تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۵ نظر

تله احمدی‌نژادی‌ها پیش پای قالیباف

توافقات پشت پرده بین پایداری ها، احمدی نژادی‌ها و میرسلیم، برای ریاست مجلس یازدهم کار را برای قالیباف سخت کرده است و باید دید استراتژی سرهنگ اصولگرا روز‌های منتهی به انتخابات چه خواهد بود؟
محمد باقر قالیباف
اقتصاد۲۴- «رئیس نشود وارد انتخابات نمی‌شود» این جمله‌ای بود در همان روز‌های داغ انتخابات مجلس و گمانه‌زنی‌ها درباره محمدباقر قالیباف گفته می‌شد. وقتی شهردار اسبق تهران در مقابل دوربین خبرنگاران در ساختمان وزارت کشور رسما اعلام کاندیداتوری کرد خیلی‌ها گفتند سرهنگ اصولگرا حساب و کتاب خود را برای سرلیست شدن در مرحله اول و بعد از آن رسیدن به راس قوه مقننه کرده است و عزمش جدی است. اما راه آنقدر‌ها هم هموار و بدون مانع نبود. اختلافات برای سرلیستی قالیباف آنقدر شدت و حدت پیدا کرد که درست در دقیقه ۹۰ مجبور شد طیف‌های مختلف اصولگرا از پایداری‌ها تا سنتی‌ها را جمع کند و با بذل و بخشش سهیمه‌ها، لیستی با سرلیستی خود را تضمین کند و بعد از پیروزی یک نفس راحتی بکشد. اما این پایان راه نبود و مقصد اصلی ریاست مجلس بود موضوعی که حالا برای قالیباف «افتاده مشکل‌ها» و هیچ بعید نیست سرنوشت عارف و حدادعادل این‌بار برای قالیباف تکرار شود.


ائتلاف «نه به قالیباف»


سریال اختلافات اصولگرایان که پیش از انتخابات بر سر لیست و سرلیستی شروع شده بود حالا به انتخاب رئیس مجلس یازدهم رسیده است. قالیباف که خود را در این عرصه یکه‌تاز می‌دید هرچه به انتخابات نزدیک شد رقبا یکی یکی اضافه شدند تا جایی که درست در آخرین روز‌های مانده به آغاز مجلس یازدهم علامت سوال درباره آینده سکان ریاست قوه مقننه بزرگتر شده است.

ماجرا وقتی جدی‌تر شد که پایداری‌ها اعلام کردند که برای ریاست گزینه خود را معرفی می‌کنند، وزرای دولت نهم و دهم هم که پیش از این حتی در زمان انتخابات هم حاضر نشدند زیر پرچم قالیباف جمع شوند، حتی قبل از پایداری مخالفتشان را با این ریاست اعلام کرده و تحرکاتشان را هم شروع کرده بودند تا آنجا که یکی از همین وزرای دولت نهم و دهم می‌گفت: «اگر ما نبودیم تکلیف ریاست مجلس از دو ماه پیش مشخص شده بود، اما امروز کار به جایی رسیده است که لابی قالیباف و یارانش به سفر‌های استانی کشیده شده است».

اما ماجرا وقتی جدی‌تر شد که تلاش پایداری‌ها و مشخصا صادق محصولی مرد پرنفوذ و پشت پرده این جبهه که از مخالفان سرسخت سرلیستی قالیباف بود، در جهت متحد کردن رقبای قالیباف شد. در این میان اولین گروه نزدیک به پایداری وزرای دولت نهم و دهم بودند ائتلافی که از چندی پیش زمزمه‌اش به گوش می‌رسید و محمود عباس‌زاده مشکینی منتخب مردم مشکین‌شهر و استانداران دولت دهم صراحتا گفت: «پایداری‌ها با دوستان دولت نهم و دهم ائتلاف می‌کنند.»


ماهیت توافق ۷ نفره.


اما دردسر‌ها برای قالیباف از یک جلسه ۷ نفره بالا گرفت، جلسه‌ای که حتی برخی نزدیکان قالیباف، چون نادران هم در آن حضور داشتند و بعد به روایت همان نزدیکان در جهت تشکیل ائتلاف «نه با قالیباف» بوده است تا وحدت.

همان جلسه‌ای که علی خضریان از منتخبان مجلس یازدهم و از نزدیکان جبهه پایداری نوشت: «جلسه وفاق به پیشنهاد جبهه پایداری شکل گرفت و جناب محصولی به عنوان قائم مقام جبهه تشریح کردند و کار را به منتخبان سپردند. جناب نادران تعجب می‌کنم که موضوعی شفاف را وارونه جلوه می‌دهید؛ شأن شما و آقان زاکانی، قاضی زاده و امیرآبادی و دیگر حاضرین جلسه اجل از اداره شدن است.»

