تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۹

اینترنت ماهواره‌ای در فاز تکمیل

 آخرین گروه از ماهواره‌های استارلینک پرتاب شدند تا شرکت اسپیس‌ایکس با این خبر به تیتر بسیاری از رسانه‌های جهان راه پیدا کند. اسپیس‌ایکس همزمان جزئیات تازه‌ای درباره امکانات و قابلیت‌های این ماهواره‌ها منتشر کرده و مدعی شده است که ماهواره‌های استارلینک با نرخ تاخیر بسیار پایین و سرعت دانلودی بیش از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه، اینترنت را در اختیار مشترکانشان قرار می‌دهند.
اینترنت ماهواره‌ای در فاز تکمیل
اقتصاد۲۴ -هر چند این سرعت با ادعای اولیه اسپیس‌ایکس در این مورد فاصله دارد و کمتر است، اما کمی بیشتر از چیزی است که در آزمایش‌های اولیه به‌دست آمده بود. استارلینک در حقیقت برنامه بلندپروازانه اسپیس‌ایکس برای پرتاب ۱۲ هزار ماهواره به نزدیک‌ترین مدار زمین است تا به این ترتیب پوشش اینترنت پرسرعت را برای ساکنان زمین فراهم بیاورد.
 
به این ترتیب کاربران این سیستم می‌توانند با استفاده از آنتن‌های شخصی خودشان روی زمین، به این سرویس دسترسی داشته باشند؛ چیزی که «ایلان ماسک» مدیرعامل اسپیس‌ایکس آن را به «بشقاب‌پرنده‌ای روی نوک چوب» تعبیر می‌کند.
 
حالا حتی عکس‌های اولیه از این دستگاه روی وب‌سایت استارلینک هم منتشر شده است.  با پرتاب این گروه ماهواره‌ها، اسپیس‌ایکس بیش از ۷۰۰ ماهواره در مدار زمین دارد. این درحالی است که به گفته ماسک برای ارائه قابلیت عملیاتی اولیه آنها به بیش از ۴۰۰ ماهواره در مدار نیاز داشتند و البته برای ارائه کامل این قابلیت‌ها دست‌کم به ۸۰۰ ماهواره نیاز است. در تابستان امسال اسپیس‌ایکس آزمایش اولیه این سیستم را آغاز کرد و در همین راستا کارمندان استارلینک اینترنت پرسرعت ارائه شده توسط این ماهواره‌ها را در حالت‌های مختلف آزمایش کردند. در این مرحله اسپیس‌ایکس ۶۰ ماهواره اینترنتی استارلینک را همراه یک موشک فالکون ۹ به مدار زمین فرستاد. این ماهواره‌ها از مقر فضایی کیپ‌کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شدند تا دوازدهمین عملیات پرتاب ماهواره‌های استارلینک به فضا باشد. با احتساب این عملیات، حالا ۷۱۳ ماهواره استارلینک در مدار زمین قرار گرفته‌اند.

«کیت تایس» معاون سنجش اطمینان‌پذیری اسپیس‌ایکس در این مورد گفت: «تیم استارلینک آمار و ارقام مربوط به میزان تاخیر را جمع‌آوری کرده و تست‌های سرعت استانداردی را روی عملکرد این سیستم انجام داده است. این به معنای آن است که ما در حال بررسی و کنترل سرعت جابه‌جایی داده‌ها از ماهواه‌ها به کاربران‌مان و برگشت آن هستیم. جالب است بدانید که نتایج اولیه خوب و قابل‌قبول بوده است.»

 تایید سرعت دانلود ۱۰۰ مگابیتی

او اعلام کرد که سرعت دانلود با این سیستم به بیش از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد و حساب توییتر شرکت اسپیس‌ایکس هم ادعای او را تایید و تکرار کرد. اما گویا این ادعا کمی چاشنی اغراق داشت، چون حساب توییتر اسپیس‌ایکس چند دقیقه بعد توییت خودش را پاک کرد تا در نهایت در توییتی جدید و دقیق‌تر اعلام کند که سرعت دانلود این سیستم در واقع برابر ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است. کیت تایس همچنین گفت که نرخ تاخیر این سیستم آن‌قدر پایین است که بتواند سریع‌ترین بازی ویدئویی آنلاین را اجرا کند و سرعت دانلود آن آن‌قدر بالاست که بتواند چند فیلم با کیفیت HD را به‌صورت همزمان پخش کند و در عین حال همچنان پهنای باند اضافی هم وجود داشته باشد.

چنین چیزی بسیار شگفت‌انگیز و تاثیرگذار خواهد بود، اما همچنان از سرعت گیگابایتی که اسپیس‌ایکس قول آن را داده و اسنادش را به کمیسیون ارتباطات فدرال ارائه کرده بود، فاصله دارد. 

اسپیس‌ایکس در این اسناد اعلام کرده بود که برای توسعه و استفاده از تمام ظرفیت‌های این سیستم و رسیدن به سرعت گیگابایتی باید بیش از ۴۴۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار بگیرد. شاید به همین دلیل هم بود که کیت تایس تاکید کرد هنوز کارهای زیادی باقی مانده است که در این پروژه باید انجام بشود. او گفت: «البته که شبکه ما هنوز کارهای زیادی در فرآیند تکمیل شدن دارد و در طول زمان ما همچنان قابلیت‌ها و امکانات بیشتری را به این سیستم اضافه می‌کنیم تا کاربران بتوانند از تمام ظرفیت‌های این شبکه بهره‌مند بشوند.»

با این همه سرعت ۱۰۰ مگابایتی بیش از نتایج آزمایش‌هایی است که سرویس تست سرعت دانلود و آپلود speedtest.net به‌دست آورده بود. در نیمه ماه آگوست امسال کاربران Reddit نتایجی از تست سرعت سیستم اولیه استارلینک را منتشر کردند که نشان می‌داد متوسط سرعت دانلود آن بین ۱۱ تا ۶۰ مگابیت است. این سرعت در مقایسه با سرویس‌های قدیمی اینترنت پرسرعت، بالاتر بوده و حتی احتمالا از سرعت اینترنت بسیاری از مناطق روستایی آمریکا هم بالاتر است. اسپیس‌ایکس امیدوار است که سرویس استارلینک را در مناطق روستایی و دورافتاده که حتی همین سرعت نه چندان بالا هم برای آنها پیشرفت محسوب می‌شود، ارائه کند. 

 رقابت برای پیروزی در مزایده ۱۶ میلیارد دلاری

با این اوصاف رسیدن به سرعت بالاتر دغدغه مهمی برای اسپیس‌ایکس به حساب می‌آید؛ به‌خصوص برای جذب سرمایه و پیروزی در مناقصه کمیسیون ارتباطات فدرال که اکتبر امسال برگزار می‌شود. کمیسیون ارتباطات فدرال پیشنهاد ۱۶ میلیارد دلاری برای شرکت‌هایی دارد که بتوانند سرویس‌های اینترنت پرسرعت را به بیش از شش میلیون خانه و کسب‌وکار در مناطق نه چندان برخوردار ارائه کنند.
 
جالب است بدانید که کمیسیون ارتباطات فدرال برای این کار به‌دنبال سرعت دانلود دست‌کم ۲۵ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود حداقل ۳ مگابیتی است.

اسپیس‌ایکس مدعی است که با ماهواره‌های استارلینک و سرویس‌های آنها، به پیشرفت بزرگی دست یافته است. در طول وب‌کست اسپیس‌ایکس کیت تایس، معاون سنجش اطمینان‌پذیری این شرکت به این موضوع اشاره کرد که اسپیس‌ایکس دو ماهواره خودش در مدار و همچنین ارتباط میان‌ماهواره‌ای و لیزرهای فضایی که امکان جابه‌جایی صدها گیگابایت داده میان دو فضاپیما را فراهم می‌آورند، به‌طور موفقیت‌آمیزی آزمایش کرده بود. این شرکت پیش از پرتاب اولین ماهواره‌اش اعلام کرد که تمام ماهواره‌هایش از امکان ارتباط میان‌ماهواره‌ای بهره می‌برند.
 
تایس در این مورد گفت: «زمانی که لیزرهای فضایی به‌طور کامل به‌کار گرفته شوند، استارلینک یکی از سریع‌ترین گزینه‌های در دسترس برای انتقال داده و اطلاعات در سراسر جهان خواهد بود.» از طرفی به‌صورت همزمان اسپیس‌ایکس امکان آزمایش عمومی سرویس خودش را هم فراهم کرده است. 

به این ترتیب کاربران علاقه‌مند می‌توانند در وب‌سایت استارلینک ثبت‌نام کرده و آدرس خانه و ایمیل خودشان را ارائه کنند تا کیفیت اینترنت در دسترس آنها مورد سنجش و بررسی بیشتر قرار بگیرد. اسپیس‌ایکس همچنین اعلام کرده است که در ابتدا آزمایش‌هایش را روی مناطق روستایی اطراف واشنگتن متمرکز خواهد کرد و بعد آن را به شمال آمریکا و کانادا گسترش خواهد داد. آزمایش‌های عمومی طبیعتا نتایج واقعی‌تر و قابل اعتمادتری را ارائه می‌کنند که البته منوط به ارائه اطلاعات دقیق از سوی کاربران است. درست به همین خاطر هم هست که در وب‌سایت استارلینک از کاربران علاقه‌مند به شرکت در این تست‌ها خواسته شده است تا موافقت‌نامه‌ای برای ارائه اطلاعات درست را امضا کنند.

همچنین نمونه اولیه موشک استارشیپ شرکت اسپیس‌ایکس هم آزمایش شد و برای دومین بار یک پرش ۵۰۰ فوتی انجام داد. این نمونه اولیه که SN۶ نام دارد، در مقر بوکاچیکا آزمایش شد. این دومین باری است که نمونه اولیه استارشیپ به فضا پرتاب می‌شود. این عملیات قرار بود روز یکشنبه هفته گذشته انجام شود، اما به‌دلیل آب و هوای بد لغو شد. در اوایل ماه جاری اولین عملیات پرش ۵۰۰ فوتی نمونه اولیه استارشیپ انجام شده است. ایلان ماسک تصمیم دارد با توسعه موشک‌های استارشیپ فضانوردان را به مریخ ببرد.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی