست

عکس/ جواد عزتی در پشت‌صحنه زخم کاری ۳

خبر فوری شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب

مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

آخرین آمار شمار کشته‌های تصادفات نوروزی