اقتصاد۲۴ - فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری میروید. میوه آن در پوششهای غلافی بلند که به موازات رسیدن رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود میگیرد، میروید. میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف میشود.
خواص فلفل قرمز چیست؟فلفل قرمز، سرشار از ویتامین c بوده و خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و اثر شیمیایی موادی که به بافتهای بدن آسیب میرسانند را خنثی میکند.
بیشتر بخوانید:برگر خاوریار 250 هزار تومانی در لواسان!
فلفل قرمز به واسطه دارا بودن ویتامین c موجب افزایش قدرت ایمنی بدن، استحکام لثهها و دندانها میشود.
همچنین مصرف فلفل قرمز، باعث جذب بهتر آهن در بدن میشود و به افرادی که دچار کمخونی هستند توصیه میگردد.
تحقیقات نشان داده است که اسید بیرنگ کپساسین به عنوان فعالترین عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود. این ماده همچنین خاصیت ضد اکسیدی (که سلولهای شما ار از آسیب دیدن محافظت میکند) و ضد باکتری دارد
این فلفل طبیعت گرمی دارد که به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین در آن است. بیشتر فواید فلفل به دلیل وجود همین ماده است و عامل اصلی ایجاد گرما بعد از خوردن فلفل قرمز نیز هست. فلفل قرمز، از دیر باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسیا بکاربرده میشده است.
کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن میتواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد، هر چند ممکن است مصرف این ماده سبب سوزش یا خارش نسبی گردد، اما این عارضه به زودی از بین میرود. چون فلفل ابتدا با تحریک و سپس کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن مؤثر واقع میشود، لذا ممکن است درد کمی شدت پیدا کند، سپس باید ظرف چند روز اول مصرف، این اثر تا حد زیادی از بین برود.
یکی از مهمترین خواص فلفل خاصیت ضدخونریزی آن است. در بعضی از نقاط دنیا در موارد اوژانسی برای بند آوردن خونریزی از آن استفاده میشود.
فلفل قرمز، برای قلب و عروق بسیار مفید است. هرچند که ضدخونریزی است، اما بطور شگفتانگیزی سبب بهبود جریان خون و فشار خون میشود. فعالیت قلب را افزایش میدهد و به آن قدرت و انرژی میبخشد.
خاصیت شگفتآور دیگر فلفل، توانایی کنترل درد در بدن است. در واقع فلفل، گردش خون را بهبود میبخشد و در نتیجه مواد لازم برای بهبود را به هر نوع جراحت و زخم میرساند. به همین ترتیب اثر ضدالتهاب نیز دارد.
به معده کمک میکند که فرایند هضم غذا را بهتر انجام دهد. (البته این درباره افرادی است که مبتلا به ناراحتیهای معده نیستند.)
تحقیقات نشان داده است که فلفل قرمز، در کاهش اشتها تاثیر بسیار داشته و استفاده از آن در رژیم غذایی نیز در کاهش وزن بسیار مفید و مؤثر است.
تحقیقات بیشماری نشان دادهاند که کاپسیسین موجود در فلفل از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند و حتی سبب از بین رفتن سلولهای بدخیم میشود. اثر این ماده در از بین بردن تومورهای پروستات و بیضه و سرطانهای مرتبط با اختلال هورمونی مشاهده شده است.
ضماد فلفل قرمز برای روماتیسم و التهابها و ذات الجنب به صورت استعمال خارجی و در برخی موارد حتی به صورت مصرف داخلی بسیار کمک میکمند.
فلفل قرمز، در عین حال که نیرو بخش است ضد اسپاسم نیز میباشد. برای کلیه طحال و لوزالمعده مفید است در موارد قفل شدن فکها که در برخی موارد رخ میدهد اثر مفید دارد.
در مورد یبوست گرد فلفل قرمز، مفید است، زیرا حرکت دودی کشل رودهها را تحریک میکند. برای حصول این منظور هر روز به مقدار کم باید با غذا مصرف شود.
در سرماخوردگیها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دروز بالا در حدو ۶۰۰ میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالابرای اشخاص مختلف فرق میکند برخی بیشتر از دیگران احتیا ج دارند.
برای تسکین سرفههای شدید بخصوص در مواردی که اخلاط زایدی در بیماری تنفسی هست فلفل قرمز، در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک میکند و در نتیجه سرفه رفع میشود
فلفل قرمز، در موارد حملههای خفگی مبتلایان به اسم اثر مفید دارد. (البته اگر الرژی نداشته باشند)
فلفل قرمز، بهترین محرک مفید و شفا بخش در موارد اسهال ساده و اسهال خونی میباشد.
فلفل قرمز، یک ماده ضد عفونی کننده است بنابر این به صورت غرغره برای ضر عفونی حلق توصیه میشود.
به صورت مشمع طبی فلفل قرمز برای رفع احتقانهای حاد در موارد بیماریهای ذات الریه و ذات الجنب و سایر موارد مشابه اثر مفید دارد.
فلفل قرمز، بهترین محرک مفید و شفا بخش در موارد اسهال ساده و اسهال خونی میباشد.
فلفل قرمز، برای رفع گرفتگی عضلات که به دراج شدن معروف است بسیار مفید است.
فلفل قرمز، بهترین داروی ریه و خلط اور و قوی است وبرای پیش گیری و تسکین برونشیت مزمن و امفیزما مفید است.
ضد احتقان میباشد و برای حل شدن لختههای خون کمک میکند و مسکن درد است.
وقتی که پس از خوردن فلفل قرمز از تندی ان در دهان احساس سوزش میکنید، احساس با نتیجه خوبی است، زیرا احساس سوزش و تندی در زبان و گلو مغز را تحریک میکند که مادهای به نام اندورفین ترشح کند که نوعی مورفین طبیعی است و باعث از بین بردن احساس درد و ایجاد کمی احساس فرح و نشاط میشود.
فلفل قرمز یا تند که به نام چیلی معروف است با افزایش جریان خون به پوست سر در رشد موهای سر موثر است.
فلفل قرمز، میتواند در تومورهای سرطانی نیز موثر باشد، با این حال این مسئله کاملا ثابت نشده است. نتیجه تحقیقی که در مرکز تحقیقات سرطان شناسی آمریکا صورت گرفته نشان میدهد که ماده موثر موجود در فلفل مانند تیغ دولبه عمل میکند و اثر سرطان زایی یا ضد سرطانی آن به میزان مصرف آن بستگی دارد. اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر میشود و اگر در حد مجاز مصرف شود میتواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.
فلفل قرمز، بهترین داروی ریه و خلط آور قوی است وبرای پیشگیری و تسکین برونشیت مزمن مفید است.
این سبزی ضد احتقان بوده و برای بازشدن لختههای خون کمک میکند. همچنین مسکن درد است و مصرف فلفل قرمز لذت و نشاط را به دنبال دارد.
مصرف فلفل قرمز در بارداری و شیردهی:فلفل قرمز از جمله موادی است که بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان مصرف نشود. زیرا کودکان چند ماه پس از تولد به تدریج از رشد بهتری از دستگاه گوارش برخوردار شده و قدرت هضم این قبیل موادغذایی منتقل شده از شیر مادر را پیدا میکنند.
مضرات فلفل قرمزمصرف فلفل قرمز، برای کودکان چندان توصیه نمیشود.
خوردن فلفل قرمز، در عدهای ایجاد ناراحتی مینماید و اشخاصی که دارای مزاج گرم هستند نمیتوانند فلفل قرمز تند را بخصوص در مصارف داخل تحمل نمایند و به علاوه اشخاصی که آلرژی دارند از خوردن و مصرف آن محروم میباشند به هر حال بهتر است مصرف فلفل قرمز تند همیشه با جلب نظر و مشورت با کارشناسان گیاه درمانی و پزشکان باشد.
اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر میشود و اگر در حد مجاز مصرف شود میتواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.
همانطور که گفتیم مصرف فلفل تند سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا میبرد و به همین خاطر به لاغر شدن کمک میکند. اما «کاپسایسین» یک ماده فعال در فلفل است که موجب التهاب بافتی میشود و اگر به مقدار زیاد استفاده شود میتواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.
فلفل قرمز میتواند مری را تحریک کرده و منجر به درد سوزش سر دل شود. خوردن فلفل قرمز میتواند یک مشکل بزرگ را برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج میبرند فراهم سازد.
دلیل تند بودن فلفل قرمزتندی فلفل قرمز معمولاً بر اساس مقیاسی که داروشناس معروف “ویبور اسکاول” در سال ۱۹۱۲ اختراع کرد، محاسبه میگردد. به عنوان مثال فلفل شیرین دارای اسکاول صفر میباشد، فلفل دلمهای دارای اسکاول ۵۰۰۰ و اسکاول پودر فلفل قرمز یا سیاه چیزی در حدود ۲۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰۰ تخمین زده میشود.
در مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز میباشد. برای کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فکها که در برخی مواردرخ میدهد اثر مفید دارد.
قسمت تند فلفل قرمز را کپسایسین (Capsaicin) تشکیل میدهد که دارای فواید بیشماری برای سلامتی است. Capsaicin شامل ماده خام طبیعی vanillyl amine میباشد که حاوی اسیدهای monocarboxylic از زنجیرههای مختلف C-۸ تا C-۱۱ میباشد. لازم به ذکر است که این ماده دارای قابلیت چربی زدایی بوده و در برخی از میوهها یافت میشود که در این میان فلفل قرمز بیشترین میزان آن را به خود اختصاص میدهد.
فواید فلفل قرمز برای سلامتیفلفل قرمز را نباید با فلفل سیاه یا سرکه و یا خردل که هر یک به نوعی در ردیف چاشنیهای تند هستند اشتباه کرد، زیرا اینها محرک هستند در صورتی که فلفل قرمز آرام بخش و مسکن است. این روزها با تغییر روند آداب غذایی و محبوبیت غذاهای اسپایسی در میان عموم مردم، مصرف فلفل قرمز نیز رشد چشمگیری پیدا کرده است. فلفل قرمز یکی از گیاهان بسیار مفید درمانی است. به دلیل افزایش وزن و چاقی بسیاری از شرکتهای تولید کنندهی مواد غذایی چربی را از محصولات خود حذف کردهاند. زمانی که چربی از غذایی حذف میشود، مزه و بوی آن از بین میرود و فلفل جایگزین مناسبی برای بازگرداندن طعم و عطر طبیعی به خوراکها محسوب میشود. هر چقدر مردم بیشتر غذاهای تند مصرف کنند، حرارت و گرمای بیشتری نیز در وجود خود احساس خواهند کرد. دیده شده که وقتی سن افراد بالا میرود، فلفل بیشتری به غذاهای خود اضافه میکنند. از نظر فیزیولوژیک با افزایش سن حس چشایی تحلیل میرود و باید نسبت به دوران جوانی چاشنی بیشتری مصرف کرد تا همان طعم قبلی احساس شود.
کاهش لخته شدن خوناگر از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کردهاید بلکه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کاهش دادهاید.
پیش از این تصور میشد که فلفل قرمز سبب وخیمتر کردن زخم معده میشود، اما این ترس با توجه به تحقیقات گستردهای که انجام پذیرفت از میان رفت و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فلفل به دلیل دارا بودن کپسیکم (capsicum) میتواند از ایجاد لختههای خونی خطرناک نیز جلوگیری به عمل آورد. همچنین محققان در حال بررسی خواص ضد درد آن به منظور ساخت داروهای مسکن نیز هستند.
آخرین تحقیقاتی که در تایلند انجام گرفت نشان میداد افرادی که از مقادیر زیادی فلفل قرمز در رژیم غذایی روزانه خود استفاده میکنند، کمتر به بیماری انسداد شریانهای خونی مبتلا میشوند.
محققان سپس تاریخچهی پزشکی ساکنان کشورهایی را که معمولاً از غذاهای تند استفاده میکردند را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که ریسک ابتلا به بیماری انسداد رگهای خونی در افرادی که به طور مداوم از فلفل استفاده میکنند به مراتب کمتر از سایرین میباشد.
تسکین دردعلاوه بر توانایی جلوگیری از انسداد شریانهای خونی، محققان به این نتیجه رسیدند که کرمهای موضعی که شامل capsicum هستند میتوانند بسیاری از دردهای مزمن پوستی را التیام دهند. در حال حاضر این ماده به شکل پماد و کرم تجویز شده و برای تسکین درد تبخال، دردهای پس از عمل جراحی قطع عضو و بهبود زخمها از آن استفاده میشود.
اگر از فلفل قرمز، به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کردهاید بلکه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کاهش دادهاید
عملکرد capsicum به این شکل است که میزان ماده P را کاهش میدهد. وظیفه ماده P انتقال حس درد از پوست به سلولهای عصبی مهرهها است. با مسدود کردن ماده P پمادهای حاوی capsicum مانند یک بی حس کننده قوی و طولانیمدت عمل کرده و تقریباً ۷۵ درصد از بیماران پوستی، رضایت خود را از این نوع کرمها و پمادها اعلام کردهاند. لازم به ذکر است که این کرمها به هیچ وجه نباید با چشم تماس برقرار کنند چرا که سوزش شدیدی را ایجاد میکنند.
همچنین تحقیقات نشان میدهد مصرف فلفل قرمز در تسکین سردرد مفید است. شبکه تلویزیونی سیانان گفت دانشمندان در بررسیهای خود دریافتهاند در فلفل قرمز مادهای محرک وجود دارد که حتی بهتر از برخی قرصهای مسکن در کاهش سردرد موثر است. پیش از این نیز در طب سنتی فلفل قرمز به عنوان مسکن سردرد تجویز میشد، اما علت آن معلوم نبود.
