محمد آیتی، اقتصاد۲۴- سال ۹۹ با بحران کرونا آغاز و در ادامه با افزایش افسار گسیخته قیمت ارز ادامه پیدا کرده است.
در حالی که هنوز حتی به میانههای سال ۹۹ نرسیدهایم، اما شاهد دو موج تورم در کشور بودهایم؛ یکی بهخاطر کرونا و دیگر بهواسطه افزایش نرخ ارز.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، سال ۹۹ یکی از سختترین سالهای اقتصادی کشور خواهد بود، اما سوال اینجاست که چرا این وضعیت برای کشور بهبار آمده است و چه باید کرد که این فشارها به حداقل برسد؟
بیشتر بخوانید: احتمال ریزش دلار چقدر است؟
در این رابطه جبار کوچکینژاد، نماینده رشت در مجلس یازدهم به اقتصاد۲۴ گفت: بخش عمدهای از دلیل بالارفتن قیمت دلار به آقای همتی، رییس کل بانک مرکزی برمیگردد، یعنی ضعف مدیریتی در این حوزه بیداد میکند.
وی افزود: در قانون برنامه هم آمده بود که معاملات پولی بین همسایگان ایران باید برقرار و جایگزینهایی بهجای دلار درنظر گرفته شود که شاهد این اثرگذاری منفی دلار در اقتصاد کشور نباشیم. متاسفانه آقایان همه سیستم اقتصاد کشور را به دلار وصل کردند و بهنظر میرسد این تصمیمگیران خیلی علاقهمند به دلار هستند.
این نماینده اصولگرا تصریح کرد: اکنون در بحران ارز بهسر میبریم و همه بخشهای دولت موظف هستند برای آرامش بازار ارز به میدان بیایند نه فقط آقای همتی. رئیس جمهور هم عادت دارد هرجا بحران پیش میآید خودش کنار میرود و برای حل بحران، شخصاً ورود پیدا نمیکند. به اعتقاد من، این دولت اگر همچنان بدون برنامه و هماهنگی، مسیر اقتصادی خود را دنبال کند روزهای سختتری در انتظار کشور و مردم خواهد بود.
کوچکینژاد یادآور شد: گله دیگر من به کمیسیونهای اقتصادی، صنعت و برنامه و بودجه مجلس است. همکاران ما در این کمیسیونها هم عملکرد خوبی نداشتند و مثل تیم اقتصادی دولت بههم ریخته عمل میکنند. در حال حاضر برای بهبود اوضاع، انتظارها از کمیسیونهای تخصصی مجلس بسیار بالاست. کمیسیونهای تخصصی مجلس باید نظارت کنند، طرح بدهند و در صورت نیاز دولتمردان را پاسخگوی اعمال خود کنند، نه اینکه منتظر صحن مجلس باشند. در صحن چیزی حل نمیشود و نهایتاً یک گزارش خوانده میشود.