تاریخ انتشار: ۱۵:۲۳ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
سرپرست معاونت توسعه بازار‌های صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران:

رشد صادرات به دو کشور عضو اتحادیه اوراسیا و امارات

سرپرست معاونت توسعه بازار‌های صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه اقتصاد، موتور و پیشران توسعه کشور است و پیشران اقتصاد، تجارت خارجی است، گفت: تامین ارز برای کالا‌های اساسی و مواد اولیه تولید، رسالتی است که در حال حاضر در درجه اول برعهده صادرکنندگان است و سازمان توسعه تجارت ایران در این مسیر همراه صادرکنندگان است.
 اوراسیا و اماراتاقتصاد۲۴ - مجتبی موسویان‌ریزی، در برنامه زنده رادیو گفت‌ و گو با موضوع توسعه تجارت خارجی و صادرات غیرنفتی در خصوص برگشت ارز صادراتی با بیان اینکه کشور تحت فشار مضاعف است و بعد از ۹۰-۸۰ سال حضور در بازار جهانی نفت، در راستای فشارهای حداکثری آمریکا و تحریم‌ها، سهم‌مان از این بازار بسیار اندک شده است، گفت: ما صادرکنندگان را سربازان اقتصادی می‌دانیم که ارز، کالای اساسی، مواد اولیه و ... را وارد کشور می‌کنند و از آنها تقاضا داریم نقش سربازی اقتصادی خود را در شرایط فعلی ایفاء کنند و با تمام امکانات در صحنه حاضر شوند.

وی با بیان اینکه در شرایطی که فروش نفت کشور به حداقل رسیده است، باید سراغ ظرفیت‌های غیرنفتی برویم، ادامه داد: در زمان جنگ جوانان با حضور در جبهه‌های جنگ از کشور دفاع کردند، در زمانی که ما به پیشرفت در زمینه انرژی هسته‌ای نیاز داشتیم، دانشمندان این کشور خون دادند، در زمان فعلی و شیوع ویروس کرونا، کادر درمان کشور هستند که شهید می‌دهند، امروز و در شرایط فعلی زمان نقش‌آفرینی صادرکنندگان است که باید وارد میدان شوند و از مملکت دفاع کنند.

موسویان‌ریزی گفت: در این شرایط اگر صادرکننده‌ای بخواهد ارز صادراتی را برگرداند، بانک مرکزی از طریق صرافی‌ها و سیستم بانکی شرایط را فراهم کرده است. در سازمان توسعه تجارت نیز ما کمیته ارزی تشکیل داده‌ایم و کارگروه‌های مختلفی داریم که به صورت منظم تشکیل جلسه می‌دهند و تلاش می‌کنیم به عنوان سازمانی که هم دولتی است و هم حمایتگر صادرکنندگان، مشکلات صادرکنندگان را در نقل و انتقال ارز حل کنیم و به وظیفه خود عمل کنیم.

شرایط کشور بعلت کرونا عادی نیست

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به این سوال که چرا تاثیر افزایش نرخ ارز در صادرات نمایان نمی‌شود، گفت: باید توجه داشته باشیم شرایط کشور در حال حاضر شرایط عادی نیست، هزینه تبادلات خارجی افزایش پیدا کرده است. با مساله برگشت ارز، تحریم بیمه، تحریم حمل و نقل و.. روبه رو هستیم. از طرف دیگر شرایط کرونا را داریم که باعث شده بازاهای جهان انقباضی شود. در شرایط کرونا، ۴۵ کشور از صندوق بین‌المللی پول تقاضای وام کرده‌اند. این کشورها به دلیل مسائل مختلف و حفاظت از منابع ارزی انقباضی عمل کرده‌اند و جلوی واردات را گرفته‌اند و لیست منفی تشکیل داده‌اند.

موسویان‌ریزی با بیان اینکه ایران با ۱۵ کشور همسایه است و بعد از روسیه و چین در رتبه سوم دنیا در این زمینه قرار دارد، گفت: کشور ما دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی در زمینه صنعتی، معدنی و کشاورزی است، این نشان می‌دهد هم شرایط تولید و هم بازار فروش محصولات فراهم است. اما آیا این به تنهایی کفایت می‌کند؟ آیا شرایط محیطی و پیش‌زمینه‌های دیگر توسعه صادرات فراهم است؟ آیا ما شرکت‌های بزرگ صادراتی شبیه آنچه در همه دنیا وجود دارد، داریم؟ آیا مقیاس تولید در کشور ما در وضعیتی هست که بازارهایی بزرگی مثل روسیه را جوابگو باشیم؟

بیشتربخوانید :رشد ۱۴ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا

وی افزود: این موارد بیانگر این است که ما تولید داریم، اما ظرفیت‌سازی لازم ایجاد نشده است و باید ظرفیت‌سازی شود.

موسویان‌ریزی در مورد انتقاد صادکنندگان نسبت به وضع قوانین خلق‌الساعه گفت: کشور در فضای پیچیده و متلاطمی قرار دارد. نظام تحریم هر روز تحریم جدیدی وضع می‌کند، مشکلاتی مثل شیوع کرونا را داریم، لذا با انعطاف قوانین باید به صورت ضربه‌گیر عمل کنیم.

