تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹

هدف قالیباف از سفر‌های استانی چیست؟

سفر‌های استانی قالیباف با عنوان مبهم «نظارت میدانی بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان مجلس» این سوال را در ذهن فعالان سیاسی ایجاد کرده که آیا این سفرها، آغاز تبلیغات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است که در حال انجام است. در این گزارش بررسی شده که کارایی سفر‌های استانی برای قالیباف چیست.

هدف قالیباف از سفر‌های استانی

اقتصاد۲۴ - برای کسانی که اخبار سیاست را حرفه‌ای‌تر دنبال می‌کنند، سفر قالیباف به استان خوزستان خبری جدی است و به سادگی از کنار نمی‌گذرند. برای آن‌ها نخستین سوال این است که چرا نماینده اول مردم تهران در مجلس یازدهم چرا باید بازدید‌های خود را از استان خوزستان شروع کند؟ نخستین احتمال ممکن این است که قالیباف از موقعیت مجلس برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری استفاده می‌کند. برای اینکه بدانیم این احتمال چقدر جدی است، باید به گذشته برگردیم.

از میان نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری که فهرست آن‌ها شاید به صد نفر هم برسد، محمدباقر قالیباف و محسن رضایی رکورددار نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری هستند و البته قالیباف در این زمینه با حضور در انتخابات مجلس، از رکورد رضایی گذر کرد و به ریاست مجلس رسید.

قالیباف برای ریاست مجلس مسیر پرحاشیه‌ای را پیمود. اصولگرایان برای حمایت از او شرط نامزد نشدن در ۱۴۰۰ را گذاشتند و قالیباف به صراحت این شرط را نپذیرفت و با کادر‌هایی که سال‌ها ایجاد کرده بود، لابی‌هایش را آغاز کرد و توانست ریاست مجلس را به دست بیاورد. آن زمان در اوج شیوع کرونا، حتی به چند استان هم سفر کرد. او مثل سفر‌های انتخاباتی، می‌دانست تهران نشستن چاره کار نیست و برای پیروزی نیاز به لابی‌های قوی دارد؛ پوتین‌هایش را پوشید و لشکر خود را جمع کرد و نمایندگانی مثل میرسلیم و نادران را به سادگی کنار زد.

حالا قالیباف برای گام دوم سفر‌های خود آماده می‌شود. نخستین هدف سفر او خوزستان است. جایی که در انتخابات ۹۲، رای بسیار کمی به دست آورده بود. رای اصلی خوزستان بین محسن رضایی و روحانی تقسیم شده بود و قالیباف مشهدی که خود را سردار نجات خوزستان معرفی می‌کرد، در این دیار توفیقی به دست نیاورد، اما حالا بنا دارد در خوزستان، شهر به شهر برود تا در قامت رئیس مجاس، با مردم در ارتباط باشد.

نکته جالب آنکه تلویزیون ایران برنامه ۲۰:۳۰ را به او اختصاص داد و سفر او را به صورت ویژه پوشش داد تا به این ترتیب تبلیغات سفر هم به کامل‌ترین شکل انجام شود. البته پیش از آن سایت رسمی مجلس شورای اسلامی، به خاطر سفر قالیباف صفحه اول خود را تغییر داده بود و بنری با عنوان عجیب «نظارت میدانی رییس مجلس بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان استان خوزستان» را روی سایت گذاشته بود.

عنوان این رپرتاژ رایگان سایت خانه ملت هم بسیار عجیب بود. یعنی اساسا معلوم نیست بر اساس کدام قانون یا کدام اختیارات، ریاست مجلس می‌تواند بر حوزه‌های انتخابیه سایر نمایندگان نظارت میدانی انجام دهد؟


بیشتر بخوانید: میرسلیم مچ قالیباف را می‌خواباند؟


بسیاری گمان می‌کنند احمدی نژاد مبدع سفر‌های استانی بوده است. اما قبل از او هم رئیسان جمهور به استان‌های دور و نزدیک سفر می‌کردند. اما آنچه سفر‌های احمدی نژا را مشهور کرد، اصرار او به سفر به همه شهر‌ها بوده است. در این سفر‌ها هم تصمیمات متعددی درباره شهر‌های مختلف اتخاذ می‌شد و هم نامه‌های مردمی جمع‌آوری می‌شد که گفته می‌شد در سفر‌های استانی، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نامه از مردم جمع‌آوری شده بود. حالا قالیباف هم پا در همان مسیر گذاشته. مثلا در سال ۹۸، لاریجانی به عنوان رئیس مجلس دو بار به خوزستان سفر کرد. یک بار فروردین بعد از سیل خوزستان و یک بار بهمن ماه در دهه فجر. اما هیچ کدام این سر و صدا را نداشتند.

اما حالا قالیباف قصد دارد به سبک احمدی نژاد همه شهر‌های استان سفر کند و از لحظه به لحظه سفر او عکس و فیلم و خبر. رئیس مجلس شورای اسلامی در روز اول سفر خود به خوزستان از شهرستان آبادان، خرمشهر، شادگان و ماهشهر دیدن می‌کند. در روز دوم سفر به امیدیه، بهبهان، رامهرمز، ایذه و مسجدسلیمان و روز سوم به شوشتر، اندیمشک، احمد فداله و شوش سفر می‌کند و در روز چهارم سفر خود به خوزستان در اهواز و سوسنگرد حضور می‌یابد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از چند ساعت اول سفر قالیباف به خوزستان دو برابر سفر لاریجانی به خوزستان در سایت خانه ملت، خبر روی خروجی رفته است. حتی زیارت شهدای شلمچه و آبادان به صورت مجزا!

هدف قالیباف از سفر‌های استانی

تحلیلگران سیاسی معتقدند یکی از شانس‌های لاریجانی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری، کادر وفاداری است که او در استان‌های مختلف دارد؛ به این معنا که اگر لاریجانی بتواند مردمی که به نمایندگان حامی او رای داده‌اند را جذب کند، بیش از نیمی از دشوارترین مراحل را طی کرده است. حالا قالیباف از همین فرمول استفاده می‌کند و کادرسازی استانی خود را از طریق مجلس به راحتی انجام می‌دهد. روزی که قالیباف شرط حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را نپذیرفت، خوب می‌دانست که چه راهی در پیش دارد. اگر ترامپ برای بار دیگر رییس جمهور آمریکا شود، مناسبات قدرت در ایران حتما به سوی انتخاب یک رییس جمهور نظامی تغییر خواهد کرد؛ در این صورت قالیباف گزینه مناسبی برای حامیان نظریه رییس جمهور نظامی خواهد بود.

همزمان با این سفر قالیباف در پیامی توئیتری نوشت «به یاری خدا، نظارت میدانی از استان خوزستان برای پیگیری حل مشکلات مردم مقاوم و صبور این منطقه آغاز شد. امیدوارم با فهم بدون واسطه مشکلات و به کارگیری توان نمایندگان محترم استان و همکاری مسئولان اجرایی محلی و ملی، بتوانیم برای حل مشکلات مردم، اقدامات ملموس و موثری به انجام رسانیم.» ظاهرا «نظارت میدانی» کلید واژه قالیباف برای سفر‌های انتخاباتی او به شمار می‌رود.

رسانه‌های نزدیک به قالیباف این سفر را در حیطه وعده انتخاباتی او برای ارتباط مستقیم با مردم می‌دانند و تاکید می‌کنند که او در جایگاه رئیس مجلس برای بررسی مشکلات و چاره‌جویی برای حل مشکلات مردم راهی نقاط دور و نزدیک پایتخت خواهد شد و سفر‌های او زمینه انتخاباتی ندارد.

علاوه بر حلقه مشاوران و معاونان قالیباف، مجمع نمایندگان استان‌ها تیمی هستند که او را در این سفر‌ها همراهی می‌کنند. علاوه بر مجمع نمایندگان استانی در این سفر‌ها تیمی به‌عنوان مشاور و معاونان رئیس مجلس با او به بازدید نقاط دور و نزدیک پایتخت می‌روند و این هیات از این جهت حائز اهمیت است که وزنه سیاسی - انتخاباتی این تصمیم جدید رئیس مجلس را مشخص خواهد کرد. شائبه‌ای انتخاباتی که در پی اولین سفر استانی محمدباقر قالیباف از ترکیب تیم همراهش تقویت خواهد شد.

بر سر زبان افتادن نام خوزستان به واسطه اعتصابات مستمر کارگران هفت‌تپه از یک‌سو و بروز و ظهور مشکلاتی، چون ماجرای غیزانیه و اخیرا روستای ابوالفضل از سوی دیگر، موضوعاتی است که بهانه ورود چهره‌های سیاسی داعیه‌دار انتخابات‌۱۴۰۰ به این استان شده است؛ از تیم خودجوش مجلسی‌ها برای پیگیری مشکلات کارگران هفت‌تپه و میدان‌داری مهرداد بذرپاش در قامت ریاست دیوان محاسبات در این ماجرا گرفته تا بلوایی که اختلاف‌نظر پرویز فتاح در رأس بنیاد مستضعفان با اهالی روستای ابوالفضل بر سر مالکیت اراضی آن به پا کرد.

خوزستان اولین مبدا قالیباف بود. به خاطر کرونا، او سخنرانی عمومی در این سفر نخواهد داشت. از این سفر نمی‌توان ارزیابی درستی از مقبولیت قالیباف به دست آورد، اما برنامه سفر‌های بعدی او، بسیاری مسائل را مشخص خواهد کرد. قالیباف معتقد است برای نشستن بر صندلی روحانی «بسیار سفر باید تا ...»

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تکرار سناریوی سرکوب ارز در سال ۱۴۰۳/ دلار ۸۰ هزار تومانی با فرود قوی سیاه در بازار ارز؟

فیلم/جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران!

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

جزییات جدید از پرونده مرگ زهره فکورصبور!

سارا و نیکای پایتخت به ایران بازمی‌گردند؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس متفاوت بازیگر گیلدخت

پرفروش‌ترین فیلم‌ های تاریخ سینمای ایران

عکس /هوتن شکیبا در پشت‌صحنه مهمونی

قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی دارد؟

عکس/تغییر چهره ۲ خواهر سریال بزنگاه بعد از ۱۶ سال

سونامی افزایش قیمت خودرو تا کی ادامه دارد؟/ همان پیکان را به مردم بدهند هنر کرده‌اند

پوستر «مست عشق»، سوژه خنده کاربران شد

حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان

شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

بی‌انضباطی‌های نان دار برای فدراسیون

حسین انصاریان‌: نماز جماعت در کشور به خط پایان رسیده است

هشدار باران شدید در ۲۱ استان

عکس/خالکوبی منشوری تتلو

عکسی از پوشش جالب یک زن دیپلمات در دیدار با رئیسی

ماجرای تجمع مردم مقابل فرمانداری بندرعباس

تماس علی دایی با پدر ترانه علیدوستی

یادداشت یک پدر روی کلید کولر + عکس

رئیسی دکتری گرفت + عکس

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه

خلاقیت عجیب و خبرساز وزارت بهداشت در تولید قلیان!

قتل جوان ۱۷ ساله و دستگیری قاتل در نهاوند

حمایت تمام‌قد میرسلیم از بازگشت گشت ارشاد

پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

شیرینی فرانسه رفع پلمب شد

تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

خبر بد و ناراحت‌کننده برای بانوان هوادار تراکتور

چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟

این سه ادویه، ماکارونی شما را معرکه می‌کند!

سه سناریو درباره رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۳

عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی نیست

گل مژه چشم چیست؟ و آیا درمان دارد؟

اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد!

ممنوعیت ورود زنان تبریزی به استادیوم+ عکس

یک مزایده بی نظیر در تاریخ صرافی ها: مزایده "ساتوشی حماسی (Epic) " کوینکس اکنون در حال برگزاری است

کت و شلوار هوتن شکیبا جهانی شد+ عکس

قتل وحشتناک مدیر یک شرکت مشهور در برج ۲۰ طبقه‌اش

حقوق رایزن‌های اقتصادی ایران در خارج چقدر است؟

درآمد شغل مدلینگ در ایران چقدر است؟

اعتراض ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل

قیمت جدید انواع برنج ایرانی در بازار

شاسی بلند جدید چری که خیلی گران نیست! + عکس

فیلم/پاداش ۱۸ میلیونی فرزند آوری در یک وزارت خانه

فیلم/ وقوع سیل در نطنز

نگاهی به هزینه‌های صداوسیما در سال ۱۴۰۳+ اینفوگرافی