اقتصاد۲۴- دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان در خصوص افزایش قیمت مرغ در بازار، اظهار کرد: باید توجه داشت در ماه های اخیر تولید مرغ در استان همچون کشور کاهش داشته است که دلیل آن کاهش میزان جوجه ریزی طی ماه های شهریور و مهر بوده است.
وی به دلیل کاهش میزان جوجه ریزی در مرغداری ها اشاره کرد و افزود: به دلیل تامین نشدن نهاده ها و قیمت بالای آن، تولیدکنندگان حاضر به پذیرش ریسک تولید نیستند.
دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان گفت: میزان جوجه ریزی در مهر ماه حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون تن بود در حالیکه به طور معمول در استان حدود ۷ میلیون تن جوجه ریزی در ماه داریم.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ در اختیار مرغدار نیست، بلکه شرایط بازار، قیمت را مشخص می کند، تاکید کرد: متاسفانه اکنون ذرت و سویا برای تولیدکنندگان مرغ وجود ندارد و تنها به طور میانگین ۳۰ درصد نهاده ها با ارز دولتی در اختیار مرغداران گوشتی قرار می گیرد.
پاکزاد توضیح داد: در حال حاضر هر کیلو سویا در بازار آزاد ۳۸ هزار تومان است، که دو تن این محصول ۳۸ میلیون تومان می شود، در حالیکه با ارز دولتی قیمت ۱۵ تن آن ۳۸ میلیون تومان است، بنابراین در این شرایط تولیدکنندگان زیر بار ریسک تولید نمی رود.
بیشتربخوانید :منابع ارزی محدود است/ بانک مرکزی در تلاش برای تخصیص ارز نهادههاست
وی با تاکید بر اینکه متوجه کاهش قدرت خرید مردم هستیم، اظهار کرد: طبق داده های مرکز آمار ایران طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ میزان تقاضای مردم برای مصرف گوشت قرمز ۶۵ درصد، مصرف لبنیات ۳۵ درصد و مصرف گوشت مرغ نیز به همین میزان کاهش یافته است.
دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر قیمت نقدی مرغ زنده در اصفهان بین ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان است، تاکید کرد: به دلیل کاهش تولید، میزان کشتار مرغ در کشتارگاه های استان حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است و تا نهاده ها تامین نشود، افزایش قیمت مرغ و کمبود تولید همچنان ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه رسیدن مرغ با تداوم این شرایط به ۴۰ هزار تومان دور از دسترس نیست، گفت: البته میزان جوجه ریزی در آبان ماه بهتر از شهریور و مهر ماه بوده است احتمال می رود، شرایط بازار به این نکته هم توجه کرد که مقدار جوجه ریزی از اواخر مهر نسبت بهتر شود.