اقتصاد۲۴- مجید سلطانی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه این هفته نیز با بررسی معاملات هفته گذشته، روند پیش روی بازار سرمایه در هفته پیش رو را تحلیل کرده است که در ادامه می خوانید:
از آن جایی که حمایت مهم شاخص کل در محدوده یک میلیون ۱۶۰ هزار واحد است، به احتمال زیاد بازار در این محدوده با تقاضا مواجه شده و ترمز این اصلاح سنگین کشیده میشود.
در آغاز هفته قبل بورس تحت تاثیر انتخابات آمریکا پر عرضه شروع شد، اما به تدریج این فشارها کم شد و چهارشنبه با بازاری نسبتا پر تقاضا روبرو شدیم.
در این میان گروه فلزی با صفهای خرید در عمده سهام پیشتاز بود. همچنین در گروه خودرو نیز تحرکات خوبی ایجاد شد که امیدوارم در هفته آینده نیز این ادامه دار باشد.
گروه پالایشیها هم چهارشنبه متعادل بودند؛ برای افزایش اطمینان به سهامداران باید این گروه در صدر حمایتها قرار بگیرد، چراکه خیل عظیمی از سهامداران خرد و ضعیف به امید دستیابی به سود، این صندوق را خریداری کرده اند و همگی متضرر هستند. بنابراین سهام این صندوق که لیدر گروه پالایشی نیز هستند اکنون چاره ای جز رشد ندارند تا بتوانند ضمن جبران ضرر این صندوق،سود معقولی نیز برای آن بسازند.
البته سید مهدی سدیدی، عضو هیات مدیره شرکت بورس در برنامه گفتگوی ویژه خبری اطمینان داد که این صندوق منفی باز نمیشود و مدیر صندوق برای بازدهی مثبت این صندوق برنامه دارد.
البته این گروه اصلاح سنگینی نیز داشته اند و دیگر دلیلی برای عدم حمایت و درجا زدن آنها وجود ندارد.
پس از برقراری تعادل در گروههای بزرگ بازار، گروههای کوچکتر نیز یکی پس از دیگری به تعادل میرسند.
البته گروه دارویی، انفورماتیک و غذایی از هفته قبل تحرکات خوبی داشتند. اکنون به تدریج این حمایتها بیشتر خواهد شد و سایر گروههای کوچک را هم در بر خواهد گرفت.
باید به این نکته توجه داشت که گروههای کوچک با پول های کوچک تری حرکت می کنند و با تمرکز گروههای سرمایه گذار به تدریج روندهای رو به رشدی را آغاز می کنند.
با نزدیک شدن به حمایت مهم شاخص در یک میلیون و ۱۶۰ هزار واحد و کاهش هیجانات انتخابات آمریکا، بازار روزهای متعادل تری را در روزها و هفتههای آینده پیش رو دارد.
بر این اساس می تواند با متعادل شدن لیدرها به تدریج تقاضا در کلیت بازار نمایان شود.
بر این اساس خرید گام به گام برای کسانی که نقد هستند مناسب است. همچنین کاهش میانگین به شرطی که دید سهامداری صورت گیرد و نه نوسانگیری میتواند کار عاقلانهای باشد.
بانکیها و سرمایه گذاریها پتانسل خوبی برای رشد دارند. این دو گروه نیز چهارشنبه با حمایت همراه بودند و با اصلاحی که انجام دادند حرکت رو به رشد خود را آغاز خواهند کرد.
این گروه در هفته پیش رو با نزدیک شدن به حمایت مهم شاخص پر تقاضا خواهند بود.
بیشتر بخوانید: افزایش ۱۲۰ درصدی سود شرکتها نسبت به سال گذشته/ لزوم تصمیم گیری سهامداران بر اساس تحلیل!
بازگشت نوسان گیری روزانه نیز میزان نقدشوندگی سهام را افزایش می دهد و با کاهش فاکتورهای منفی اثرگذار می تواند تقاضا به شکلی معقول افزایش یابد.
همچنین تصمیم سازمان مبنی بر کاهش زمان پیش گشایش معاملات از ۳۰ دقیقه به ۱۵ دقیقه به سلامت معاملات و کاهش دستکاریهای احتمالی در سفارشهای پیش گشایش موثر است.
ضمن اینکه الزام شرکتها به بازارگردانی از ۲۵ آبان و جدیت سازمان بورس در برخورد حقوقی و یا بعضا قضایی با بازارگردانان و حقوقیهای متخلف نیز ضمن بهبود شرایط بازار میتواند به افزایش اعتماد سرمایه گذاران بورسی کمک کند.
به طور کلی با اصلاح سنگین همه نمادها و گروههای بورسی اکنون همه بازار سرمایه دارای پتانسیل رشد است. بر این اساس به تدریج تحرکات در همه گروهها بیشتر میشود و کفه تقاضا در بازار سنگینتر میشود.
اکنون همه بازارهای موازی در اشباع شدید هستند و رشد آنها متوقف شده است. بر این اساس به تدریج با رکود مواجه میشوند و سرمایه گذاران با شناخت سود و خروج نسبی از آنها به دنبال کانال دیگری برای سرمایه گذاری خواهند گشت. از طرفی، چون به غیر از بورس همگی اعم از ارز، سکه، خودرو و مسکن رشدهای سنگینی را تجربه کرده اند و دارای ریسک سرمایه گذاری هستند، به تدریج بورس به عنوان گزینه سرمایه گذاری پیش روی آنان قرار میگیرد.
با توجه به اطمینان بخشی رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد مبنی بر عدم افزایش نرخ سود بانکی، شرایط برای آغاز روند رو به رشد بازار سرمایه مهیاست و میتواند در ماههای پیش رو به رونق قبلی خود البته با آهنگی ملایمتر و منطقیتر برگردد.
بفرمایند چرا بعضی از نماد ها باید بیش از شصت روز اافشا دستوری بخو ند و بعد از باز شدن منفی باز بشن بعد هم صف فروشش برداشته نشود مثل نماد ونیرو پتروشیمی داراب ۵ مرتبه اصلاح خوردن هنوز هم صف فروشن