اقتصاد۲۴- خانم عبدالهی افزود: مجموعهای از مواد مغذی شامل ویتامینها و املاح وقتی با مصرف انواع مواد غذایی همراه باشد و تنوع رعایت شود میتواند به سیستم ایمنی کمک کند؛ بنابراین تاکیدی بر یک نوع ماده غذایی وجود ندارد و اگر مجموعه مواد غذایی مثل مصرف کافی غذاها و سبزیها و پروتئینها و حبوبات به عنوان منابع پروتئین، به میزان کافی مصرف شود، میتواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
وی ادامه داد: انواع ریزمغذیها مثل ویتامین آ در انواع سبزیها وجود دارد و هر نوع سبزی و میوه به رنگ زرد و نارنجی مثل زردک و کدو حلوایی میتواند ویتامین آ را در بدن تامین کند. ویتامین سی هم نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. در نتیجه مجموعه سبزیها و میوههای در دسترس، اگر به صورت سالاد و سبزی مصرف شود، میتواند ریزمغذیها را تامین کند. املاح معدنی مثل روی و سلنیوم هم در غلات وجود دارد و توصیه اصلی رعایت تنوع و استفاده از همه گروههای غذایی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ایران گفت: مکملهایی را برخی گروههای خاص مثل مادران باردار و کودکان زیر دو سال باید مصرف کنند و این مصرف باید به صورت جاری ادامه داشته باشد. مصرف قطره ویتامین آ و دی و قطره آهن باید ادامه داشته باشد.
وی اظهار کرد: کسانی که دوران نقاهت خود را میگذرانند نیز حتما باید از مایعات به اندازه کافی استفاده کنند. چای کم رنگ، انواع مایعات گرم دیگر مثل شیر کم چرب و سوپ باید در دستور کار قرار گیرد. مصرف فست فود و غذاهای چرب توصیه نمیشود و بهتر است در دوران نقاهت از غذاهای ساده استفاده کرد.
چه مواد غذایی برای کرونا مناسب نیست؟
عبدالهی اظهار کرد: مصرف غذا در بیرون از منزل باید با دقت انجام شود. فست فود و غذاهای پرچرب و سرخ شده که هضم سختی دارد، مناسب نیست و توصیه نمیشود. توصیه میشود غذاها با روشهای بهتر طبخ مثل بخارپز و آب پز تهیه شود.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی مفید برای دوران نقاهت کرونا
وی گفت: مصرف نمک و نوشیدنیهای شیرین نیز توصیه نمیشود، زیرا ممکن است سیستم ایمنی بدن تحریک شود؛ بنابراین رعایت برنامه غذایی سالم و اجتناب از مصرف فست فود و غذاهای سنگین باید انجام شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ایران افزود: در مورد تخم مرغ یکی از سیاستهای ما، ترویج مصرف آن است، زیرا تخم مرغ منبع بسیار خوب پروتئین با ارزش بالاست. تخم مرغ جایگزین مناسب و خوبی برای گوشت است و میتواند به روش بهداشتی و سالم در سبد غذایی مردم قرار بگیرد.
مصرف سبزی و میوه کاهش یافته است
وی اظهار کرد: گزارشهایی مبنی بر کاهش مصرف سبزی و میوه دریافت کردهایم و مردم میترسند از سبزی و میوه استفاده کنند. در حالی که با شستوشوی دقیق سبزی و میوه، هیچ خطری در این زمینه وجود ندارد. ترس از کرونا باعث این مشکل شده است.
وی ادامه داد: توصیه ما این است که مردم مثل همیشه از سبزی و میوه استفاده کنند و مصرف آن را در وعدههای غذایی خود داشته باشند.
مصرف مکمل ویتامین دی طبق روال ادامه دارد
عبدالهی گفت: "ویتامین دی میتواند روی سیستم ایمنی بدن موثر باشد. مطالعاتی که انجام شده نشان داده که کمبود ویتامین دی در بسیاری از کشورها وجود دارد. بر اساس بخشنامههای وزارت بهداشت، توصیه شده که افراد هر ماه یک قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. این اقدام از ۳ تا ۴ سال قبل اجرایی شده است؛ بنابراین مصرف مکمل ویتامین دی طبق روال عادی ادامه دارد".
وی افزود: کسانی که کمبود ویتامین دی دارند و این کمبود با آزمایش تشخیص داده شده، کمبود آنها با دوز درمانی طبق نظر پزشک تامین میشود.
ویتامین سی از طریق سبزی و میوه تامین شود
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ایران درباره مصرف ویتامین سی نیز اظهار کرد: ویتامین سی هم برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی مفید است، اما این ویتامین باید از طریق مواد غذایی دریافت شود. همه میوهها وسبزیها که به صورت تازه و خام مصرف میشوند، دارای ویتامین سی هستند. برخی فکر میکنند فقط لیمو ترش دارای ویتامین سی است، اما این طور نیست و همه سبزیها و میوهها ویتامین سی دارند؛ بنابراین ویتامین سی باید با مصرف کافی سبزی و میوه تامین شود و هیچ توصیهای برای مصرف مکمل ویتامین سی وجود ندارد.
غذای خانگی بهتر از غذای بیرونی است
عبدالهی اظهار کرد: در این شرایط توصیه میشود که مردم ترجیحا کمتر از غذاهای بیرون استفاده کنند و در منزل از غذای خانگی استفاده نمایند.
منبع: ایرنا