الیاس نادران هم انتقادات را بدون پاسخ نگذاشت و در توئیتی نوشت: «‏‎در جلسه اول به دوستانی که توسط جناب پژمانفر دعوت و توسط آقای محصولی اداره می‌شدند عرض کردم که راه‌اندازی یک جمع فقط با هدف «نه به قالیباف» عملی ضدوحدت است. هرچند که دلیلی هم برای دعوت نکردن از قالیباف نداشتند.»

بیشتر بخوانید: سونامی وزرای احمدی‌نژاد مقابل قالیباف
نصرالله پژمانفر، نظام‌الدین موسوی، نیکزاد، حاجی‌بابایی، زاهدی عباس‌زاده مشکینی و ... از حلقه اصلی جلسه هفت نفره بودند که در توافقات میان خود کار را برای قالیباف حسابی سخت کردند. این تحرکات وقتی شکل جدی‌تری به خودش گرفت که قالیباف با لابی‌ها و وعده وعید‌ها به منتخبان مجلس یازدهم تلاش کرد تا پایه‌های ریاستش بر مجلس را محکم کند غافل از آنکه این موضوع رقیبان اصولگرایش را برای قیام علیه او مصمم‌تر می‌کند.

پژمانفر در این رابطه می‌گوید: «متأسفانه در سابق اینطور بود که رفتار نامناسب و دون از شأن یک مجلس تراز انجام می‌شد و برخی افراد با شام دادن‌ها، ارتباط‌ها، قول‌ها و زدوبند‌ها خودشان را به مسند ریاست، نایب‌رئیسی، دبیری یا مسئولیت‌های دیگری مثل ریاست کمیسیون‌ها می‌رساندند. ما تصمیم گرفتیم این موضوع را نظام‌مند کنیم و از همان ابتدا از اقدامات متداولی از این قبیل، جلوگیری کنیم. این کار، ساده هم نبود.»

او گفت: «تلاش کردیم که بتوانیم به این مسئله ورود کنیم و اساساً انگیزه ابتدایی که برای تشکیل این جلسه وجود داشت این بود که بتوانیم در یک فرآیند منطقی و قابل دفاع با شاخص‌های کاملاً روشن به وحدت برسیم؛ وحدت واقعی و وحدتی که بتواند در چهار سال نماینده‌ها را کنار هم داشته باشد.» آنطور که پژمانفر می‌گوید میرسلیم هم وارد این ائتلاف شده است.


حاجی‌بابایی، نیکزاد یا قالیباف


آنطور که شنیده‌ها حکایت می‌کند از همان روزی که پایداری‌ها و وزرای دولت نهم و دهم وارد ائتلاف شدند تا قالیباف را کنار بزنند نام حاجی‌بابایی، نیکزاد و شمس‌الدین حسینی به عنوان گزینه‌هایی برای ریاست مطرح شد. آرای استمزاجی نیکزاد و حاجی‌بابایی به نسب شمس الدین حسینی در روز‌های ابتدایی از میزان بیشتری برخوردار بود و حالا هرچه به آغاز مجلس نزدیک می‌شویم بنا به روایت‌ها کفه ترازو به سود حاجی‌بابایی سنگین‌تر شده است.

هرچند ابطحی نماینده خمینی شهر گفته بود اگر شمس‌الدین حسینی انصراف دهد شانس نیکزاد بیشتر خواهد بود چراکه که نیکزاد علاوه بر آرای وزرای دولت نهم و دهم و پایداری رای ترک‌نشین‌ها را هم به همراه دارد، اما به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت امروز اگر نیکزاد با حاجی‌بابایی ائتلاف کند شانس حاجی‌بابایی برای ریاست بیشتر خواهد بود و در این صورت هیچ بعید نیست قالیباف حداقل سال اول مجلس را مانند محمدرضا عارف به پایان برساند.


تله احمدی نژادی‌ها و پایداری‌ها پیش پای سرهنگ اصولگرا


بازی قالیباف برای رسیدن به ریاست مجلس دیگر یک بازی حیثیتی است بنابراین او از هیچ تلاشی برای رسیدن به این جایگاه فروگذاری نخواهد کرد و مجبور است از تله‌ای که پایداری‌ها و احمدی نژادی‌ها مشترکا برای او درست کرده اند جهش کرده و با سلامت عبور کند. جهشی که بعید نیست همراه با دادن یک تعهد و چندین سهم به رقبا باشد.

سودای رئیس جمهوری قالیباف یکی از موضوعاتی است که باعث ریزش آرای او در میان منتخبان مجلس یازدهم شده است و این موضوع را می‌توان در کنایه‌های توئیتری میرسلیم می‌توان دریافت. البته او در مصاحبه‌ای هم گفت: «نامزد ریاست مجلس نباید هدفش ریاست جمهوری باشد و نخواهد مجلس را سکو قرار دهد، زیرا اصلاً بالاتر از مجلس نداریم و این تفکر اشتباهی است بین برخی نمایندگان که مجلس را سکو قرار می‌دهند تا به جایگاه دیگر برسند. اگر کسی نماینده مجلس شود و اهداف دیگری داشته باشد، ظلم و جفا به مردم و مجلس است، زیرا مجلس را دست کم می‌گیرد.»

حالا قالیباف برای آنکه رئیس مجلس شود و ائتلاف رقبا او را به رسمیت بشناسند از یک طرف باید تعهد بدهد که وارد انتخابات ریاست جمهوری نشود و از سوی دیگر باید از موضع خود در مقابل رقبا عقب بنشیند و سهم بیشتری به آن‌ها بدهد.

از آنجا که در جریان انتخابات مجلس روز آخر قالیباف برای سرلیست ماندن و رسیدن به یک لیست واحد مجبور شد سر کیسه سهمیه را شل کند و پایداری‌ها را راضی کند هیچ بعید نیست در روز‌های نزدیک به شروع به کار مجلس یازدهم بازهم مجبور به دادن این امتیازات نه فقط به پایداری‌ها که حتی احمدی نژادی‌های حاضر در پارلمان و بعضا برخی سنتی ها، چون میرسلیم شود و حتی از خیر ریاست جمهوری هم بگذرد تا راس نشین ساختمان هرمی بهارستان شود.
منبع: خبر آنلاین
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مرد مرموز
0
0
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
به هیچ عنوان نباید حرف پایداری رو قبول کنه و باید برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بیاد چون کس بهتری نیست
پایداری داره زور میگه
ناشناس
0
0
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
این میر سلیم مگر آدم فضایی نبود؟
روشنفکر
0
0
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
قالیباف رئیس مجلس میشه تا چشت درآد
ناشناس
0
0
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
بیچاره قالیباف گیر یه عده اصولگرای خشک و یه دنده افتاده
ناشناس
0
0
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
کل خبر مزخرفی بیش نبود.
خوراک خبری این روز ای رسانه های حراف شده جنجال ریاست مجلس.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تکرار سناریوی سرکوب ارز در سال ۱۴۰۳/ دلار ۸۰ هزار تومانی با فرود قوی سیاه در بازار ارز؟

فیلم/جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران!

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

جزییات جدید از پرونده مرگ زهره فکورصبور!

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

سارا و نیکای پایتخت به ایران بازمی‌گردند؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرفروش‌ترین فیلم‌ های تاریخ سینمای ایران

عکس /هوتن شکیبا در پشت‌صحنه مهمونی

قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی دارد؟

عکس/تغییر چهره ۲ خواهر سریال بزنگاه بعد از ۱۶ سال

سونامی افزایش قیمت خودرو تا کی ادامه دارد؟/ همان پیکان را به مردم بدهند هنر کرده‌اند

پوستر «مست عشق»، سوژه خنده کاربران شد

حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان

شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

بی‌انضباطی‌های نان دار برای فدراسیون

حسین انصاریان‌: نماز جماعت در کشور به خط پایان رسیده است

هشدار باران شدید در ۲۱ استان

عکس/خالکوبی منشوری تتلو

عکسی از پوشش جالب یک زن دیپلمات در دیدار با رئیسی

ماجرای تجمع مردم مقابل فرمانداری بندرعباس

تماس علی دایی با پدر ترانه علیدوستی

یادداشت یک پدر روی کلید کولر + عکس

رئیسی دکتری گرفت + عکس

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه

خلاقیت عجیب و خبرساز وزارت بهداشت در تولید قلیان!

قتل جوان ۱۷ ساله و دستگیری قاتل در نهاوند

حمایت تمام‌قد میرسلیم از بازگشت گشت ارشاد

پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

شیرینی فرانسه رفع پلمب شد

تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

خبر بد و ناراحت‌کننده برای بانوان هوادار تراکتور

چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟

این سه ادویه، ماکارونی شما را معرکه می‌کند!

سه سناریو درباره رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۳

عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی نیست

گل مژه چشم چیست؟ و آیا درمان دارد؟

اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد!

ممنوعیت ورود زنان تبریزی به استادیوم+ عکس

یک مزایده بی نظیر در تاریخ صرافی ها: مزایده "ساتوشی حماسی (Epic) " کوینکس اکنون در حال برگزاری است

کت و شلوار هوتن شکیبا جهانی شد+ عکس

قتل وحشتناک مدیر یک شرکت مشهور در برج ۲۰ طبقه‌اش

حقوق رایزن‌های اقتصادی ایران در خارج چقدر است؟

درآمد شغل مدلینگ در ایران چقدر است؟

اعتراض ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل

قیمت جدید انواع برنج ایرانی در بازار

شاسی بلند جدید چری که خیلی گران نیست! + عکس

فیلم/پاداش ۱۸ میلیونی فرزند آوری در یک وزارت خانه

فیلم/ وقوع سیل در نطنز

نگاهی به هزینه‌های صداوسیما در سال ۱۴۰۳+ اینفوگرافی

فیلم/ این دولت را دیگر کسی گردن نمی‌گیرد، حتی مسعود‌های ده نمکی!