اقتصاد۲۴ -منصور آزاد روز یکشنبه از این دیدار به عنوان نقطه عطف تحولات اساسی در حوزه شیلات منطقه آزاد قشم نام برد و گفت: در این دیدار که محمدباقرسعادت عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد و کیهان عباسیان معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان و معاونین و مدیران حوزه آبزی پروری، صید و صیادی و فرآوری آبزیان سازمان شیلات ایران نیز حضور داشتند، دو طرف بر ظرفیت بالای قشم در حوزه شیلات و آبزیان و نقش چشمگیر آن در ایجاد امنیت غذایی کشور تاکید کردند.
وی گسترش همکاریهای فی مابین سازمان شیلات ایران و سازمان منطقه آزاد قشم و انجام مطالعات مشترک درخصوص ظرفیتهای شیلاتی جزیره قشم را از دیگر مباحث مطرح شده دردیدار مدیران این دو سازمان عنوان کرد و افزود: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در این دیدار با تاکید بر سهم ۸۶ هزار تنی قشم در افق پرورش ماهی در قفس بر بومی سازی تکثیر ماهیان دریایی و سازههای قفس و استقرار آن در دریا تاکید کرد.
به گفته سرپرست اداره شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم، حمیدرضا مومنی همچنین از صنایع شیلات و آبزیان به عنوان یک راهبرد استراتژیک در توسعه جزیره، ایجاد اشتغال پایدار، تثبیت جمعیت در راستای پدافند غیرعامل و مهاجرت معکوس در روستاهای غرب جزیره یاد کرد.
منصور آزاد افزود: محمدباقر سعادت عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این دیدار با تاکید بر ظرفیتهای برجسته قشم بخصوص در حوزه آبزی پروری خواستار تسریع در اجرای فرایندهای استانی صدور مجوز در جهت دلگرمی سرمایه گذاران شد.
به گفته آزاد، کیهان عباسیان معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این دیدار با تشریح فرایندهای واگذاری اراضی با تاکید بر رعایت قوانین و ضوابط بهداشتی و ایمنی زیستی در فعالیتهای آبزی پروری بر ایجاد شعبه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در قشم جهت تسریع در فرایندها و همکاری و هماهنگی بیشتر تأکید کرد.
منصور آزاد همچنین به مسایل مطرح شده از سوی نبی الله خون میرزایی رییس سازمان شیلات در این دیدار اشاره کرد و گفت: حفاظت و بهسازی ذخایر آبزیان و رساندن سهم قشم به ۸۶ هزارتن تولید ماهی در قفس در افق توسعه صنعت پرورش ماهیان دریایی کشور از جمله درخواستهای وی از سازمان منطقه آزاد قشم در این دیدار بود.
به گفته سرپرست اداره شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم، رییس سازمان شیلات ایران شرایط و تسهیلات قانونی مناطق آزاد و شرایط اکولوژیک و توان بالقوه موجود در جزیره قشم را عاملی موثر در فعالیتهای آبزی پرور خواند و بر همکاریهای فنی و مساعی سازمان شیلات ایران در جهت تحقق این امر و استفاده از ظرفیتهای موجود در کنار سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد.
منصور آزاد همچنین به سخنان سید پرویز محبی معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران هم در این دیدار اشاره کرد و گفت: وی با اشاره به سهم ۷۵ درصدی قشم در صید ماهیان ریزدریایی کشور، سهم ۳۰ درصدی قشم را درحوزه صید ماهیان در استان هرمزگان از نقاط قوت حوزه شیلات جریره قشم خواند. به گفته منصور آزاد، این مقام مسول در سازمان شیلات ایران از" توسعه آبزی پروری" به عنوان تنها راه کاهش فشار بر ذخایر طبیعی دریا و یک روش مطمئن در تأمین پروتین مورد نیاز جوامع انسانی در آینده نام برد.
سرپرست اداره شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم مقوله توسعه گردشگری شیلاتی را از دیگر مباحث مورد علاقه دوطرف در این دیدار خواند و گفت: با توجه به گردشگر پذیر بودن جزیره قشم و ظرفیت بالای قشم در حوزه شیلات، هم رییس هیات مدیره ومدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم وهم رییس سازمان شیلات ایران هردو برضرورت توسعه گردشگری شیلاتی در قشم تاکید کردند. بر اساس گزاشها و تأکیدات سازمان خوار و بار کشاورزی جهانی FAO در سال ۲۰۳۰ باید بیش از ۶۰ درصد پروتین دریا مورد نیاز جوامع انسانی از راه پرورش آبزیان تامین شود. این رقم در حال حاضر ۴۸ درصد است. منبع: منطقه آزاد قشم