اقتصاد۲۴- طی چند وقت اخیر بیش از هر زمان دیگری با خطرات ویروسی مواجه هستیم. کروناویروس جدید از کشوری به کشور دیگر گسترش یافته و هر یک از ما را در معرض خطر قرار داده است.
تقویت سیستم ایمنی یکی از بهترین اقداماتی است که میتوانیم برای مقابله با این شرایط انجام دهیم و رژیم غذایی در این زمینه از اهمیت ویژهای برخوردار است. در شرایطی که برخی خوراکیها میتوانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند، برخی دیگر میتوانند موجب تضعیف آن شوند. در ادامه با برخی از خوراکیها که میتوانند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان شده و علائم بیماری را تشدید کنند، بیشتر آشنا میشویم.
آبنبات
ایجاد التهاب یا افزایش آن در بدن یکی از بدترین کارهایی است که میتوانید هنگام وجود ویروس در بدن خود انجام دهید. التهاب میتواند موجب تضعیف گلبولهای سفید خون شود که توانایی سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت را کاهش میدهد.
زمانی که موضوع التهاب مطرح میشود، شکر یکی از بدترین موادی است که میتوانید مصرف کنید. اگر ویروس - چه کووید-۱۹ یا آنفلوآنزا و سرماخوردگی - در بدن شما نفوذ کرده است از مصرف خوراکیهایی مانند آبنبات، دونات، بستنی و دیگر منابع حاوی شکر تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافتهاید، پرهیز کنید.
شیر
زمانی که با بدن درد مواجه هستید شاید فکر کنید که نوشیدن یک لیوان شیر گرم به خواب بهتر شبانه کمک میکند، اما بهتر است در این زمینه تجدیدنظر کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه میوه و سبزیجات را در دوران کرونا ضدعفونی کنیم؟
لبنیات، به ویژه شیر، میتواند موجب افزایش غلظت مخاط شود که میتواند به گرفتگی در بینی، گلو، و ریهها منجر شده، خلاص شدن از شر آلرژنها و پاتوژنهای مضر موجود در بدن را دشوارتر ساخته و آنها برای مدت زمان طولانیتری در بدن شما گرفتار شوند.
قهوه
شاید شما هم مثل بسیاری از افراد دیگر در جهان روز خود را با نوشیدن یک فنجان قهوه آغاز کرده و پرهیز از این کار غیرممکن به نظر برسد. اما اگر بیمار هستید، تامین آب مورد نیاز بدن و هیدراته نگه داشتن آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و قهوه میتواند در این زمینه به دشمن شما تبدیل شود.
قهوه به عنوان یک عامل ادرارآور شناخته میشود، از این رو، نوشیدن قهوه میتواند خطر کم آب شدن بدن را افزایش داده و این میتواند شرایط یک بیماری ویروسی را بدتر سازد.
نان
برخی افراد همواره باید از منابع حاوی گلوتن، مانند نان، پرهیز کنند، در شرایطی که دیگران حساسیت کمی به این ماده داشته و به ندرت با شعلهور شدن حساسیت به گلوتن مواجه میشوند.
اما اگر در دسته دوم هم قرار دارید و به یک بیماری ویروسی مبتلا شده اید باید گلوتن را از رژیم غذایی خود تا زمانی بهبودی کامل حذف کنید، زیرا حساسیت اندک به این ماده نیز میتواند موجب افزایش التهاب و بدتر شدن واکنش سیستم ایمنی شود.
الکل
الکل استرس و تنش بیشتری به بدن وارد میکند و کبد را وادار میکند از منابع خود برای پردازش سموم وارد شده به بدن استفاده کند.
به همین دلیل است که در زمان ابتلا به بیماری، باید به طور کامل از مصرف الکل پرهیز کنید تا استرس وارده به بدن که میتواند روند بهبودی را دشوار سازد، کاهش یابد.
موز
موز یک میوه مغذی است و در زمان ابتلا به بیماری شاید انتخابی سالم به نظر برسد، اما به دو دلیل این گونه نیست.
نخست، موز سرشار از قند است که میتواند التهاب را در بدن افزایش دهد؛ و دوم، مصرف این میوه میتواند موجب ترشح هیستامینها در بدن شود که میتواند احتقانی که در حال حاضر با آن مواجه هستید را تشدید کند.
پس مصرف موز میتواند به معنای آبریزش، عطسه و سرفه بیشتر و تشدید علائم بیماری باشد.
شکلات
زمانی که بیمار هستید، مصرف شکلات بیش از آن که مفید باشد میتواند به ضرر شما تمام شود. شکلات نه تنها میتواند سرشار از شکر پالایش شده باشد، بلکه حاوی چربی اشباع نیز است که نشان داده است شرایط بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا را بدتر میکند.
هاتداگ
هاتداگ و انواع دیگر سوسیس نه تنها سرشار از نمک هستند که میتواند موجب کم آبی بدن شده و علائم بیماری را تشدید کند، بلکه دارای سطوح بالایی از ماده افزودنی سدیم نیترات نیز هستند. بنابر مطالعهای که در نشریه The Lancet منتشر شد، این ترکیب میتواند محرکی برای سردرد حتی در افراد سالم باشد.
بیکن
بیکن نیز سرشار از نمک و نیتراتها است و میتواند همانندهات داگ به کم آبی بدن منجر شود که نتیجهای جز طولانیتر دوره بیماری و تشدید علائمی مانند سردرد نخواهد داشت.
پیتزا
هر یک از مواد تشکیل دهنده پیتزا میتوانند به تشدید علائم بیماری ویروسی منجر شود. از بخشی لبنیاتی یعنی پنیر که میتواند به افزایش غلظت مخاط منجر شده تا چربی اشباع زیاد که التهاب را تشدید میکند و گوجه فرنگی که میتواند محرکی برای ترشح هیستامین و تشدید احتقان باشد، پیتزا غذایی است که تا زمان بهبودی کامل باید آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
منبع: عصر ایران