تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹

هدف قالیباف از سفر‌های استانی چیست؟

سفر‌های استانی قالیباف با عنوان مبهم «نظارت میدانی بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان مجلس» این سوال را در ذهن فعالان سیاسی ایجاد کرده که آیا این سفرها، آغاز تبلیغات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است که در حال انجام است. در این گزارش بررسی شده که کارایی سفر‌های استانی برای قالیباف چیست.

هدف قالیباف از سفر‌های استانی

اقتصاد۲۴ - برای کسانی که اخبار سیاست را حرفه‌ای‌تر دنبال می‌کنند، سفر قالیباف به استان خوزستان خبری جدی است و به سادگی از کنار نمی‌گذرند. برای آن‌ها نخستین سوال این است که چرا نماینده اول مردم تهران در مجلس یازدهم چرا باید بازدید‌های خود را از استان خوزستان شروع کند؟ نخستین احتمال ممکن این است که قالیباف از موقعیت مجلس برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری استفاده می‌کند. برای اینکه بدانیم این احتمال چقدر جدی است، باید به گذشته برگردیم.

از میان نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری که فهرست آن‌ها شاید به صد نفر هم برسد، محمدباقر قالیباف و محسن رضایی رکورددار نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری هستند و البته قالیباف در این زمینه با حضور در انتخابات مجلس، از رکورد رضایی گذر کرد و به ریاست مجلس رسید.

قالیباف برای ریاست مجلس مسیر پرحاشیه‌ای را پیمود. اصولگرایان برای حمایت از او شرط نامزد نشدن در ۱۴۰۰ را گذاشتند و قالیباف به صراحت این شرط را نپذیرفت و با کادر‌هایی که سال‌ها ایجاد کرده بود، لابی‌هایش را آغاز کرد و توانست ریاست مجلس را به دست بیاورد. آن زمان در اوج شیوع کرونا، حتی به چند استان هم سفر کرد. او مثل سفر‌های انتخاباتی، می‌دانست تهران نشستن چاره کار نیست و برای پیروزی نیاز به لابی‌های قوی دارد؛ پوتین‌هایش را پوشید و لشکر خود را جمع کرد و نمایندگانی مثل میرسلیم و نادران را به سادگی کنار زد.

حالا قالیباف برای گام دوم سفر‌های خود آماده می‌شود. نخستین هدف سفر او خوزستان است. جایی که در انتخابات ۹۲، رای بسیار کمی به دست آورده بود. رای اصلی خوزستان بین محسن رضایی و روحانی تقسیم شده بود و قالیباف مشهدی که خود را سردار نجات خوزستان معرفی می‌کرد، در این دیار توفیقی به دست نیاورد، اما حالا بنا دارد در خوزستان، شهر به شهر برود تا در قامت رئیس مجاس، با مردم در ارتباط باشد.

نکته جالب آنکه تلویزیون ایران برنامه ۲۰:۳۰ را به او اختصاص داد و سفر او را به صورت ویژه پوشش داد تا به این ترتیب تبلیغات سفر هم به کامل‌ترین شکل انجام شود. البته پیش از آن سایت رسمی مجلس شورای اسلامی، به خاطر سفر قالیباف صفحه اول خود را تغییر داده بود و بنری با عنوان عجیب «نظارت میدانی رییس مجلس بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان استان خوزستان» را روی سایت گذاشته بود.

عنوان این رپرتاژ رایگان سایت خانه ملت هم بسیار عجیب بود. یعنی اساسا معلوم نیست بر اساس کدام قانون یا کدام اختیارات، ریاست مجلس می‌تواند بر حوزه‌های انتخابیه سایر نمایندگان نظارت میدانی انجام دهد؟


بیشتر بخوانید: میرسلیم مچ قالیباف را می‌خواباند؟


بسیاری گمان می‌کنند احمدی نژاد مبدع سفر‌های استانی بوده است. اما قبل از او هم رئیسان جمهور به استان‌های دور و نزدیک سفر می‌کردند. اما آنچه سفر‌های احمدی نژا را مشهور کرد، اصرار او به سفر به همه شهر‌ها بوده است. در این سفر‌ها هم تصمیمات متعددی درباره شهر‌های مختلف اتخاذ می‌شد و هم نامه‌های مردمی جمع‌آوری می‌شد که گفته می‌شد در سفر‌های استانی، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نامه از مردم جمع‌آوری شده بود. حالا قالیباف هم پا در همان مسیر گذاشته. مثلا در سال ۹۸، لاریجانی به عنوان رئیس مجلس دو بار به خوزستان سفر کرد. یک بار فروردین بعد از سیل خوزستان و یک بار بهمن ماه در دهه فجر. اما هیچ کدام این سر و صدا را نداشتند.

