تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹

خصوصی‌سازی امور رفاهی صنعت نفت، نفس بازنشستگان را تنگ کرد

بازنشستگان صنعت نفت خواهان ابطال اساس‌نامه صندوق بازنشستگی نفت بوده و در اعتراض به اجرای این اساس‌نامه تجمعاتی برگزار کردند. آن‌ها به عدم پرداخت معوقات، خصوصی‌سازی خدمات رفاهی این صندوق و عدم مشارکت صاحبان اصلی صندوق در امور مدیریتی و اداره صندوق بازنشستگی اعتراض دارند.

خصوصی‌سازی امور رفاهی صنعت نفت

اقتصاد۲۴ - تعدادی از بازنشستگان شرکت ملی نفت اواسط هفته جاری (روز دوشنبه ۵ آبان) جلوی ساختمان وزارت نفت دست به تجمع زدند. این سومین تجمع اعتراضی بازنشستگان نفت از شهریورماه امسال تاکنون بوده و تجمع‌های قبلی در اصفهان و ماهشهر شکل گرفته بود. «ابطال اساس‌نامه غیرقانونی این صندوق»، «کوتاه کردن دست جناح‌های سیاسی و هیات وزیران از صندوق بازنشستگی»، «واگذاری امور صندوق بازنشستگی به اعضای آن» از جمله مطالباتی است که در این تجمعات از سوی بازنشستگان مطرح شده است.

کفه سنگین مدیریتی در صندوق بازنشستگی نفت به نفع دولت

یکی از کارمندان شرکت نفت که نسبت به تغییرات اخیر در حوزه نیروی انسانی این شرکت معترض است، توضیح می‌دهد: اساس‌نامه ۷۰ ساله وزارت نفت به قصد دست‌اندازی به منابع صاحبان اصلی صندوق بازنشستگی نفت تغییر کرده است. دو وزیر کار و اقتصاد در هیات مدیره این صندوق کرسی گرفته‌اند و در واقع دولت سهم خود را از لحاظ مدیریتی سنگین‌تر کرده است و در مقابل صاحبان اصلی این صندوق که بازنشستگان هستند هیچ سهم و مشارکتی در تصمیم‌گیری‌ها و تنظیم اساس‌نامه ندارند. در واقع بر این اساس هیات امنای صندوق بازنشستگی از طریق هیات دولت انتخاب می‌ِشود.

او ادامه می‌دهد: اضافات شایستگی ۵ ماه اول سال به بازنشستگان نفت پرداخت نشده و همین معوقات در کنار دیگر مشکلات به اعتراض بازنشستگان و برگزاری تجمع‌های اعتراضی منجر شده است. مجموع این مبلغ برای ۵ ماه حدود ۸ میلیون تومان می‌شود. از سوی دیگر روند خصوصی‌سازی در صنعت نفت تشدید شده و از همین خلال دایره خدمات رفاهی به بازنشستگان و کارمندان نفت تنگ‌تر و محدودتر می‌شود و فروشگاه‌ها، اداره درمان پزشکی، سازمان هواپیمایی نفت را خصوصی کرده‌اند.

سهم صاحبان اصلی صندوق کجاست؟

سخنگوی پویش بازنشستگان نفت در رابطه با اساس‌نامه صندوق بازنشستگی نفت توضیحات بیشتری می‌دهد. عبدالصاحب غالبی، دراین باره می‌گوید: اساس‌نامه اخیر صندوق بازنشستگی نفت در حالی به اجرا درآمده که اساسا از ابتدای تنظیم این اساس‌نامه امکان مشارکت ذی‌نفعان اصلی آن یعنی بازنشستگان فراهم نشده و آن‌ها هیچ نقش و مداخله‌ای در تنظیم، طراحی و متن آن نداشته‌اند. حتی بازنشستگان از طراحی و تنظیم این اساس‌نامه با خبر نشدند و زمانی که اطلاع پیدا کردند شکایت خود را به مفاد این اساس‌نامه به دیوان عدالت اداری بردند.

