اقتصاد۲۴ - شهروز شجاعی گفت براساس بند دو صورتجلسه شورای حفاظت از منابع اب استان هرمزگان مقرر گردیدانتقال پساب فاضلاب بندرعباس به منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برای استفاده صنایع غرب و پالایشگاه بندرعباس در دستور منطقه ویژه قرار گرفت که در حال حاضر با پیگیری مسرانه این مهم در حال رصد است که میتواند علاوه بر مزیتهایی برای منطقه ویژه به همراه دارد برای شهر بندرعباس نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
وی گفت: مشکل ورود پساب فاضلاب بندرعباس به دریا سالیان طولانی یکی از پر چالشترین معضلات شهری این شهرستان بود که بوی نامطبوع آن در اطراف خورهای شهر به ویژه خور گورسوزان و همچنین چهره نازیبایی که به ساحل بندرعباس داده بود باعث نارضایتی شهروندان و یکی از اساسیترین مطالبات آنها در سالهای متمادی بوده است.
بیشتربخوانید: رشد ۲۵۰ درصدی واگذاری زمین در منطقه ویژه خلیج فارس
شجاعی اذعان داشت: میتوان گفت ورود این فاضلابها به ساحل و خورهای سطح شهر یکی از مشکلات اساسی و ریشهدار شهر بندرعباس بوده است که امید است با رویکرد مثبتی که استاندار هرمزگان و ریاست هیات عامل سازمان ایمیدرو در این راستا دارند، شاهد اتفاقات خوشحال کنندهای در این حوزه باشیم که در حال حاضر نیز پیگیریها در حال انجام و اقدامات موثری صورت گرفته است و به زودی شاهد انعقاد قرارداد و شروع عملیات اجرایی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه چالشهای زیست محیطی این پروژه حل خواهد شد و این آب به چرخه تولید خواهد آمد اظهار داشت پساب جمعآوری شده در شبکه فاضلاب بندرعباس تا سقف ۸۰ هزار متر مکعب در روز میرسد که خط انتقالی حدود ۲۲ کیلومتر برای آن در نظر گرفته شده است؛ ایستگاه پمپاژی که در تصفیهخانه بندرعباس قرار گرفته پساپ را به مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی پمپاژ میکند و از آنجا به صورت صقلی به سمت منطقه ویژه خواهد رسید.
شجاعی اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس امید دارد بتواند این پروژه را با شرکت سرمایهگذاری که در سال ۹۴ با آبفای استان قرارداد تضمینی انعقاد کرده و با ارائه یک پکیج یک پارچه که شامل تصفیه مقدماتی، انتقال، تصفیه تکمیلی و شیرینسازی این پساب، به بهرهبرداری برساند و آب مورد نیاز صنایع غرب بندرعباس را تامین کند.
مشاور ارشد اجرایی منطقه ویژه خلیج فارس ادامه داد: حدود ۶۰۰ میلیارد تومان برای پروژه انتقال پساب فاضلاب بندرعباس با کیفیت استاندارد تخلیه به ابهای سطحی منطقه ویژه سرمایهگذاری خواهد شد که این عدد سرمایهگذاری نهایی بر پروژه نیست؛ برای بررسی دقیق این مسئله باید طرح مالی سرمایهگذار توسط مشاوران مورد بازبینی قرار گیرد که مسئولیت این پروژه به شرکت «تلاشگران ژرف اندیش» که به صوزت تخصصی در زمینه طراحی مالی پروژههای تامین آب فعالیت و در این زمینه روزمه درخشانی دارند، سپرده شده است.
وی افزود: این بودجه ۶۰۰ میلیارد تومانی شامل مرحله تصفیه مقدماتی و شیرین سازی تکمیلی نیست و این مبلغ برای ارتقا تصفیه خانه بندرعباس، توسعه شبکه فاضلاب شهری، هزینههای نگهداری، خط انتقال، تکمیل ایستگاه پمپاژ و مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی صرف خواهد شد.
شهروز شجاعی خاطرنشان کرد: پروژه انتقال پساب فاضلاب بندرعباس با بازخورد بسیار خوبی از طرف اذهان عمومی و فعالین محیط زیستی همراه شد و امیدی در دل مردم خونگرم ونجیب بندرعباس برای حل این مشکل به وجود آمد که با اجرای این پروژه بخش عمدهای از مشکلات فاضلاب بندرعباس حل خواهد شد.
وی بیان داشت: البته ناگفته نماند در شهر بندرعباس شبکه فاضلاب شهری بصورت کامل ایجاد نشده است که این امر به دلیل وجود بافت فرسوده شهری و نوع ساختار آن است که اجازه تکمیل این پروژه را نخواهد داد و برای تکمیل سیستم فاضلاب، ابتدا باید مشکلات شهری این بخش مرتفع شود.