اما حالا قالیباف قصد دارد به سبک احمدی نژاد همه شهر‌های استان سفر کند و از لحظه به لحظه سفر او عکس و فیلم و خبر. رئیس مجلس شورای اسلامی در روز اول سفر خود به خوزستان از شهرستان آبادان، خرمشهر، شادگان و ماهشهر دیدن می‌کند. در روز دوم سفر به امیدیه، بهبهان، رامهرمز، ایذه و مسجدسلیمان و روز سوم به شوشتر، اندیمشک، احمد فداله و شوش سفر می‌کند و در روز چهارم سفر خود به خوزستان در اهواز و سوسنگرد حضور می‌یابد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از چند ساعت اول سفر قالیباف به خوزستان دو برابر سفر لاریجانی به خوزستان در سایت خانه ملت، خبر روی خروجی رفته است. حتی زیارت شهدای شلمچه و آبادان به صورت مجزا!

هدف قالیباف از سفر‌های استانی

تحلیلگران سیاسی معتقدند یکی از شانس‌های لاریجانی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری، کادر وفاداری است که او در استان‌های مختلف دارد؛ به این معنا که اگر لاریجانی بتواند مردمی که به نمایندگان حامی او رای داده‌اند را جذب کند، بیش از نیمی از دشوارترین مراحل را طی کرده است. حالا قالیباف از همین فرمول استفاده می‌کند و کادرسازی استانی خود را از طریق مجلس به راحتی انجام می‌دهد. روزی که قالیباف شرط حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را نپذیرفت، خوب می‌دانست که چه راهی در پیش دارد. اگر ترامپ برای بار دیگر رییس جمهور آمریکا شود، مناسبات قدرت در ایران حتما به سوی انتخاب یک رییس جمهور نظامی تغییر خواهد کرد؛ در این صورت قالیباف گزینه مناسبی برای حامیان نظریه رییس جمهور نظامی خواهد بود.

همزمان با این سفر قالیباف در پیامی توئیتری نوشت «به یاری خدا، نظارت میدانی از استان خوزستان برای پیگیری حل مشکلات مردم مقاوم و صبور این منطقه آغاز شد. امیدوارم با فهم بدون واسطه مشکلات و به کارگیری توان نمایندگان محترم استان و همکاری مسئولان اجرایی محلی و ملی، بتوانیم برای حل مشکلات مردم، اقدامات ملموس و موثری به انجام رسانیم.» ظاهرا «نظارت میدانی» کلید واژه قالیباف برای سفر‌های انتخاباتی او به شمار می‌رود.

رسانه‌های نزدیک به قالیباف این سفر را در حیطه وعده انتخاباتی او برای ارتباط مستقیم با مردم می‌دانند و تاکید می‌کنند که او در جایگاه رئیس مجلس برای بررسی مشکلات و چاره‌جویی برای حل مشکلات مردم راهی نقاط دور و نزدیک پایتخت خواهد شد و سفر‌های او زمینه انتخاباتی ندارد.

علاوه بر حلقه مشاوران و معاونان قالیباف، مجمع نمایندگان استان‌ها تیمی هستند که او را در این سفر‌ها همراهی می‌کنند. علاوه بر مجمع نمایندگان استانی در این سفر‌ها تیمی به‌عنوان مشاور و معاونان رئیس مجلس با او به بازدید نقاط دور و نزدیک پایتخت می‌روند و این هیات از این جهت حائز اهمیت است که وزنه سیاسی - انتخاباتی این تصمیم جدید رئیس مجلس را مشخص خواهد کرد. شائبه‌ای انتخاباتی که در پی اولین سفر استانی محمدباقر قالیباف از ترکیب تیم همراهش تقویت خواهد شد.

بر سر زبان افتادن نام خوزستان به واسطه اعتصابات مستمر کارگران هفت‌تپه از یک‌سو و بروز و ظهور مشکلاتی، چون ماجرای غیزانیه و اخیرا روستای ابوالفضل از سوی دیگر، موضوعاتی است که بهانه ورود چهره‌های سیاسی داعیه‌دار انتخابات‌۱۴۰۰ به این استان شده است؛ از تیم خودجوش مجلسی‌ها برای پیگیری مشکلات کارگران هفت‌تپه و میدان‌داری مهرداد بذرپاش در قامت ریاست دیوان محاسبات در این ماجرا گرفته تا بلوایی که اختلاف‌نظر پرویز فتاح در رأس بنیاد مستضعفان با اهالی روستای ابوالفضل بر سر مالکیت اراضی آن به پا کرد.

خوزستان اولین مبدا قالیباف بود. به خاطر کرونا، او سخنرانی عمومی در این سفر نخواهد داشت. از این سفر نمی‌توان ارزیابی درستی از مقبولیت قالیباف به دست آورد، اما برنامه سفر‌های بعدی او، بسیاری مسائل را مشخص خواهد کرد. قالیباف معتقد است برای نشستن بر صندلی روحانی «بسیار سفر باید تا ...»

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

اینفوگرافی/ بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/استوری تازه حامد آهنگی به مناسبت تولد پسرش

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

برنامه علی دایی مشخص شد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید

طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود

خاطره منشوری فریدون زندی از وحید هاشمیان!

در واگذاری سرخابی‌ها، کدام تیم سود کرد؟ کدام تیم ضرر؟

فرهاد مجیدی مهمان مخصوص فینال لیگ قهرمانان آسیا

سریال جدید مهران مدیری خبرساز شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

بکارگیری منشی‌های خانم ممنوع شد!

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

اینفوگرافی/ مردم کدام کشورها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

کدام مناطق ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه

فیلم/راز‌هایی از تایتانیک که هرگز نمی دانستید

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

این زنان در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

فیلم/ پسر ناصر عبداللهی جا پای پدرش گذاشت

تقویت پلکانی حقوق کارگران با فرمول ۵۷+۶۰

رقم نهایی حقوق بازنشستگان مشخص شد

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

همه دارندگان کارت ملی بخوانند

استایل بهاری مرجانه گلچین حسابی سر و صدا کرد + عکس

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی

در سال ۱۴۰۳ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم نباشید

میتسوبیشی با لباس رنو در ایران + عکس

کاهش فاصله ازدواج و فرزندآوری در ایران

علت ریزش قیمت سکه/ طلا زیر پای سکه را خالی کرد؟

علت گرانی پیاز مشخص شد

خبر خوب درباره رتبه بندی معلمان

فیلم/ دستور تخلیه یک روستا بخاطر شکسته شدن سد!

درخواست هادی چوپان برای بخشش توماج صالحی+ عکس

رقابت کنکور سراسری ۱۴۰۳

تصمیم افزایش قیمت پژو پارس چه بلایی سر بازار خودرو می‌آورد؟

قیمت ماکارونی چقدر افزایش یافت؟

مرز‌های تقلب در کنکور ۱۴۰۳ جابجا شد

عکس/ بهاره رهنما با شلوار غیرمتعارف ظاهر شد!

ستاره پرسپولیس لیگ را از دست داد

اینفوگرافی/ تمام «نه»‌های رهبر انقلاب به سلاح اتمی

استوری اوسمار خطاب به محمد حسین میثاقی+ عکس

مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس چیست؟

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

ساده‌ترین راه برای دریافت سود سهام عدالت

فرار محمد صادقی از ایران؛ بازیگر جنجالی کجا به سر می‌برد؟

فرشاد مومنی: شرم نمی‌کنند و راحت می‌گویند که از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم!

رونق بازار مسکن شمال با سفرهای نوروزی؟

فیلم/ خواستگاری بازیگر معروف نون خ از دختر ترامپ!

عروس امام خمینی درگذشت