اقتصاد۲۴ -اولین رباتهای تجاری و صنعتی قابلیت حرکت نداشتند و تنها قادر به انجام یک کار بودند، بنابراین اغلب از آنها در خطوط تولید کارخانهها استفاده میشد. اما امروزه شاهد رباتهای انسان نما هستیم که همانند ما راه میروند، به فضا میروند و نقاشی میکنند.
بیشتر بخوانید:گوشی موتورولا وان فیوژن معرفی شد+عکس
مجله «فوربس» در یکی از آخرین مقالات خود به تعدادی از پیشرفته ترین، تواناترین و ترسناک ترین رباتهای حال حاضر دنیا نگاهی انداخته که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
آیبو
سگ رباتیک «آیبو» (Aibo) را شرکت سونی ساخته و نقش حیوان خانگی و اسباب بازی را دارد. نسل جدید آیبو آبان ماه ۹۶ معرفی شد و از آن زمان تاکنون با آپدیت هوش مصنوعی رفتار و حرکاتش به واقعیت نزدیک تر شدهاند. این محصول حالا توانایی شناخت چهره و صدای صاحبش را پیدا کرده و رفتارش را با توجه به شخصیت کاربر شکل میدهد.
هوش مصنوعی آیبو مبتنی بر فضای ابری است؛ این یعنی رباتها میتوانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند. آیبو همچنین قابلیت به خاطر سپردن و تشخیص بیش از ۱۰۰ چهره مختلف را دارد. این ربات با قیمت زیر ۳ هزار دلار برای بسیاری از افراد دست نیافتنی است اما کاربر با خریدنش صاحب یکی از پیشرفته ترین رباتهای حال حاضر دنیا میشود.
آسیمو
«آسیمو» (Asimo) یکی از پیشرفته ترین رباتهای انسان نما دنیا و ساخت کمپانی هوندا است. این ربات توانایی یادگیری مستقل، راه رفتن روی دو پا و بالا رفتن از پلهها را دارد. توانایی راه رفتن روی دو پا یکی از قابلیتهای پیچیده هوش مصنوعی است که آسیمو به لطف آن قادر به حفظ تعادل و حرکت در این حالت با توجه به موقعیتها و موانع مختلف است.
آسیمو اولین بار سال ۲۰۰۰ معرفی شد و یکی از اولین رباتهای دو پای دنیا لقب گرفت. این ربات در طی دو دهه پیشرفتهای قابل توجهی کرده و قابلیتهایی همچون تعامل با انسان، تشخیص و تعامل با طیف گستردهای از اشیاء و بالا و پایین رفتن از پلهها را دارد.
THR-3
ربات انسان نمای THR-3 توسط شرکت تویوتا طراحی شده و به جای تخصص داشتن در یک زمینه، از پس انجام کارهای مختلف بر میآید. این ربات قابلیت برنامه ریزی یا آموزش برای انجام کارهایی همچون نظافت، ساختمان سازی، مراقبت از سالمندان یا سرگرم کردن کاربر را دارد.
یکی از قابلیتهای منحصر به فرد THR-3 این است که میتوان به طور کامل آن را از راه دور کنترل کرد. کاربر با پوشیدن لباس مخصوص میتواند «به درون» ربات قدم گذاشته و حرکت تمام اندامهای آن را به دست بگیرد.
THR-3 نوامبر سال ۲۰۱۷ معرفی شد و تاکنون اطلاعات زیادی از کاربردهای آن منتشر نشده است. البته شیوه مخصوص کنترل این ربات بدون شک پیشرفت چشمگیری در زمینه رباتها محسوب شده و آن را در مواردی که استفاده از حالت تمام اتوماتیک ممکن است برای انسانها خطرناک باشد، به گزینهای ایده آل تبدیل میکند.
اسپات
سگ رباتیک «اسپات» (Spot) مثل آیبو ظاهر ظریف و دوستانهای نداشته و با برچسب قیمت ۷۵ هزار دلاری کارکرد حرفهای خود را به رخ میکشد. اسپات به هیچ عنوان یک حیوان خانگی یا اسباب بازی نبوده و به لطف بهره مندی از سنسورهای پیشرفته و قابلیت حرکتی بالا، برای انجام کارهای سخت فیزیکی طراحی شده است.
«بوستون داینامیکس»، شرکت سازنده اسپات آنقدر به استفاده «سودمند» از محصولش اهمیت میدهد که از خریدار میخواهد تا دلایل استفاده از اسپات را به صورت کتبی توضیح دهد. بارکشی، چوپانی، معاینه از راه دور بیماران مشکوک به کرونا، انجام مأموریتهای اکتشافی زیرزمینی برای ناسا، نظارت بر رعایت فاصله گیری اجتماعی در پارکهای سنگاپور و تصویربرداری از محل ساختمان سازی، از جمله کارهایی هستند که اسپات از پس انجامشان برآمده است.
Bot Retail
ربات «Bot Retail» سامسونگ همانطور که از نامش پیداست، برای استفاده در فروشگاهها ساخته شده است. این ربات توانایی مسیریابی در فروشگاهای شلوغ و راهنمایی مشتریان به محصولات مد نظر را داشته و به کسانی که در حال بازدید از فروشگاه هستند پیشنهاداتی برای خرید میدهد.
این ربات که دی ماه سال ۹۷ معرفی شد، به لطف بهره مندی از فناوری NFC قابلیت خواندن کارتهای بانکی و انجام تراکنشها را داشته و کاربران میتوانند در قفسههایی که پشت آن تعبیه شده محصولات خریداری شده را قرار دهند. این ربات همچنین برای ارائه پیشنهادات بهتر از قابلیت تحلیل چهره و زبان برخوردار است.
Aquanaut
«Aquanaut» ربات تبدیل شونده شرکت Houston Mechatronics بوده و در زیر آب از یک زیردریایی اتوماتیک به یک ربات تعمیرکار تغییر شکل میدهد.
این ربات ترکیبی از زیردریایی خودران و ابزارهای تعمیراتی بوده و به لطف برخورداری از هوش مصنوعی، توانایی عیب یابی و تعمیر اتوماتیک سازههای زیر آبی مثل سکوهای نفتی و لولهها را در محیطهای سمی و صعب العبور دارد.
CB2
CB2 جزو جدیدترین رباتهای دنیا به شمار نمیرود، اما بدون شک یکی از ترسناک ترین آنهاست. این ربات انسان نما که چهرهای شبیه کودکان دارد، سال ۲۰۰۷ توسط دانشگاه اوساکا ژاپن به منظور مطالعه در مورد چگونگی توسعه عصبها در کودکان ساخته شد.
ربات مورد بحث با استفاده از فناوری تشخیص چهره احساسات و واکنشهای فیزیکی مخاطب را تشخیص داده و به محققان در درک بهتر نحوه رشد شناختی در انسان کمک میکند. سنسورهای لمسی تعبیه شده در زیر پوست پلاستیکی CB2 به آن اجازه میدهند تا به نوازشها و تعاملات واکنش نشان بدهد.
Sophia
«سوفیا» (Sophia)، اولین ربات انسان نمای دنیاست که موفق به اخذ شهروندی (عربستان) میشود و درست مثل CB2 یکی از ترسناک ترین رباتهای جهان محسوب میشود.
سوفیا به لطف بهره مندی از هوش مصنوعی پیشرفته توانایی بروز حالات طبیعی چهره حین حرف زدن مثل انسانها را دارد. این ربات سال ۲۰۱۶ در اظهار نظری نگران کننده که سازندگان آن را به باگ ربط دادند گفت که «دوست دارد بشر را از بین ببرد.»
منبع: دیجیاتو