اقتصاد۲۴ - روغن کنجد بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سال است که در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. به گزارش «ehow»، این روغن منبع غنی چربی اشباع نشده، ویتامین ها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است. در این مطلب به خواص این روغن میپردازیم.
اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا۳، ۶ و۹ برای رشد لازم اند و نقش مهمی در درمان بیماریهای مزمن مانند ناراحتی قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا و آرتریت دارند.
روغن کنجد، فشار خون را پایین میآورد، کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش میدهد و به حفظ فشار طبیعی خون کمک میکند.
آنتی اکسیدان موجود در آن با رادیکالهای آزاد که به سلولها آسیب میرساند و به روند پیری سرعت میبخشد مقابله میکند.
ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر و آب مروارید جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: کاربرد روغن زیتون در طب سنتی
روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم میکند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه میشود.
مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش میدهد، گردش خون را تقویت میکند، مانع اختلالات عصبی میشود و سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد میکند، دردهای مزمن وگرفتگی عضلات را کاهش میدهد و روند پیری را کند میکند.
ویتامین E موجود در آن به رشد مو سرعت میبخشد.
برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج میبرند مفید است.
مصرف موضعی این روغن پوست را نرم و لطیف میکند.
خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد.
غرغره کردن آن، باکتریها را ازجمله باکتریهای سرماخوردگی از بین میبرد.
محافظ طبیعی در برابر اشعه فرابنفش به حساب میآید.
مانع شوره سر میشود.
پوست را در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت میکند.
ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفصلها را زیاد میکند.
بریدگیها و جراحتهای سطحی را درمان میکند.
پوست صورت را به خصوص اطراف بینی سفت میکند و مانع بزرگ شدن منفذهای پوستی صورت میشود.
از بروز آکنه جلوگیری میکند.