اقتصاد۲۴ - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در بازدید از طرح عمرانی مسجد ثامن الائمه (ع) در جریان امکانات تاسیساتی شامل سه سیستم هوای تازه، چیلر، سیستمهای "ویای اف"، اعلام و اطفاء حریق، طرح گچ بریها با استفاده از هنر معماری داخلی و کتیبههایی که توسط اساتید برجسته کشور آیههای زیر گنبد به خط ثلث کار شده است قرار گرفت.
غلامحسین مظفری با ابراز خرسندی از تحقق یافتن یک رخداد بزرگ در فضای بسیار فاخر و ارزشمند از نظر معماری و نوع نگاهی که در مسجد ثامن الائمه (ع) جزیره کیش به کار گرفته شده است گفت: ساخت این مجموعه سیاسی و عبادی و ماندگار، یک اثری ارزشمند و مورد اهتمام اقشار مختلف جامعه داخلی و خارجی است و مشتاقان بسیار زیادی را به خود جذب خواهد کرد.
مظفری با بیان این که نوع هنر معماری از جمله کتابی که تدوین میشود توجه اساتید و دانشجویان معماری را به خود جلب و کارکرد این مرکز را برجستهتر خواهد کرد اظهار داشت: باید برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت این مرکز بین المللی اسلامی کیش پیش بینی و قابلیت اجرا داشته باشد.
وی تصریح کرد: خاص بود این منطقه و مسجد ثامن یکی از ویژگیهای بارزی هست که در کنار هم قرار گرفتند و کارکرد این مسجد با هدف خداشناسی فراتر از کارکرد "مرکز بین المللی اسلامی کیش" است و طبیعتا برای چند قرن آثار و تبعات مثبت آن در جامعه ماندگار خواهد بود.
بیشتربخوانید: بررسی وضعیت معماری و شهرسازی در منطقه آزاد کیش/ معماری کیش نیازمند بروزرسانی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تدوین اساسنامه را پایه اصلی ساختار و بهره برداری مرکز بین المللی اسلامی کیش بر شمرد و افزود: پتانسیل و ظرفیتهایی که این منطقه دارد میتوانیم با بهره گیری از نظر و تجارب شخصیتهای برجسته کشوری با برگزاری ۴ برنامه ملی به صورت منظم و مدون در هر فصل از سال رخدادهای بین المللی را سالانه در این منطقه به ثبت برسانیم.
مظفری با بیان این که با تدوین برنامههای سالانه جایزهای نیز در نظر گرفته خواهد شد که آثار آن بلند مدت باشد خاطر نشان کرد: آثار مثبت این اقدام مهم تمام مناطق دنیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
مشاور مذهبی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از غلامحسین مظفری مدیرعامل این سازمان به عنوان شخصیت اجرایی و فرهنگی و از نیشابور مهد فرهنگ، عبادی و دینی یاد کرد و گفت: نماز جمعه و مساجد دارای مخاطبهای خاصی از جمله دانشگاهیان، شخصیتهای علمی و مسئولین دستگاههای اجرایی مستقر در این منطقه و از درجات علمی و تجاربی برخوردارند که متفاوت از فضاهای دینی هست و نیاز به یک پویش بیشتر و به روز بودن مباحث معرفتی است و باید با یک زبان روز آن چه از معارف اهل بیت است ارائه شود.
حجت الاسلام و المسلمین رستگاری با اشاره به حدیثی از حضرت امام رضا (ع) اظهار داشتند: معارف ما زیبا، دلنشین و تاثیر گذار است، اگر حقیقت معارف بیان شود مردم در هر قشر و جمعیتی که باشند جذب خواهند شد.
وی با بیان این که بودجه این فضا با این امکانات و معماری از ظرفیتهای کارشناسان سطح بالای کشور و خارجی از جمله در خصوص نور پردازی این ساختمان استفاده شده است افزود: طبق دستور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، مبنی بر این که تمام هزینههای این مجموعه پرداخت خواهد شد؛ براساس اساسنامه نیز با کمکهای مردمی و سازمان میتوانیم این پروژه را به سر انجام برسانیم.
مشاور مذهبی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش خاطر نشان کرد: "مرکز بین المللی اسلامی کیش"دارای ظرفیتهایی است که میتواند میزبان محافل دینی، مذهبی و علمی در سطوح وسیع باشد.
وی افزود: پسا کرونا تنها مسائل کشور نیست بلکه مسائل دینی هم هست و خیلی مشکلات و معضلاتی با مناظرات امام رضا در این فضا با مذاهب و ملل مختلف برگزار، مطرح و بحث خواهد شد.
مشتاق مشتاقی سرمایه گذار این مجموعه ضمن تشکر از حمایتهای سازمان منطقه آزاد کیش، هدف از احداث این مسجد را غیر از بعد تعهدی، سیاسی و عبادی، به عنوان سنبل، نمونه و المان معماری اسلامی در این منطقه برشمرد و گفت: طراحی که در این سازه پیش بینی شده است تا چند قرن این مجموعه دوام خواهد داشت، بخاطر این که صرفا مسجدی نباشد که طبق سنتی که در کشور رایج است فعالیت کند بلکه مسجد زنده باشد و حتی کسانی که قصد اقامه نماز ندارند بتوانند از ظرفیتها و معماری به کار رفته در این مجموعه دیدن کنند.
مشتاقی با اشاره به این که اساسنامه "مرکز بین المللی اسلامی کیش" با نظر اساتید تدوین شده است افزود: با توجه به حضور مذاهب، ادیان، قومیتهای مختلف و همچنین مسافران و گردشگران خارجی و داخلی در این منطقه تلاش بر این هست که از نخبگان کشور، از حوزه دانشگاه دعوت شوند و این مرکز بستری برای برگزاری برنامههایی در سطح منطقهای و بین المللی باشد.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته و پیشرفت عملیات اجرایی مسجد ثامن گفت: تا کنون توسط ۸۲۰ هزار نفر ساعت، هزار متر گچ بری در این فضا و ۱۰ هزار متر به اضافه ۳۰۰ تن کوپ و برش قطورتر سنگها کار شده و حدود ۲۵۰ تن نبشی، میله گرد و آهن کشی برای زیر کار این سنگها استفاده شده است و ورودیهای اصلی از چوب ساج برمه است و بخشی از عمارت تهیه شده و چوب دربهای داخلی از چوب ساج آفریقا به میزان ۲۳ متر مربع استفاده شده است.
مشتاق مشتاقی در خصوص حجاری هر قطعه سنگ که ۲۵ روز به صورت ۲۴ ساعته زمان میبرد اظهار داشت: با سیستمهای رباتیک و سی ان سی تلاش ما بر این بود که تا دهه مبارک فجر این ساختمان آماده بهره برداری باشد و هدف این هست سبک معماری و مسجد سازی را در ایران تغییر دهیم و از یک حالت تکراری به یک طرح جدید اجرایی شود.
سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، با بیان این که قبل از اجرای طرح مسجد مراکز بزرگ اسلامی هانبورگ، لندن، واشنگتن و وین را مورد مطالعه قرار دادیم و گزارشی تهیه و در اختیار دست اندرکاران این مجموعه قرار گرفت گفت: ویژگیهای که انها داشتند، معضل زیست مسلمانی را در دنیای متجدد تا حدود بسیار زیادی حل کردند و همین نکتهای که اشاره شد باید پیش بینیهای لازم در خصوص مرکز نو اندیشی دینی انجام شود.