اقتصاد۲۴ - خلبان دهقانی زنگنه، با اشاره به اینکه روند بررسی سانحه هواپیمای اکراینی در تطابق با استانداردهای ایکائو و مقررات ملی ادامه داشته و به پیشرفتهای خوبی رسیده، افزود: هدف از بررسی سانحه، کشف علل وقوع آن و ارائه توصیهها با هدف پیشگیری از رخداد مجدد آن است.
وی تصریح کرد: در همین راستا، جعبههای سیاه در لابراتوار فرانسه بازخوانی شده و سازمان امکان مشارکت و مشاهده فرایند را برای تمامی کشورها و سازمانهای ذینفع و علاقمند فراهم و صحت و حرفهای بودن اقدامات سازمان در تطابق با استانداردهای ضمیمه ۱۳ کنوانسیون شیکاگو توسط نهادهای بین المللی ذیصلاح تائید شده است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: اطلاعات جعبههای سیاه، تائید کننده اطلاعاتی است که در گزارش پیشرفت تحقیقات سازمان منتشر شده بود و برخی جزئیات مورد توجه عموم توسط مسئول بررسی سانحه در روزهای آتی منتشر خواهد شد.
دهقانی زنگنه گفت: باید توجه داشت که هر نوع استفاده غیر مرتبط با اهداف ایمنی، شامل بهره برداریهای سیاسی از فرایند بررسی سانحه در تعارض با اهداف و اصول ایکائو و کشورهای متعاهد آن قرار دارد و موجب خواهد شد تا روند بررسی سانحه از روال تخصصی خود خارج شده و ایمنی حمل و نقل هوایی مورد مسامحه قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: تبادل نظر وزرای خارجه ایران و اوکراین درباره هواپیمای اوکراینی
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: با شناسایی نقاط قابل بهبود و شناخت دقیق زنجیره منجر به هدف قرار گرفتن هواپیمای اکراینی، تمهیدات اصلاحی قابل توجهی پیاده سازی شده و اطمینان از ایمنی فضای پروازی کشور برقرار شده است.
وی ادامه داد: سازمان هواپیمایی کشوری در تعامل نزدیک با شرکتهای معتبر استفاده کننده از فضای پروازی کشورمان، تحلیلهای تخصصی از وضعیت ایمنی فضای پروازی را تهیه کرده که نشان دهنده برقراری ایمنی است و با کاهش محدودیتهای ناشی از بیماری کرونا، این شرکتها پروازهای خود را به ایران و بر فضای پروازی ایران آغاز خواهند کرد.
زنگنه در خصوص ایجاد مزاحمت امریکا برای هواپیمای مسافری ایرانی در فضای پروازی سوریه یادآور شد: موضوع به رئیس شورای ایکائو منتقل شده و ایشان نیز برخی اقدامات را در این خصوص آغاز کرده و مسئله در دستور کار ایکائو قرار گرفته است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین افزود: کشور سوریه به عنوان کشور محل وقوع این رخداد، تحقیقات سانحه را ذیل موضوع انکس ۱۳ ایکائو آغاز کرده و نمایندگان سازمان هواپیمایی کشوری ایران به عنوان کشور ثبت کننده و بهره بردار هواپیما در این تحقیقات حضور دارند.
وی افزود: حضور امریکاییها در منطقه یک عامل بی ثباتی و تهدید برای جریان حمل و نقل تجاری است و این حضور غیر قانونی به صورت مکرر باعث مداخله غیر مسئولانه در جریان ترافیک هوایی منطقه میشود و به علت تحمیلی بودن این حضور، هیچ یک از تمهیدات پیش بینی شده در جهت هماهنگیهای نظامی، غیر نظامی توسط این نیروها به کار گرفته نمیشود و این باعث کاهش قابل توجه سطح ایمنی هوانوردی در کشورهایی است که میزبان این نیروهای غیر مسئول هستند.
منبع: رکنا