رشد صادرات به دو کشور عضو اتحادیه اوراسیا و امارات

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صارداتی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: سال گذشته با اتحادیه اوراسیا موافقت‌نامه تجارت ترجیحی امضاء کردیم و با دو کشور عضو این اتحادیه و امارات متحده عربی با وجود تحریم‌ها رشد صادرات داشته‌ایم و برنامه‌ریزی داریم تا پاییز این موافقت‌نامه تجارت ترجیحی را به موافقت‌نامه تجارت آزاد تبدیل کنیم.

موسویان‌ریزی افزود: ۸۰ درصد صادرات کشور به کشورهای همسایه است، به غیر از عربستان و بحرین که تجارت اندکی داریم، با جایگزین کردن هند و چین، سناریوهای صادراتی متفاوتی برای هر کشور در نظر گرفته‌ایم. بخش قابل توجهی از بازار کشور افغانستان و عراق در اختیار ماست.

وی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان یک سازمان حمایتی با ایجاد زیرساخت‌های لازم، مذاکره با کشورهای همسایه، رفع تنگناها و... در تلاش است شرایط صادرات را برای صادرکنندگان ایجاد کند و روند کاهشی صادرات را که به دلیل کرونا ایجاد شده بود، کاهش دهد. در حال حاضر وضعیت بیش از ۸۰ درصد مرزهای ما با کشورهای همسایه به حالت عادی برگشته است و جلسات متعددی با صادرکنندگان داریم تا نظرات آنها را در سیاستگذاری‌ها لحاظ می‌کنیم.

ایجاد شرکت‌های بزرگ صادراتی

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت ایجاد شرکت‌های بزرگ صادراتی گفت: اگر می‎خواهیم بازار قابل توجه‌ صادراتی داشته باشیم، نیاز به شرکت‌های بزرگ صادراتی در قالب کنسرسیوم، اتحادیه، تشکل و.. داریم تا صادرکنندگان بتوانند توان پاسخگویی به یک بازار بزرگ با قواعد و مقررات خاص را داشته باشند. لذا لازم است تجدید ساختار در بنگاه‌ها صورت بگیرد و مدیریت صادرات به وجود آید.

موسویان‌ریزی ادامه داد: ما تولید داریم، انبار داریم، لجستیک داریم، حمل و نقل داریم اما سیستمی که این اجزاء را بهم وصل کند، نداریم. تولیدکننده ما صادرکننده نیست و یا صادرکننده سنتی است که اطلاعات لازم در مورد بازارهای صادراتی را ندارد.

وی با بیان اینکه ما در سازمان توسعه تجارت ایران مجوزها و حمایت‌های لازم در زمینه ایجاد شرکت‌های صادراتی را به افراد واجد شرایط ارائه می‌کنیم، افزود: افراد تحصیلکرده و متخصص در این زمینه می‌توانند با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان مدیریت صادرات و با آنالیز اطلاعات بازارهای صادراتی، یکسری خدمات حداقلی و حداکثری را برای بنگاه‌ها فراهم کنند.

وی افزود: علاوه بر همه این موارد ما با مسائلی همچون تحریم‌ها و در حال حاضر شیوع ویروس کرونا رو به رو هستیم و کشور ما تحت تاثیر این فشارهای سنگین مقاومت می‌کند.

ظرفیت صادراتی محصولات کشاورزی

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران در مورد صادرات محصولات کشاورزی گفت: در سال گذشته ۱۰ درصد صادرات ما در بخش کشاورزی بود. این در حالی است که در سه ماهه امسال این میزان به ۲۰ درصد رسیده است. این نشان می‌دهد با وجود ظرفیت‌هایی که داریم، بخش عمده صادرات کشور در زمینه محصولات کشاورزی نیست و نیاز به ظرفیت‌سازی داریم.

موسویان‌ریزی افزود: در سه ماهه اول امسال در بین ۱۰ کالای اول صادر شده که اغلب کالاهای پتروشیمی و صنعتی هستند، در شرایط کرونا صادرات دو کالای کشاورزی شامل هندوانه با ۱۲۷ میلیون دلار و گوجه فرنگی با ۱۲۲ میلیون دلار را داشتیم که قیمت تمام‌شده و رقابتی این دو محصول انگیزه صادرات ایجاد کرده بود.

وی افزود: بخش کشاورزی به این دلیل که اشتغال ایجاد می‌کند، اهمیت دارد. ما هر سال حجم بالایی از ذرت، کنجاله و دانه‌های روغنی وارد می‌کنیم و ارز ۴۲۰۰ تومانی به این محصولات اختصاص می‌دهیم، در صورتی که اگر زیرساخت ایجاد و شرایط کشت و تولید این محصولات استراتژیک را فراهم کنیم، می‌توانیم در این بخش رشد کنیم.

سرپرست معاونت توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران در مورد انتقاداتی که نسبت به صادرات آب مجازی با صادرات یکسری محصولات مانند هندوانه از کشور صورت می‌گیرد، گفت: کشورها و بازارهای منطقه نیاز به این محصول ما دارند وقتی این تقاضا وجود دارد، نمی‌توانیم این بازار را از دست بدهیم.
منبع: شاتا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر