اقتصاد۲۴ - دکتر سیماسادات لاری درمورد آخرین آمار کرونا در ایران گفت: از دیروز تا امروز ۲۷ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۳۵۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۷۹ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۸۸ هزار و ۴۷۳ نفر رسید.
لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۸۲ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۲ هزار و ۴۶۱ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: خوشبختانه تا کنون ۵۷۰ هزار و ۷۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
وی افزود: ۵۶۹۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
بیشتر بخوانید: آخرین آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در کشور امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۹۹
لاری گفت: تا کنون پنج میلیون و ۵۸۶ هزار و ۱۴۱ آزمایش تشخیص کرونا در کشور انجام شده است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی افزود: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
وی با بیان اینکه در ایران میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در بیماران دیابتی ۱۷.۸ درصد گزارش شده است، توصیههایی را برای تقویت سیستم ایمنی این بیماران ارائه داد.
لاری با بیان اینکه در هفته ملی دیابت به سر میبریم، گفت: امسال هفته دیابت در حالی برگزار میشود که علاوه بر عوارض و مشکلات دیابت، پاندمی کووید-۱۹ هم سراسر جهان را فرا گرفته و هر روز شاهد مرگ و میر تعدادی از بیماران دیابتی به علت ابتلا به کرونا هستیم.
وی افزود: شواهد نشان داده است که مبتلایان به بیماریهای مزمن مانند دیابت در معرض خطر بیشتر ابتلا به کرونا و عوارض ناشی از آن هستند و در ایران میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در بیماران دیابتی ۱۷.۸ درصد گزارش شده است؛ بنابراین لزوم رعایت توصیههای بهداشتی عمومی مانند شستوشوی دستها، حفظ فاصله فیزیکی ۱.۵ تا دو متر و استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در اماکن پرازدحام برای این بیماران بسیار حائز اهمیت است.
لاری ادامه داد: در عین حال توصیه ما به مبتلایان دیابت این است که به منظور خودپایشی و کنترل دیابت از اپلیکیشن IDIA در گوشیهای هوشمند به صورت رایگان استفاده کنند. همچنین از هر گونه فشار روانی، استرس و اضطراب دوری کنند. در صورت داشتن علائمی مانند تب، سرفه و مشکل در تنفس حتما به پزشک مراجعه کنند و از فعالیت جسمانی زیاد خودداری کرده و خواب شبانه خوبی داشته باشند. داروهای مورد نیازشان را به میزان کافی داشته باشند.
وی تاکید کرد: هرگونه عفونت ممکن است قند خون را بالا برده و نیاز به مایعات را افزایش دهد؛ بنابراین باید نسبت به مصرف جدی آب اقدام کنند. تغذیه سالم بخش اصلی مدیریت دیابت است؛ بنابراین باید رژیم غذایی متنوع و متعادل داشته باشند تا میزان قند خونشان را ثابت نگه داشته و سیستم ایمنی بدنشان را تقویت کنند. مصرف غذاهای شیرین، سرخ شده، کربوهیدرات و چربی را محدود کنند و مصرف روزانه دو یا سه عدد میوه، سبزیها و پروتئینهای بدون چربی را در دستور کارشان قرار دهند. همچنین داشتن فعالیت بدنی روزانه برای مبتلایان به دیابت ضروری است، اما باید به طور جدی از حضور در اماکن شلوغ خودداری کنند.