اقتصاد۲۴- با شیوع کروناویروس در سراسر جهان بسیاری از کشورهای جهان محدودیتهای مختلفی جهت مقابله با این بیماری ایجاد کردهاند.
این محدودیتها علاوه بر مزایایی که برای کنترل شیوع کروناویروس داشته، مشکلات خاص خود را نیز به وجود آورده است.
برای مثال برقراری قرنطینه چندین میلیارد نفر در جهان باعث بروز شوک اجتماعی عظیمی شده است.
در طول یک ماه حدود ۲۲ میلیون نفر دیگر تنها در آمریکا بیکار شدهاند.
تلفات انسانی قرنطینه قابل توجه است و این با افزایش مرگ و میر حتی پس از غلبه بر همهگیری آشکار خواهد شد.
بیشتر بخوانید: زندگی ما پس از بحران کرونا چه تغییراتی میکند؟
طبق اعلام صندوق بینالمللی پول تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ میلادی، سه درصد کاهش خواهد یافت که بسیار بیشتر از رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش ۱.۷ درصدی تولید ناخالص داخلی است.
در همین رابطه مایکل ماروت، استاد دانشگاه کالج لندن، هشدار داده در صورتی که راه حلی پیدا نشود، پیامدهای اجتماعی قرنطینه بسیار بدتر خواهد شد.
در اروپا کشورها برنامههای حمایتی مختلفی را آغاز کردهاند تا از بیکاری جمعی جلوگیری کنند، اما همه چیز حاکی از آن است که بیکاری ناشی از شیوع کروناویروس و اعمال قرنطینه اجتنابناپذیر است.
بر اساس اعلام اندیشکده بنیاد رزولوشن، در انگلیس حدود ۱۱ میلیون شاغل معادل ۴۰ درصد کل شاغلین کشور از این بحران آسیب دیدهاند که هشت میلیون نفر از آنها با بیکاری جزئی مواجه شده و سه میلیون نفر شغل خود را به کلی از دست دادهاند.
بنا بر گزارش اداره کل رسانههای خارجی به نقل از روزنامه لوموند، به گفته مدیر اندیشکده بنیاد رزولوشن، افزایش بیکاری ناشی از بحران کرونا سریع صورت گرفته و بسیار بالاتر از آخرین دوره بزرگ بیکاری در انگلیس در ۲۰۰۸ میلادی است.
منبع: ایسنا