کاهش ریسک ابتلا به سرطانبر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کشورهایی که به طور سنتی مصرف فلفل بالا است، میزان مرگ و میز به دلیل ابتلا به سرطان چه در زنان و چه در مردان به طور چشمگیری پایینتر از کشورهایی است که در رژیم غذایی خود از فلفل استفاده نمیکنند. محققان زمانی که به موشهایی که دارای سلولهای سرطانی بودند، مقداری capsicum تزریق کردند متوجه توقف رشد بسیاری از سرطانها در آنها شدند. در تحقیقات آزمایشگاهی دانشمندان به این نتیجه دست پیدا کردند که capsicum رشد سلولهای سرطانی را متوقف میکند.
سایر خواص درمانی فلفل قرمز تنددر مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز میباشد. برای کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فکها که در برخی موارد رخ میدهد اثر مفید دارد.
در مورد یبوست، گرد فلفل قرمز مفید است، زیرا حرکت دودی رودهها را تحریک میکند. برای حصول این منظور هر روز به مقدار کم باید با غذا مصرف شود.
در سرماخوردگیها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دوز بالا در حدود ۶۰۰ میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالا برای اشخاص مختلف فرق میکند برخی بیشتر از دیگران احتیاج دارند.
برای تسکین سرفههای شدید به خصوص در مواردی که اخلاط زیادی در بیماری تنفسی هست، فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک میکند و در نتیجه سرفه رفع میشود.
فلفل قرمز، در موارد حملههای خفگی مبتلایان به آسم اثر مفید دارد (البته اگر آلرژی نداشته باشند).
فلفل قرمز، یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه میشود.
به صورت مشمع طبی فلفل قرمز، برای رفع احتقانهای حاد در موارد بیماریهای ذاتالریه و ذاتالجنب و سایر موارد مشابه اثر مفید دارد.
فلفل قرمز، بهترین محرک مفید و شفابخش در موارد اسهال ساده و اسهال خونی میباشد.
برای رفع گرفتگی عضلات بسیار مفید است.
اما فلفل قرمز برای پروستات مردان مُضر است
محققان اورولوژی در ایتالیا در گزارشی از مضر بودن فلفل قرمز تند برای پروستات مردان خبر دادند. روزنامه ایتالیایی” لارپوبلیکا ” نوشت: فلفل قرمز تند و روابط جنسی ناتمام میتوانند باعث ایجاد سرطان پروستات شوند.
” وینچنتسو میرونه ” رییس بخش اورولوژی بیمارستان ناپل در این زمینه گفت: فلفل قرمز تند باعث باز شدن رگها میشود و به رابطه جنسی نیز کمک میکند، اما همزمان باعث چرک کردن غده پروستات میشود.
فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه میشود.
کاهش وزن با استفاده از فلفل قرمز تندبر اساس یک تحقیق که توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفت، این موضوع مشخص شد که استفاده از فلفل تند و قرص این گیاه میتواند در کاهش وزن بسیار مفید واقع شود.
فلفل قرمز، فلفل قرمز و سرماخوردگی، فلفل قرمز و لاغری، فلفل قرمز و فشار خون، فلفل قرمز خواص، فلفل قرمز تند، فلفل قرمز در بارداری، فلفل قرمز برای لاغری، فلفل قرمز شیرین، فلفل قرمز فست فود، رژیم لاغری-رژیم غذایی
بر اساس این تحقیقی که توسط دانشمندان دانشگاه «اوکلاهاما» در آمریکا صورت گرفت، این موضوع مشخص شد که مصرف روزانه یک حب قرص و یا دو گیاه فلفل قرمز تند میتواند به راحتی و به سرعت باعث کاهش وزن فرد شود؛ به طوری که مصرف این گیاه و یا یک حب قرص از آن به میزان ۸۰ دقیقه پیاده روی از وزن کم میکند
در این تحقیق همچنین به این موضوع اشاره شده است که مصرف این قرص و یا خوردن یک یا دو گیاه فلفل قرمز در روز برای افرادی که وقتی برای ورزش و یا پیاده روی ندارند، بسیار مفید است.
تحقیقات دیگری هم که سالیان متمادی است بر روی فلفل قرمز تند و مشتقات آن صورت میگیرد، نشان از این موضوع دارد که مصرف این ماده یکی از راههای طبیعی در کاهش وزن و لاغر شدن است. همچنین فلفل قرمز در لاغر شدن، کنترل وزن و سریعتر شدن فعالیتهای بدنی بسیار مفید است.
منبع: طبنا