تاریخ انتشار: ۰۰:۰۰ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

«کرونا» می‌تواند از طریق غذا به بدن منتقل شود

سید امیر محمد مرتضویان دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی - انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: ویروس کووید ۱۹ مانند سایر ویروس‌ها می‌تواند از طریق غذا هم به بدن منتقل شود.
انتقال ویروس کرونا
 
اقتصاد۲۴- سید امیر محمد مرتضویان دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی - انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، در پاسخ به نگرانی مطرح شده مردم در سامانه ۴۰۳۰ وزارت بهداشت مبنی بر تاثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، افزود: اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و جهان به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه‌های پزشکی و درمانی متمرکز است.

وی با تاکید بر اینکه محصولات غذایی هم می‌تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذا‌ها هنوز به طور دقیق مشخص نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق در خصوص این موضوع انجام شود تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فرآورده‌ها چقدر است.
 

بیشتر بخوانید: نحوه کرونازدایی از نان و گوشت

مرتضویان ادامه داد: احتمال آلوده شدن ثانویه انواع فرآورده‌های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از تولید به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، برطرف کنیم.

وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اگر فرآورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده شدن به ویروس کرونا کاهش می‌یابد، افزود: توصیه می‌کنیم که مردم بیشتر فرآورده‌های صنعتی مصرف کنند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فرآورده‌ها هم به دلیل پاکیزه‌تر بودن محیط‌های تولید و هم اعمال فرآیند‌های تولید بسیار کمتر از فرآورده‌های سنتی و صنفی است. فرآورده‌های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فرآورده‌های سنتی برخوردار اند به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته بندی هستند، استفاده کنند.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: محصولات بسته بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می‌شوند. به همین دلیل تاکید داریم که فرآورده‌های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان‌های بسته بندی نسبت به نان‌های صنفی ایمنی بیشتری دارند، اما باید بسته بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شستشو شود.

مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات تصریح کرد: تضمینی در خصوص بهداشتی بودن انواع شیرینی‌هایی که در مواد قنادی‌ها فروخته می‌شود وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید ۱۹ به ویژه بعد از خارج شدن از فر‌های شیرینی پزی وجود دارد.

وی به مباحثی که در خصوص اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از تولید و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: به طور دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه یک سری تخمین‌های علمی نشان می‌داد که احتمال غیر فعال شدن ویروس کووید ۱۹ در دمای ۶۰ الی ۶۵ درجه و در چند ثانیه وجود دارد، تصریح کرد:، اما تحقیقی از مجله «لن ست» منتشر شد که نشان می‌دهد این ویروس در دمای ۷۵ درجه هم به مدت ۵ دقیقه مقاومت کرده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با توجه به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد؛ بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می‌تواند پاسخ گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد
 
منبع: خبر فوری
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
بازار
خواندنی ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

امضای تفاهم نامه همکاری میان سازمان منطقه آزاد ماکو و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا

فیلم/ طراحی ماسک با استفاده از چهره افراد در هند

ارز 4200 تومانی منشا پیدایش سلاطین بازارهای ایران/ به‌ جای تسهیل شرایط کسب و کار به گروهی خاص رانت داده می‌شود

شامپو‌های ضدریزش مو ترفند تبلیغاتی هستند

منطقه ویژه اقتصادی یزد به دنبال جهانی شدن صنایع نساجی ایران/ با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این منطقه آشنا شوید

فیلم/ کرونا با گرم شدن هوا از بین نمی‌رود

درمان سنگ کلیه و بوی دهان با میوه‌های تابستانی

فیلم/ سوت‌های جالب احسان علیخانی در عصر جدید

جزئیات آتش‌سوزی گسترده علف‌های هرز در بوستان ولایت

ثبت ۵۰ درصد از فوتی‌های ناشی از کرونا تنها در سه استان کشور

کاریکاتوریست پیشکسوت کشور درگذشت

مسی: فوتبال بعد از بحران کرونا هرگز مانند سابق نخواهد شد

وقوع حریق در بوستان ولایت

کرونا تمام نشده است

امضای تفاهم نامه همکاری مشترک میان صندوق بازنشستگی کشوری و بیمه ملت

تهدید واعظی برای استعفای وزیر بهداشت تکذیب شد

استقلال به دیاباته اجازه تمرین نداد

پیش فروش ۴۵ هزار دستگاه از محصولات ایران خودرو از هفته آینده

گرانی میوه‌های زمستانی در فصل گرما

ساخت مسکن برای معلولین و زنان سرپرست خانوار با همکاری سه نهاد

تعهد بانک مرکزی برای تأمین ارز مورد نیاز دارو

تیم اقتصادی دولت سه شنبه به مجلس گزارش می دهد

رئیس پلیس فتای پایتخت منصوب شد

مرکز تماس سهام عدالت راه اندازی شد

تأکید رئیس جمهور بر شفاف سازی قیمت خودرو

از سرگیری انتشار گزارش کیفی خودروهای داخلی

سیاست‌های اردوگاه‌های کشوری در پساکرونا ابلاغ شد

نورافکن چگونه و کجا به کرونا مبتلا شد؟

هشدار؛ خطر ۳ برابری کرونا برای سیگاری‌ها!

قدردانی وزیر تعاون از اقدامات یکی از شرکت‌های تابعه بانک رفاه در مبارزه با کرونا

ورود وزارت اطلاعات به موضوع دلالی در فوتبال

واکسن کرونا تا پایان ۲۰۲۰ عرضه می‌شود

بانک‌ها مکلف به اعطای اعتبار به دارندگان سهام عدالت شدند

سهام بورسی و سهام عدالت وثیقه تسهیلات کارت اعتباری می‌شود

سردار آزمون گزینه دوم میلان برای خرید تابستانی

ابلاغ شیوه‌نامه اعطای مجوز اقامت پنج‌ساله به سرمایه‌گذاران خارجی

رئیس هیات مدیره بانک رفاه: امنیت؛ الزام بانکداری الکترونیکی