تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

آینده بازار سرمایه چه خواهد شد؟/ تکرار تجربه تلخ حبس نقدینگی/ چند توصیه‌ به تازه‌واردهای بورس

مدیر سرمایه گذاری شرکت معین ملت می‌گوید: در دوره نخست دولت فعلی تجربه تلخی داشتیم. در واقع منابع با نرخ سود بالاتر در بانک‌ها حبس شد و رشد نقدینگی باعث شد تا مانند فنری به یک باره رها شود و همه بازار‌ها را متلاطم کند.

بورس

اقتصاد۲۴ - میلیون ها سهامدار بازار بورس این روزها نظاره گر افت شدید بازار هستند. سهامدارانی که تازه وارد بازار سرمایه شده اند حالا با کاهش ارزش دارایی خود روبرو شده اند. شاخص بورس هر روز از سقف های قبلی پایین تر می آید و البته کارشناسان امیدوارند بالاخره این اصلاح بی سابقه پایان یابد. موضوعی که البته به زعم فعالان بازار روند طبیعی بازار است و می تواند در آینده دوباره روند صعودی خود را در پیش گیرد.

اما با این همه سوال سهامداران همواره این است که آینده بازار سرمایه چه خواهد شد؟ کامل ابراهیمیان، مدیر سرمایه گذاری شرکت معین ملت در گفتگو با اقتصاد۲۴ می گوید: برای پیش بینی بازار سرمایه نیاز به بررسی چند متغیر تاثیرگذار داریم. وضعیت نرخ دلار نیمایی که در قیمت گذاری محصولات شرکت های بورسی موثر است و همچنین وضعیت نرخ بهره در اقتصاد کشور دو عامل تاثیرگذار در بازار سرمایه هستند.
 
این کارشناس بازار سرمایه می افزاید: به نظر می رسد با سیاستی که بانک مرکزی در خصوص نرخ ارز در پیش گرفته است، نرخ ارز متناسب با فاکتورهای اقتصادی تعیین می شود و شاهد واقعی تر شدن نرخ ارز در سامانه نیما هستیم؛ این مساله باعث می شود صادرکنندگان نسبت به عرضه ارزها ترغیب شوند و از سوی دیگر روند افزایش درآمد آتی شرکت های ارزآور بورسی افزایش پیدا خواهد کرد. 

ابراهیمیان تصریح می کند: این مساله می تواند باعث ایجاد امیدواری در شرکت های بنیادی برای افزایش سودآوری و فروش شود. این پتانسیل رو به رشد در میان مدت برای بسیاری از این شرکت ها در بازار سرمایه وجود دارد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان می کند: از سوی دیگر نرخ بهره محل اختلاف اساسی بین دو گروه است، عده ای معتقدند نرخ بهره با توجه به تورمی که در اقتصاد وجود دارد منفی است و باید اصلاح شود. از سوی دیگر افرادی که سواد مالی دارند معتقدند افزایش نرخ بهره نمی تواند چندان کمکی به وضعیت تولید و رشد اقتصادی کند.
 
ابراهیمیان تاکید می کند: اما به نظر می رسد نرخ بهره در اقتصاد ما یک روند تثبیت شده دارد و حتی می تواند کمی کاهش یابد. این مسئله می تواند در میان مدت به نفع بازار بورس باشد.

تجربه تلخ حبس نقدینگی تکرار می شود؟

مدیر سرمایه گذاری شرکت معین ملت همچنین معتقد است: در مجموع ماهیت سرمایه گذاری این است که سرمایه گذار در وهله نخست بتواند ارزش سرمایه خود را حفظ کند و در مرحله بعد بتواند نسبت به سایر بازار(از قبیل تورم و سود بانکی و ..) ارزش دارایی خود را بیشتر رشد دهد.
 
وی ادامه می دهد: بازار سرمایه تنها بازاری است که هم می تواند به نفع سرمایه گذار باشد و هم از طریق انتقال منابع مالی به تولیدکنندگان باعث رشد اقتصادی شود. 

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه به نسبت سایر بازارها نوپاست، می افزاید: به صورت سنتی، سرمایه گذاری در بازار مسکن، بازار طلا و ارز بوده اما در یک سال گذشته شاهد تغییر این سنت و حضور تعداد زیادی از مردم در بورس هستیم. 

ابراهیمیان می گوید: از دیدگاهی البته با این اتفاق، در واقع فرآیند تبدیل شبه پول به پول رخ داد که محل بحث کارشناسان نیز بود. تحلیل بر این است که تا زمانی که شبه پول به پول تبدیل نشده است به دلیل گردش کم پول، تورم کمتری ایجاد می‌کند اما در دوره نخست دولت فعلی تجربه تلخی از این مسئله داشتیم. در واقع منابع با نرخ سود بالاتر در بانک ها حبس و رشد نقدینگی باعث شد تا مانند فنری به یک باره رها شود و همه بازارها را متلاطم کرد.
 
مدیر سرمایه گذاری شرکت معین ملت تصریح می کند: اگر بخواهیم همان تجربه را تکرار کنیم در کوتاه مدت ممکن است تا حدی تورم کنترل شود اما در بلند مدت این حبس نقدینگی در قالب شبه پول می تواند بر تشدید رکود در فضای اقتصادی ، بیشتر دامن بزند.

برای پویایی بورس اعتماد سهامداران باید حفظ شود

ابراهیمیان با بیان اینکه برای حفظ پویایی بازار سرمایه باید اعتماد سرمایه گذار را برگردانیم، اظهار می کند: در واقع بخشی از حفظ اعتماد با آموزش در ارتباط است که در سرمایه گذاران نگاهشان میان مدتی و بلند مدتی باشد. از طرفی بازارگردانی شرکت ها توسط سهامداران حقوقی رخ بدهد تا منابعی که از سمت اشخاص حقیقی به بازار آمده است، حفظ شود.

وی می افزاید: همچنین شرکت ها می توانند افزایش سرمایه از محل صرف سهام دهند و منابع جدید برای برنامه های توسعه‌ای وارد شرکت ها شود و همچنین جلوی تلاطم در سایر بازارها گرفته شود.
 
مدیر سرمایه گذاری شرکت معین ملت، تلاطم و رشد در سایر بازارها را به ضرر اقتصاد کشور می داند و می گوید: بنابراین باید به سهامداران جدید که وارد شدند آموزش های لازم داده شود که به دید بلند مدت وارد بازار شوند. 

ابراهیمیان می افزاید: کسانی که در تابستان وارد بازار شده اند کامشان تلخ شده است اما اگر همین افراد به سابقه بورس نگاه کنند در می یابند که خیلی از افراد سابقه زیان های شدید داشته اند اما با صبر نه تنها توانسته اند زیان هایشان را جبران کنند بلکه نسبت به سایر بازارها سود بسیار بیشتری کسب کرده اند.

سهامدارن نوپا چه کنند؟

وی همچنین با اشاره به حضور سهامدان نوپا در بازار سرمایه می گوید: ایده آل ترین حالت برای کسانی که تجربه کافی ندارند این است که از طریق صندوق های سرمایه گذاری، سبد گردان‌ها و شرکت های مشاور سرمایه گذاری و غیر مستقیم وارد بورس شوند. اگر وضعیت صندوق های سرمایه گذاری در یک سال یا سه ماه گذشته بررسی کنیم می بینیم که بسیاری از صندوق ها سود قابل توجهی نصیب سرمایه گذاران کرده‌اند.
 
این کارشناس بازار سرمایه می افزاید: در واقع با این کار مدیریت سرمایه به دست افراد خبره می افتد. حتی در یک ماه گذشته که بازار با افت شدید روبرو شد بسیاری از صندوق ها کمتر از افراد عادی زیان کردند و حتی دو صندوق سود هم داشته اند.

مدیر سرمایه گذاری شرکت معین ملت تصریح می کند: اما ممکن است عده ای دوست داشته باشند به صورت مستقیم سرمایه گذاری کنند. در بازار سرمایه بیش از 800 شرکت حضور دارند که شامل عمده صنایع در کشور ما می شوند. مثال می‌زنم زمانی که قرار است کالایی را خریداری کنید تمام جوانب کیفی و اقتصادی کالا توسط خریدار سنجیده می شود بنابراین در بازار سرمایه نیز از همین الگو باید پیروی کرد. 

ابراهیمیان خاطرنشان می کند: بررسی وضعیت سودآوری شرکت، گزارش های ماهانه و ...  از جمله این نکات است. باید بررسی کرد که آیا این شرکت ارزندگی لازم برای خرید را دارد و در نهایت اگر از حد ارزندگی گذشت اقدام به فروش کنند. اینگونه نیست که عضو یک کانال در شبکه اجتماعی شوید و با سیگنال های آن خرید انجام دهید.

وی یادآور می شود: عمده سهم هایی که توسط برخی کانال ها معرفی شده بود بیش از 50 درصد ارزش خود را از دست داده اند اما با این حال هنوز خریداری ندارند چرا که رشد این شرکت ها از همان اول منطقی نبوده است. بنابراین سرمایه گذاری باید در سهام ارزنده صورت بگیرد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مزد کارگران افزایش پیدا کرد

فیلم/ زلنسکی حرف آخرش را به ترامپ و پوتین گفت

سفارت آلمان در تهران تعطیل شد

عکس/ رویت دود آتش سوزی گسترده جنوب تهران از میدان آزادی

فیلم/ تصاویر دیگر از آتش‌سوزی یک انبار در جنوب تهران

جزئیات آتش سوزی گسترده یک انبار در جنوب تهران

فیلم/ آتش سوزی در نزدیکی پالایشگاه جنوب تهران

عکس/ آتش‌سوزی مهیب در جنوب تهران

فیلم/ حداقل سابقه بیمه برای بازنشستگی چقدر است؟

زمان استفاده کالابرگ مرحله سوم اعلام شد

عکس/ ویتکاف و روبیو با لباس غیررسمی در مقابل ترامپ

عکس/ تغییر شوکه کننده بازیگران فیلم مومیایی پس از ۲۶ سال

فیلم/ تشکیل پرونده تخلف برای ریشه‌کنی درختان کهور

آیا زن و بچه نمایش معصومیت از دست‌رفته جامعه ایرانی است؟

عکس/ پیام عجیب ترامپ: گوش به زنگ باشید!

عکس/ سرباز جانباز حمله اسراییل به زندان اوین

عکس/ جان باختن یک آتش نشان در ماموریت

بیشترین هزینه خانوار ایرانی برای چیست؟

جزئیات عجیب از گروگان‌گیری در تهران به‌خاطر یک مشت دلار!

عکس/ ترفند باشگاه پرسپولیس برای دور زدن سقف قرارداد

مذاکرات تجاری آمریکا با هند لغو شد

عکس/ انتقاد فاضل میبدی به اظهارات حمید رسایی

آیا سامانه S-۴۰۰ وارد خاک ایران شده است؟

آزادی گروگان در قلعه گنج پس از ٢٠ روز

تغییر در ساعات کاری ادارات تهران در مهر ماه

ماجرای گران شدن واکسن آنفلوآنزا چیست؟

عکس/ استوری جنجالی رشیدی کوچکی علیه رسایی

عکس/ گریم متفاوت و دیدنی بهرام افشاری برای فیلم جدیدش

شاخص اقتصادی چیست؟ / مهمترین شاخص‌های اقتصادی

ذخایر سد‌های ایران به مرز بحران رسید

آغاز بلیت فروشی اولین بازی فصل پرسپولیس

افشاگری رسانه عبری از همکاری موساد و منافقین علیه ایران

عکس/ ژست عجیب ستاره استقلال در باشگاه

عکس/ ژست هنری الهام اخوان روی یک صحنه نمایش

درگیری شدید تروریست‌ها در سیستان و بلوچستان

انزو کریولی کیست؟ / خرید جدید باشگاه سپاهان

وعده شیرین وحید هاشمیان برای قهرمانی پرسپولیس

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

دلار دوباره مرز ۹۳ هزار تومان را شکست

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

اعترافات تکاندهنده مردی که همسرش را به قتل رساند + عکس

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ کافه گردی محیا دهقان با استایل گنگ و مینی اسکارف

خبر مهم معاون پزشکیان درباره رفع فیلترینگ

رونمایی از کیت جدید پرسپولیس + عکس

۲۰ سال پس از معجزه هزاره سوم / بررسی روند ظهور، رشد و مواضع امروز محمود احمدی‏‌نژاد

نماد ایران‌خودرو متوقف شد