اقتصاد۲۴- تازهترین نمونه از اظهارات زاهدی، گفت وگوی او با روزنامه جام جم بود که در آن با صراحت و شفافیت بیشتری به آمریکا، اسرائیل، عربستان و کسانی که با دلبستگی مالی، سیاسی و نظامی آنان، در آرزوی سرنگونی جمهوری اسلامی هستند حمله کرد.
در هفتههای اخیر، چند نوع مخالفت با سخنان زاهدی در داخل و خارج از ایران مطرح شده است. این که او، فرزند کودتاچی و داماد سابق شاه است یا خودش وزیر خارجه و سفیرکبیر در لندن و واشنگتن بوده، به تازگی و یکباره یادش افتاده از منافع ملی ایران دفاع کند، در ۹۱ سالگی به دنبال بازگشت به ایران و پس گرفتن اموال مصادره شده اش است یا در پی کسب شهرت و جنجال رسانهای است. این نوع مخالفتها با زاهدی از سوی طیفهای مختلفی ابراز شد. در خارج تقریبا همه طیفهای سیاسی، از چپ، سلطنت طلب، ملی مذهبی و سکولار، از چپ افراطی تا راست ارتجاعی، سعی کردند با بیان سوابق زاهدی و نیت خوانی، از ارزش و اهمیت سخنان او بکاهند.
در داخل نیز برخی جریانهای افراطی، اصرار داشتند با ایجاد جو انحصارطلبی در دفاع از منافع ملی ایران، به همه بقبولانند که دگراندیشان، ایرانیان خارج از کشور و امثال زاهدی نه میتوانند و نه حق دارند، نگران ایران و منافع راهبردی کشورشان باشند. مشکل اصلی منتقدان زاهدی در داخل و خارج این است که با سخنان او، جو نادرست و غیرواقعی مبتنی بر این که ایرانیان خارج از کشور لطمه خورده و این تصور را که هر کس با نظام سیاسی کنونی ایران مشکلی دارد، باید با ترامپ و کنسرسیوم عربی، اسرائیلی و ایرانی نمای او برای سرنگونی جمهوری اسلامی همکاری کند را به هم زده است.
کاراترین حربه علیه سخنان زاهدی از سوی مخالفان او این بوده که پدرش تیمسار فضل الله زاهدی رهبر کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بوده و خودش هم همکار جوان آن. در این مختصر مجال ارزیابی و داوری زاهدی پدر یا حوادث سال ۱۳۳۲ نیست. ولی این افراد تعمدا یا از سر ناآگاهی، برای تخریب پیام و محتوای نظرات اردشیر زاهدی، کارنامه مفصل و عملکرد او را نادیده میگیرند. برای نمونه، هیچ کس اشارهای ندارد که او به دلیل مشکلات والدینش، دوران شکل گیری ذهنی اش را در کودکی تحت نظر پدربزرگ مادری خود حسین پیرنیا (موتمن الملک) رئیس خوشنام و میهن دوست سابق مجلس و همسر او سپری کرده است.
کسی به ریز سوابق زاهدی در دوران سفارتش در لندن، در وزارت خارجه و در سفارت واشنگتن توجهی ندارد. از عملکرد او در دفاع از منافع ایران در برابر همسایگان جنوبی و شمالی، در مساله مبارزه با ادامه استخدام فراماسونها در وزارت خارجه و در مبارزه با دو باند قوی امیر عباس هویدا و اسدا... علم در راس هرم حکومت در ایران یا دشمنی عجیب مقامات بریتانیایی از رفتار صریح زاهدی در دفاع از منافع ایران در خلیج فارس. مراحل مختلف کارنامه سیاسی و شخصی اردشیر زاهدی قابل نقد و ارزیابی جدی است و نقاط ضعف زیادی در آنها وجود دارد. اتفاقا خود او هم منکر اشتباه هایش نبوده و با صراحتی کم نظیر مکررا از خودش هم به عنوان یکی از دلایل سرنگونی حکومت پهلوی یاد کرده است.
با این همه، شهامت اخلاقی و سیاسی زاهدی در دفاع بی وقفه از منافع ملی ایران، در برابر سیاست تعدی و تهاجم ایران ستیزان و ایران هراسان، موجب شگفتی بسیاری شده است. او به درستی تشخیص داده که نباید به دلیل مخالفت با نظام سیاسی حاکم بر ایران، در دام و چاله ترامپ و شرکای او بیفتد و ضمنا در صورت لزوم، شجاعانه و به دور از مصلحت اندیشی برای خود یا شماتت دیگران، از عملکرد ایران نیز دفاع کند. در این شرایط است که خود را مهیا و آماده هدف قرار گرفته شدن انواع یورشهای سخیف و غیراخلاقی، از مزدوری تا فرصت طلبی و منفعت جویی گرفته تا پیری و خرفتی میکند.
اگر او فرصت طلب بود، در این آشفته بازار کسب شهرت و کسب تریبون رسانههای ضدایرانی خلاف جریان آب شنا نمیکرد و خود را مورد شماتت و حمله جناحهای مختلف نمیکرد. اردشیر زاهدی دست کم دو دهه است که از راههای مختلف علیه سیاست تجاوزطلبی سلطه جویان ضدایرانی در جامعه بین المللی فریاد میزند. کسانی که تازه شنیده اند، یا دیر متوجه شده اند یا خود را به نشنیدن زده اند.
منبع: اعتمادآنلاین