وی می‌افزاید: قبلا هم در سال ۹۳ از طریق خود آقای وزیر به همراهی دو نفر از اعضای هیات مدیره شرکت نفت اساس‌نامه‌ای تنظیم شده بود که از سوی یکی از مدیران مورد شکایت در دیوان عدالت اداری قرار می‌گیرد و دیوان در سال ۹۸ رای به ابطال این اساس‌نامه می‌دهد. طبق قانون اساس‌نامه صندوق باید توسط مراجع ذی‌صلاح تایید شود. در همین راستا بعد از آن وزیر نفت اساس‌نامه را مورد اصلاح قرار داده و به هیات دولت می‌برد. معاون اول رییس‌جمهور اساس‌نامه را تایید می‌کند و طبق این اساس‌نامه وزیر کار و وزیر اقتصاد عضو هیات امنای صندوق بازنشستگی نفت می‌شوند در حالی که اساسا صندوق در ردیف بودجه‌ای دولت قرار ندارد که سهم وزرای دولت در هیات امنای آن بیشتر شود. به هرحال این اساس‌نامه بعد از گذراندن این مسیر اکنون به مرحله اجرایی درآمده است. باز هم ما به شورای نگهبان و مجلس شکایت خود را نسبت به این اساس‌نامه مطرح کردیم. این اساس‌نامه از طریق گروه مربوط به آن در مجلس مورد تایید قرار نگرفت و وزارت نفت اساس‌نامه‌ای را به اجرا درآورده که مورد تایید شورای نگهبان و کمیته تطبیق مجلس قرار نگرفته است.

تبعیض در اجرای مصوبات به نفع مدیران

از شهریورماه تاکنون این سومین بار است که کارمندان شرکت نفت برای پیگیری مطالبات خود دست به تجمع زده‌اند. تجمعات قبلی در اصفهان و ماهشهر بوده است.

به گفته رییس کانون بازنشستگی ماهشهر آن‌ها به مصوباتی اعتراض دارند که اجرا نمی‌شود. وزیر نفت آن دسته مصوباتی که مدیران را منتفع می‌کند اجرا کرده و آن بخشی که مربوط به کارمندان پایین دستی است، مانند مصوبات مربوط به کار در مناطق سخت مانند دریا را به اجرا درنمی‌آید.

او می‌گوید: حدود ۱۰۰ هزار بازنشسته نفتی هیچ نماینده‌ای در هیات رییسه ندارند. آقای وزیر مدیران خود را به‌عنوان نماینده بازنشسته می‌گذارد در حالی که این مدیران جامعه بازنشسته نفت را نمایندگی نمی‌کنند. به جای اینکه وزیر خودش یا نمایندگانش با معترضان نفتی صحبت کند، حراست وزارت نفت با ما صحبت می‌کند. در هیچ کشوری یک نفر ۳۰ سال وزیر نیست و هیچ تعاملی با کارمندان وزارت نداشته باشد.

پلیس وزیر نفت از پلیس کشور قوی‌تر شده!

او ادامه می‌دهد: درمان دارو، معوقات، سرانه ورزش، غذا فروشگاه همه این‌ها ناادیده گرفته شد و هیچ کدام مصوبات مربوط به این‌ها اجرا نشد. فقط یک چهارم پول نسخه‌های پزشکی ما پرداخت می‌شود. همه موسسات دولتی و غیردولتی همسان سازی حقوق را انجام داده، اما وزارت نفت این کار را نکرده است.

به گفته غالبی تجمع آخر خانواده‌های جانبازان بودند که معوقاتی دارند. خود مجلس و وزارت نفت مصوب کرده، اما وزیر نفت آن‌ها را اجرا نمی‌کند. او تاکید می‌کند: وزیر نفت تنها وزیری است که نه مجلس حق سوال از آن را دارد و نه کارمندان و خانواده‌های کارمندان و بازنشستگان. حراست با ما صحبت می‌کند. پلیس آقای زنگنه متاسفانه از پلیس کشور قوی‌تر شده است.

 

منبع: رویداد24

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول

توقف قیمت دلار در محدوده امن

فیلم/ شادی شهروندان غزه پس از اعلام آتش‌بس

آغاز اجرای توافق آتش‌بس در غزه

فیلم/ وضعیت معابر در صبح برفی پایتخت

جدیدترین رقم اجاره خانه در قرچک ورامین + جدول

رونمایی ترامپ از ارز دیجیتال اختصاصی‌ خود

فیلم/ مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

هوای تهران امروز تا کی برفی است؟

شرط و شروط تازه برای ریزش قیمت دلار!

عکس/ بازگشت اهالی غزه با پای پیاده به خانه‌هایشان

آموزش فرار مالیاتی به افغان‌ها + ویدئو

خسارت‌های مخالفت با کرسنت؛ از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری تا دود شدن ۲۵ میلیارد دلار گاز و حالا توقیف ساختمان شرکت ملی نفت

اصرار دوباره شریعتمداری به بستن تنگه هرمز

آخرین مهلت وکالتی کردن حساب متقاضیان طرح ایران خودرو اعلام شد

تیک تاک TikTok در این کشور‌ها ممنوع شد

حراج سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ فردا برگزار می‌شود

تکلیف نامشخص واریز یارانه نقدی دی ماه ۱۴۰۳

پیش‌بینی کلیدی درباره روند بازار بورس در روزهای آینده

پیش‌بینی عجیب قیمت خودرو با بازگشت ترامپ

هشتاد و سومین حراج شمش طلا امروز برگزار می‌شود

رقابت برخی فودبلاگر‌های ایرانی برای خوردن آبزیان حرام گوشت

شوک ترامپ؛ بررسی سناریو‌های محتمل پیش روی اقتصاد ایران

ثبات در بازار طلا و سکه؛ آرامش قبل از طوفان یا تداوم تثبیت قیمت‌ها؟

کیفیت آب و هوای تهران در آخرین روز دی ماه

خرید و فروش خودرو یخ زد + جدول

مصادره ساختمان شرکت ملی نفت ایران برای پرونده کرسنت

حسین شریعتمداری تغییر فاز داد

پرداخت معوقات بازنشستگان کارگری در بلاتکلیفی

ازازیل با دو معنای متفاوت در عربی و گیلکی/ معنای واژه ازازیل چیست؟

مبلغ عیدی بازنشستگان اعلام شد؟

بنای ۹۰۰ ساله بقعه درویش در حال فروریختن + عکس

واریز یارانه نقدی ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان به حساب این دهک‌ها

مسیر متناقض قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی

عکس/ در کانال ایتا حمید رسایی چه خبر است؟

افشای منابع مالی مدرسه احمدی نژاد با نام مدیریت ایرانی/ تکرار مدل تشکیلات مصباح و جبهه پایداری در پارادایم ذهنی احمدی نژاد

عکس/ اطلاعیه تشییع قاضی رازینی از تهران به شهر قم

توضیحات وزیر ارتباطات درباره رفع فیلتر پلتفرم‌ها

عکس/ تیک‌تاک در آمریکا از دسترس خارج شد

پیوستن به FATF درخواست مهم مسکو از تهران؛ ایران به گروه ویژه اقدام مالی پیوسته و در توافق جامع قید شود

عکس/ آقای قاضی؛ رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر

ترامپ در چالش خاورمیانه‌‏ای متفاوت

بررسی رسانه‌های جهان درباره سفر پزشکیان به روسیه

فرونشست در کمین میراث تاریخی ایران/ ۲۷ سایت از ۶۳ سایت میراث جهانی ایران در مناطق پرخطر فرونشست