اقتصاد۲۴ -یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به جذابیت بورس برای سرمایهگذاری نسبت به سایر بازارهای موازی، گفت: اکنون تنها مشکل موجود در بورس موضوع نقدشوندگی است که در صورت برطرف شدن آن، میتوان شاهد روزهای خوبی در این بازار بود.
امین موسوی با اشاره به پیش بینی روند معاملات بازار اظهار داشت: زمانی میتوان روند بازار را مورد پیشبینی قرار داد که معاملات آن طبق قاعده و قانون پیش رود، بازار سهام اکنون از روند تحلیلی خود خارج شده است وهمه رفتارهایی را که در بازار شاهد هستیم در قالب احساسات و هیجان خلاصه میشود؛ بنابراین نمیتوان اعلام کرد که روند اصلاحی بازار ناشی از احتمال پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده است.
وی افزود: اگر قرار بود بورس براساس انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش رود باید به سمت ایجاد صفهای خرید در بازار پیش میرفتیم و حمایتهای بیشتری از بازار صورت میگرفت، به همین دلیل در وضعیت فعلی ایجاد صف فروش در بازار و در همه نمادها منطقی به نظر نمیرسد.
موسوی اظهار داشت: گروهی مانند صنایع غذایی که محاسبه آنها براساس ریال انجام میشود میتوانند از کاهش نرخ دلار منتفع شوند، اما به دلیل ایجاد رفتارهای هیجانی از سوی سهامداران با صفهای فروش همراه شدند که این روند چندان معقول به نظر نمیرسد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه هسته اصلی اتفاقات رخ داده در بورس، شکلگیری عدم اعتماد در معاملات این بازار است، گفت: رفتارهای هیجانی در بازار سهام رخ داده است.
وی خاطرنشان کرد: بازار سهام در گذشته هم شاهد افت و ریزشهای سنگین بود، اما اصلاحهای انجام شده در مدت زمان طولانی، با شیب بسیار ملایم و همراه با نقدشوندگی رخ داده است، تا به حال بازار چنین اصلاحی را در مدت زمان کوتاه سه ماهه تجربه نکرده بود.
موسوی اظهار داشت: روند معاملات بورس اکنون از پیشبینیها خارج شده است، در ابتدا باید کلیت بازار به تعادل برسد تا بتوان حدس و گمانهایی را نسبت به روند آینده بازار اعلام کرد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه روندی که اکنون بازار در پیش گرفته است غیرمنطقی به نظر میرسد، گفت: ۶۰ درصد از ارزش بازار را صنایع دلاری محور تشکیل میدهند، در بررسی گزارش ماهانه شرکتها شاهد هستیم که نرخ دلار در گزارش این شرکتها بین ۱۸ تا ۲۳ هزار تومان بوده است و هیچ صنعتی تحت تاثیر دلار ۳۰ هزار تومان قرار نگرفت که حالا بخواهد با افت دلار در محاسبه سود و سودآوری شرکتها تغییری ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه بازار سهام اکنون برای سرمایهگذاری بسیار ارزنده به نظر میرسد، افزود: اگر نرخ سود سپرده در بانکها تا ۲۲ درصد افزایش یابد، با توجه به وضعیت حاکم در کشور اتفاق مهمی رخ نمیدهد و این نرخ سود جذابیتی را برای سرمایه گذاری نخواهد داشت.
موسوی با بیان اینکه بازارهای موازی در مقایسه با بورس از پتانسیل و جذابیت زیادی برای سرمایه گذاری برخوردار نیستند، افزود: اکنون تنها مشکل موجود در بورس موضوع نقدشوندگی است که در صورت برطرف شدن آن میتوان شاهد روزهای خوبی در این بازار بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر بازار با روند منطقی تری به سمت اصلاح پیش میرفت و معاملات آن براساس تحلیلها صورت میگرفت، بازار به این شکل در نمیآمد.
بیشتر بخوانید:اتحاد علیه بورس!/ دلالان: نگذارید پول سمت بورس برود!
وی خاطرنشان کرد: کلیت بازار سهام اکنون و بعد از اصلاحهای ایجاد شده هیچگونه حبابی ندارد و اکثر سهام حاضر در بازار کمتر از ارزش ذاتی خود در حال معامله هستند.
موسوی نسبت به آینده بورس اظهار امیدوار کرد و افزود: مشکلی که اکنون در بازار وجود دارد عدم رفتار درست و متناسب با بازار از سوی سهامداران حقوقی است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: عدم هماهنگی در نهادهای ناظر، معاملات بازار را متزلزل کرد و باعث خدشه دار شدن اعتماد سهامداران در بازار شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر برخورد سنجیده تری با بازار صورت میگرفت دیگر شاهد چنین اصلاحی در بازار نبودیم، افزود: اکنون روندی در معاملات بازار سهام حاکم شده است که حتی سهام ارزنده که با موقعیت و آینده خوبی در بازار برخوردارند خریدار ندارند، بازار اکنون از نبود تقاضا رنج میبرد.
موسوی تاکید کرد: سهامداران بهتر است از معاملات مکرر در بازار خودداری کنند، برخی با کوچکترین اخباری در صفهای فروش قرار میگیرند و سهام خود را با کمترین قیمت به فروش میرسانند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر فرآیند بازارگردانی را که سازمان بورس آن را مطرح کرده بود، سریعتر پیش رود میتوان شاهد بهبود روند معاملات بازار بود.