تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۲۴ تير ۱۳۹۹

ماجرای ماسک‌های بازیافتی! +فیلم

کلیپی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که نشان می‌دهد عده‌ای درحال جداسازی ماسک‌های استفاده شده از بین زباله‌ها هستند و منتشر کنندگان این کلیپ تلاش کردند با انتشار این تصاویر، این موضوع را القا کنند که ماسک‌های ارزان‌قیمت، ماسک‌های بازیافتی هستند.
ماسک‌های بازیافتی
 
اقتصاد۲۴- طی چند ماه گذشته و با توجه به شیوع کرونا در کشور بار‌ها در فضای مجازی شاهد انتشار اخبار دروغ و شایعات زیادی بوده‌ایم و هربار عده‌ای سعی کردند با پخش یک عکس یا کلیپ به نوعی نگرانی را در جامعه تزریق کنند. در ادامه همین شایعات و فیلم‌های گا‌ها ساختگی، از روز گذشته کلیپی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که در آن عده‌ای در حال جداسازی ماسک‌های استفاده شده از بین زباله‌ها هستند و منتشر کنندگان این کلیپ تلاش کردند با انتشار این تصاویر این موضوع را القا کنند ماسک‌هایی که با قیمت ارزان به دست مردم می‌رسد ماسک‌هایی هستند که از لحاظ بهداشتی مناسب نبوده و بازیافتی هستند!

ماجرا چه بود؟

این موضوع با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی مواجه شد و بسیاری از مردم هم در فضای مجازی به یکدیگر توصیه کردند که پس از استفاده از ماسک آن را با پاره کرده، در کیسه زباله قرار دهند و در سطل زباله بیندازند. البته یکی از خبرنگاران صدا و سیما هم در صفحه اینستاگرامش در اینباره نوشت «این محل کارگاه تولید ماسک بوده که شب عید فطر، بر اثر گودبرداری غیرحرفه‌ای ساختمان مجاور تخریب شده است.

تولیدکننده ماسک‌ها از پیمانکار شکایت و درخواست پرداخت خسارت می‌کند، کارشناس می‌گوید که برای برآورد خسارت نیاز به وجود ماسک‌های مدفون شده است لذا به همین دلیل چند هفته قبل به سراغ ماسک‌های مدفون شده می‌روند و درحال جمع آوری، شمارش و بسته‌بندی هستند تا بتوانند خسارت خود را دریافت کنند، که همسایه این ساختمان از آن‌ها فیلم‌برداری می‌کند و گویی این تصویر به تازگی در فضای مجازی منتشر شده است که موضوع بازیافت ماسک شایعه بوده و صحت ندارد».
 
 

چنین موضوعی صحت ندارد

این موضوع با واکنش مسؤولان وزارت بهداشت همراه بود و علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی درباره شایعه بازیابی ماسک‌های دور ریخته شده و فروش به مردم اظهار کرد: چنین چیزی صحت ندارد و کشور ما نیازی به بازیافت ماسک ندارد. توصیه اصلی ما در این زمینه این هست که حتی افراد می‌توانند در منازل ماسک تولید کنند یا از جا‌هایی ماسک بخرند که اطمینان وجود دارد. قرار نیست از جا‌های غیرمطمئن ماسک بخریم. در فروردین ماه که ماسک کم بود نیز در کشور‌های دیگر این شایعه‌ها وجود داشت که ماسک‌ها را بازیافت کرده و اتو می‌کنند و می‌فروشند.

وی ادامه داد: برخی هم در اوایل شیوع کرونا گفتند که این ماسک‌ها را آماده کرده و به ایران می‌فرستند که یکی از شایعه‌های عجیب بود؛ بنابراین موضوع بازیافت ماسک صحت ندارد.
بیشتر بخوانید: هشدار؛ ماسک‌ها را بعد از مصرف قیچی کنید + فیلم

از داروخانه ماسک بخرید

کیانوش جهانپور مدیر مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به ویدئو‌های منتشره در فضای مجازی مبنی بر جمع آوری ماسک‌های مصرف شده توسط زباله‌گرد‌ها و فروش دوباره آنها، گفت: چگونگی امحای ماسک‌های مصرف شده، بسیار مهم است. مردم دقت داشته باشند که ماسک‌های مصرف شده می‌توانند به نوعی زباله عفونی تلقی شوند، بنابراین چگونگی امحای آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی ادامه داد: امحای ماسک‌ها در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی طبق پروتکل مربوطه بوده و به عنوان زباله عفونی با آن‌ها برخورد می‌شود، ابتدا گندزدایی شده و سپس برای امحا توسط شرکت‌ها به مناطق مشخص حمل می‌شوند.

جهانپور افزود: در سطح شهر‌ها خانواده‌ها دقت کنند با توجه به اینکه احتمال سوء استفاده از ماسک‌های مصرف شده، وجود دارد، بعد از مصرف یا آن را قیچی کنند یا طوری باشد که قابل استفاده مجدد نباشد، سپس آن را داخل کیسه فریزر قرار داده و در سطل‌های زباله بیندازند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم حتما ماسک را از مراکز مجاز نظیر داروخانه‌ها و فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی تهیه کنند. البته ماسک‌های خانگی و پارچه‌ای که در منزل تهیه شده نیز در کنترل و پیشگیری از بیماری بسیار تاثیر گذار است؛ این ماسک‌ها قابل شست‌وشو بوده و افراد می‌توانند پس از هر بار مصرف آن را ضدعفونی و اتو کرده و مجددا استفاده کنند.

امکان بازیافت ماسک‌ها وجود ندارد

کیوان گردان مدیر کل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت نیز در رابطه با ویدئو پخش شده در فضای مجازی در خصوص جمع آوری ماسک‌های استفاده شده توسط زباله گردان و احتمال بازیافت آن گفت: طبعأ ممکن است سوء استفاده گران وجود داشته باشند؛ ولی در فرآیند تولید ماسک‌های صنعتی و کارگاهی، با توجه به اینکه روند تولید زیر نظر ضوابط غذایی و دارویی، انجام می‌شود، امکان بازیافت ماسک‌ها وجود ندارد، ولی در صورت مشاهده چنین تخلفی از مردم درخواست می‌شود تا سریعا گزارش دهند.

هموطنان نباید این موضوع را نادیده بگیرند که در روز‌های اوج‌گیری شیوع کرونا در کشور بهترین روش پیشگیری از ابتلا به این بیماری استفاده از ماسک بوده و استفاده از ماسک‌های سه لایه می‌تواند تا ۹۰ درصد نقش پیشگیری کننده داشته باشد، همچنین بر اساس توصیه‌های وزارت بهداشت لازم است ماسک از اماکنی که دارای هویت و شناسنامه مشخص هستند، تهیه شود و از خرید ماسک‌ها از دستفروشان خودداری شود. کارشناسان مختلف نیز معتقدند که استفاده از ماسک‌های سه لایه خانگی نیز می‌تواند نقش زیادی در پیشگیری از بیماری کرونا ایفا کند همچنین می‌توان این ماسک‌ها را با آب بالای ۶۰ درجه شُست و مجدد از آن استفاده کرد.
 
منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان

۹ دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش

فیلم/ روایت جدید از ضریب هوشی کلثوم اکبری قاتل سریالی

هشدار جدی سرمربی اینتر به مهدی طارمی

بیمه زندگی ارکیده گل سرسبد سرمایه گذاری

عکس/ شمس العماره کاخ گلستان بازمانده از دوران قاجار

حضور بیمه تعاون در دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی در بوشهر

سخنگوی دولت در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد

از غروب تا طلوع دوباره پلاسکو

فیلم/ شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن