تاریخ انتشار: ۱۲:۴۹ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹

۵ ایرانی-‌آمریکایی در تیم انتقالی بایدن

از بین ایرانی- آمریکایی‌ها، تعدادی در تیم انتقالی کابینه بایدن نیز حضور دارند، افرادی که می‌توانند پتانسیل نهفته‌ای برای کاستن از بار دشمنی میان ایران و آمریکا باشند.

۵ ایرانی مریکایی در تیم انتقالی بایدن

اقتصاد۲۴ - خواسته یا ناخواسته جامعه ایرانیان خارج از مرزها به فراوانی گراییده؛ بخشی از آنها به نخبگان جوامع دیگر پیوسته‌اند و بخش دیگری از آنها در سطوح متوسط و پایین در حال کار هستند اما سال‌هاست که برخی افراد از این دست در انتخابات پارلمان کشورهای مختلف شرکت می‌کنند، به مقام‌های قضائی یا سمت‌های مهم مدیریتی دست می‌یابند، نسل جوان یا میانسالی که عمدتا در کودکی به همراه خانواده ایرانی خود به کشورهای دیگر مهاجرت کرده‌اند یا آنکه در خانواده ایرانی‌الاصلی به دنیا آمده‌اند. برخی از آنها که هیچ‌گاه ایران را ندیده‌اند یا تنها در کودکی و برخی سفرهای خانوادگی تصاویری اندک از ایران به یاد دارند اما بارقه‌هایی از فرهنگ و ادبیات ایرانی را در خاطر دارند.

حالا از بین ایرانی- آمریکایی‌ها، تعدادی در تیم انتقالی کابینه بایدن نیز حضور دارند، افرادی که می‌توانند پتانسیل نهفته‌ای برای کاستن از بار دشمنی میان ایران و آمریکا باشند.

شاید آنها نقش تأثیرگذاری در تعیین افراد کابینه نداشته باشند یا در تعیین نقشه راه سیاست خارجی؛ اما ایرانیانی هستند از ظرفیت یک ملت و یک تمدن که سر جنگ ندارد اما زیر بار زور نمی‌رود. ظرفیتی که اگر ایرانیان مقیم کشورهای دیگر را هم پیش‌تر در‌می‌یافتیم اکنون یک پتانسیل فوق‌العاده بودند. در گزارش پیش‌رو، با ایرانی - آمریکایی‌های تیم انتقالی بایدن بیشتر آشنا شوید.

سوزان بی‌نیاز، وزارت خارجه

«سوزان بی‌نیاز»، معروف به «سو» حقوق‌دان و مدرس حقوق در دانشگاه ییل، عمری است که از مشاوران وزارت خارجه ایالات متحده بوده است و مثل خیلی از اعضای تیم انتقالی بایدن، بعد از وقفه چهارساله دولت ترامپ، دوباره به سراغ همکاری با این نهاد آمده است. او بیش از 30 سال در دفتر مشاوران حقوقی وزارت خارجه مشغول به کار بوده، اما برجسته‌ترین حوزه فعالیت او، حوزه محیط زیست و تغییر اقلیم بوده است. از وکلای ارشد این وزارتخانه در حوزه محیط زیست، او از سال ۱۹۸۹، یعنی از اوایل دولت جورج اچ دبلیو بوش، از مذاکره‌کنندگان ارشد این نهاد در زمینه تغییرات اقلیم شده و تا اواخر دولت اوباما در این حوزه به فعالیت ادامه داده است. بی‌نیاز از اعضای اصلی تیمی بود که توافق معروف پاریس را در حوزه تغییرات اقلیمی امضا کردند، توافقی که البته دولت ترامپ با دستور رئیس‌جمهور از آن خارج شد.


بیشتر بخوانید: برای اولین بار در تاریخ، یک زن وزیر دفاع آمریکا می‌شود


بی‌نیاز که در سال ۲۰۱۷ و آغاز دولت ترامپ، از این نهاد خارج شد، حالا دوباره از گزینه‌های فعالیت در این حوزه به ‌حساب می‌آید و احتمالا الان در حال بررسی پرونده‌های مربوط به توافق پاریس است که بازگشت به آن از وعده‌های روز اول رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بوده است. او در مدت فعالیتش در دوران پیش از ترامپ، همچنین مسئولیت رسیدگی به معاهدات در این زمینه را نیز بر‌عهده داشته و در مباحث مربوط به حقوق دریایی، حقوق فضایی، دزدان دریایی سومالی، حقوق بشر، نیروهای انتظامی و موضوعات دیگر نیز مسئولیت داشته است. خارج از دولت، او در «بنیاد ملل متحد» از سازمان‌های همکار با سازمان ملل متحد نیز فعالیت داشته است. بنیاد ویکی‌پدیا، پروژه‌ای برای معرفی ۵۰۰ دانشمند زن دارد که در آن تلاش می‌شود اطلاعات مربوط به زنان موفق در زمینه‌های مختلف جمع‌آوری و منتشر شود و بی‌نیاز از جمله زنانی است که این بنیاد در فهرست دانشمندان مورد نظر خود در حوزه دیپلماسی علم قرار داده است.

رامین طلوعی در وزارت خارجه

متولد آیووا، صاحب مدارک تحصیلی از هاروارد و آکسفورد که اکنون در دانشگاه استنفورد مشغول است، پیش‌تر سابقه کار در دولت باراک اوباما، جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون را دارد، هر سه نیز در وزارت خزانه‌داری و هر سه در بخش‌های مربوط به روابط خارجی. در سال‌های آخر ریاست‌جمهوری کلینتون، او به عنوان قائم‌مقام دفتر اروپای مرکزی و جنوب شرقی وزارت خارجه کار کرد. در دوران بوش 43، او مشاور ارشد معاون روابط خارجی این وزارتخانه بود و سپس خود در دوره اول و دوم بوش، مدیریت دفتر نیم‌کره غربی را تجربه کرد. بعد از چندین سال وقفه، او با تأیید سنای آمریکا در دوره دوم باراک اوباما به عنوان دستیار وزیر خزانه‌داری در توسعه و سیاست‌های مالی بین‌المللی مشغول به کار شد و مسئول هماهنگی روابط پولی بین‌المللی، هماهنگی‌های مربوط به فعالیت‌های گروه ۲۰ و دیگر روابط خارجی در حوزه اقتصادی بود. طلوعی این سمت را تا پایان دوران اوباما در اختیار داشت و حالا از اعضای تیم انتقالی بایدن در حوزه مربوط به وزارت خارجه است.

مهرسا برادران، وزارت خزانه‌داری و گروه سیاست‌های مالی و بانکی

استاد حقوق در دانشگاه یوسی‌اروین و نامزد دریافت جایزه پولیتزر، متولد ارومیه ایران است و در کودکی، به همراه خانواده‌اش و در سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی از ایران به آمریکا مهاجرت کرده است. او در دانشگاه‌های بریگام یانگ و نیویورک تحصیل کرده و به طور مشخص در حوزه حقوق بانکی و مسائل مالی فعالیت و مطالعه داشته است و در زمینه مقررات بانکی سابقه تدریس نیز دارد. او سال گذشته به‌عنوان کارشناس برای بررسی مشکلات و پتانسیل‌های مربوط به رمزارزها، در جلسه استماع سنای آمریکا حضور پیدا کرد.

