اقتصاد۲۴ - عبدالعزیز سمایی با اعلام این خبر بیان داشت: پس از برگزاری نخستین گردهمایی سیلینگ (بادبانی) خلیج فارس در بهمن ماه ۹۸ به میزبانی منطقه آزاد قشم و ضرورت توسعه ورزشهای دریایی به ویژه سیلینگ (بادبانی) در استانهای جنوبی ایران، امیدواریم پس از اتمام دوران بیماری پاندمی کووید ۱۹، بتوانیم در نخستین اقدام جشنوارهای با این محتوا برگزار کنیم.
سمایی با اشاره به لزوم احیای تاریخ دریانوردی نیاکان برای انتقال به نسل آینده افزود: تشکیل جامعه سیلینگ خلیج فارس به منظور توسعه فراگیر سیلینگ (بادبانی) در حوزه جنوب ایران است و در این مجمع شورای سیاست گذاری و اجرایی پیش بینی شده که متشکل از اعضای کلیه هیئتهای ورزشی مرتبط، نهادها و سازمانهای دریایی حوزه خلیج فارس هستند.
به گفته وی، جزیره قشم با ظرفیتهای طبیعی دریایی و هوایی، بهترین میزبان برای برگزاری جشنوارههای ملی و بین المللی در رشتههای مختلف قایقرانی به ویژه بادبانی و کایت بردینگ است که میتواند بعد از گذر از بحران کروناویروس فعال شده و میزبان گردشگران علاقمند به ورزشهای دریایی و هوایی باشد.
بیشتربخوانید: گردشگری دریایی میتواند مبنایی برای توسعه مناطق آزاد باشد
رییس هیات قایقرانی منطقه آزاد قشم ادامه داد: قایقرانی بادبانی یکی از رشتههای المپیکی با سهمیه ۳۰ مدال است و نسبت به ورزشهای خاکی با تنها ۳ سهمیه مدالی، میتواند یکی از مدال آورترین رشتهها برای کشور و فرزندان این آب و خاک باشد. این رشته بزرگترین فدراسیون جهان از لحاظ تعداد رشتهها با ۱۱۱ کلاس است و با توجه به دید مثبت منطقه آزاد قشم و ظرفیت سواحل این منطقه، نه تنها در زمینه توسعه گردشگری که در میادین ورزشی نیز میتواند رشد خوبی را برای فرزندان قشم به ارمغان بیاورد.
گفتنی است، جامعه سیلینگ خلیج فارس به عنوان اولین مجمع تخصصی ورزشی دریایی کشور در حال حاضر متشکل از هیئت قایقرانی استان هرمزگان، هیئت قایقرانی استان بوشهر، هیئت قایقرانی منطقه آزاد قشم، هیئت قایقرانی منطقه آزاد کیش و هیئت قایقرانی بندرلنگه، است.
سیلینگ (بادبانی) از اولین المپیک (آتن ۱۸۹۶) در تمامی ادوار المپیک حضور داشته است و هم اکنون یکی از پرمدال آورترین رشتههای ورزشی حاضر در این رقابت هاست.
منبع: منطقه آزاد قشم