هافینگتون‌پست گزارش می‌دهد که برادران، از «مورمون‌»های آمریکاست، معتقدان به مذهبی اقلیتی در آمریکا که اغلب هم به لحاظ سیاسی از محافظه‌کاران هستند. سناتور میت رامنی از یوتا، برجسته‌ترین سیاست‌مدار از میان معتقدان به این مذهب است و نامزد جمهوری‌خواهان برای ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۲ و نیز تنها سناتور جمهوری‌خواه بوده که به استیضاح ترامپ رأی مثبت داد. برادران نیز در سال‌های گذشته نقدهای زیادی به دولت ترامپ وارد کرده است. او که البته از منتقدان حکومت ایران است، به‌خصوص در موضوع ممنوعیت سفر از کشورهای مسلمان به ایالات متحده، از ترامپ انتقاد کرد. اما حالا او در حوزه سیاست‌های پولی و بانکی و نیز وزارت خزانه‌داری، از اعضای تیم انتقالی جو بایدن است.

شهرزاد (شارا) مهتدی، شورای محیط زیست

از دانشگاه کلمبیا، او دیگر عضو این فهرست است که سابقه‌ای، هرچند اندک، در وزارت خارجه دارد و البته بار دیگر عضو این فهرست است که در حوزه محیط زیست و تغییرات اقلیمی فعالیت داشته. مهتدی از ژانویه ۲۰۱۵ تا می ‌‌همان سال، یعنی حدود پنج ماه، به‌عنوان کارمند وزارت خارجه از دستیاران دفتر مدیریت و هزینه در حوزه‌های منابع طبیعی، انرژی و علوم در کاخ سفید بوده است اما مقالاتی در طول سال‌ها در حوزه تغییرات اقلیمی منتشر کرده و در آنها به طور مشخص، این مسئله جهانی را از زاویه مسائل و بحران‌های سوریه مورد بررسی قرار داده است. مهتدی حالا و در دوره انتقالی دولت بایدن، از اعضای شورایی است که زیر‌مجموعه کاخ سفید قرار است در زمینه محیط زیست و تغییرات اقلیم فعالیت کند.

ارس جیزان؛ وزارت مسکن و شهرسازی

جیزان، عضو تیم انتقالی بایدن در وزارت مسکن و شهرسازی است. او که شش سال گذشته در شرکت «کامیونیتی سولوشنز» در همین حوزه فعالیت می‌کرده است، سابقه کارآموزی در «شورای روابط خارجی» را نیز در کارنامه دارد. فوق لیسانس را در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و در رشته آمار کاربردی گذرانده و لیسانس خود را نیز در دانشگاه تورنتو، در رشته اقتصاد و روابط بین‌الملل گذرانده است. فعالیت‌های او اما بیشتر در زمینه شهری و به‌خصوص حوزه بی‌خانمان‌ها بوده است. او همچنین عضو گروهی به نام «کانون دوست‌داران فرهنگ ایران» در واشنگتن‌ دی‌سی است که از سال ۱۹۸۲ تشکیل شده است. در وب‌سایت این کانون، هدف این تشکیلات «گردهم‌آوردن آن دسته از ایرانیانی» خوانده شده «که علاقه‌مند به مبانی فرهنگ ایرانی، جدا از تفاوت‌های مذهبی، سیاسی و ایدئولوژیک، بر اساس ارزش‌گذاشتن و تأکید بر میراث فرهنگی مشترک در جامعه ایرانیان منطقه واشنگتن» هستند و در سابقه این کانون برگزاری نشست‌های مختلف در این زمینه با دعوت از سخنرانان از کشورهای مختلف بوده است اما در وب‌سایت همین کانون نیز، جیزان درباره بی‌خانمانی در دوران شیوع کووید۱۹ در آمریکا می‌نویسد که البته در شهر واشنگتن‌ دی‌سی، مسئله مطرحی است.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دستگیری قاتل فراری در بروجرد

بلیت کنسرت دوباره گران شد!

چگونه می‌توانیم شبکه‌سازی حرفه‌ای کنیم؟

محمدعلی فردین پشت صحنه فیلم سلطان قلب‌ها

کشف و انهدام انبار بزرگ سوخت قاچاق در بندرخمیر

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی