تاریخ انتشار: ۰۸:۵۹ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹

چمران: احتمال دارد قالیباف و رئیسی کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ نشوند

مهدی چمران، عضو شورای ائتلاف اصولگرایان می‌گوید: مشخص نیست که قالیباف و رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ حضور پیدا کنند و نمی‌توان بر پایه احتمالی که مشخص نیست احتمالات دیگری را مطرح کرد. حتی احتمال دارد هیچ کدام برای انتخابات ۱۴۰۰ نیایند.

صحبت های چمران درباره انتخابات ۱۴۰۰

اقتصاد۲۴ - «مشارکت در انتخابات بالا باشد اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات می‌شوند» این گزاره‌ای است که تنها از زبان اصلاح‌طلبان مطرح نمی‌شود و بار‌ها اصولگرایانی از جمله محمدرضا باهنر به این مسئله اشاره کرده‌اند، حال چند ماه مانده به انتخابات بار دیگر بحث بر سر اینکه مشارکت بالا یا پایین کدام جناح را پیروز انتخابات می‌کند و آراء خاکستری قرار است به کدام سمت و سو روانه شود، محور اظهارنظر‌ها و تحلیل‌های سیاسی و رسانه‌ای شده است.

غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز معتقد است این مسئله نمی‌تواند یک اصل باشد و انتخابات سال ۸۴ و ۸۸ خلاف آن را ثابت کرده است. این سوال را با مهدی چمران، عضو شورای ائتلاف اصولگرایان نیز در میان گذاشتیم. او با وجود آنکه می‌گوید تجربه انتخابات ۹۲ و ۹۶ این موضوع را تائید می‌کند، اما تاکید می‌کند نمی‌توان آن را به عنوان یک محاسبه دائمی تلقی کرد.

گفتگو با چمران تنها به بحث درباره مشارکت مردم در انتخابات محدود نمی‌شود و پای قالیباف و رئیسی هم به این گپ انتخاباتی و احتمال حضورشان در میان کاندیدا‌های ۱۴۰۰ باز می‌شود. او در این رابطه می‌گوید: هنوز به صورت رسمی و سازمان یافته، صحبتی با این دو صورت نگرفته است. چمران البته از احتمال کاندیدا نشدن هر دو چهره هم حرف زد.

مهدی چمران که خود از اعضای بانفوذ شورای وحدت اصولگرایان در انتخابات ۹۸ بود تاکید دارد این سازوکار با تغییراتی در سال ۱۴۰۰ هم فعال خواهد بود. او موضع گیری صریحی درباره تلاش‌های جامعه روحانیت برای تعریف سازوکار جدید انتخاباتی نمی‌کند، اما این را می‌گوید که قرار نیست یک عده دور هم جمع شوند و برای مردم تعیین تکلیف کنند

آراء خاکستری به سمت اصولگرایان می‌رود یا اصلاح طلبان؟

«مهدی چمران» چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که آیا با این نظر موافقید که مشارکت حداکثری در انتخابات به ضرر اصولگرایان است؟ به خبرگزاری خبرآنلاین، گفت: به هر حال مشارکت حداکثری یک بار در انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ اتفاق افتاده و به نوعی تجربه شده است حال اگر این یک بار تجربه، مبنای محاسبات و تصمیمات دائمی تلقی شود بر این باورم که منطقی نیست. علاوه بر این دوره فعلی، دوره رئیس جمهور قبلی نیز مشارکت حداکثری رخ داد که در آن اصلاح طلبان برنده نشدند؛ بنابراین دو تجربه پیش روی ما است.

او افزود: در نتیجه آنچه که در آینده قرار است رخ دهد بنده نمی‌توانم پیش بینی کنم که به چه صورت خواهد بود، آن‌هایی که پیش بینی می‌کنند حتما از توانمندی بالایی برخوردارند.

چمران با اشاره به اهمیت آراء خاکستری و گرایش این آراء به سمت اصلاح طلبان، و تاثیر سکوتشان در کاهش مشارکت گفت: این قشر یک بار در انتخابات حضور پیدا کردند و ۲۴ میلیون رأی نیز به صندوق انداخته اند در مجموع در ارتباط با آراء مردم، نمی‌توان روی این تحلیل‌ها و محاسبات حساب باز کرد.

برای جذب آراء خاکستری قرار نیست کارناوال به راه بیندازیم

او درباره تلاش و برنامه جریان اصولگرایی برای جذب آراء خاکستری در انتخابات ۱۴۰۰، بیان کرد: داشتن یا نداشتن برنامه برای جذب آراء یک بحث است مطرح کردن بحث‌های منطقی، موضوع دیگری است از این رو اینکه برای جذب آراء، کارناوال راه بیندازیم شبیه اقداماتی که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا نیز انجام شد، اینکار را درست نمی‌دانیم. ممکن است هر گروهی دست به این جنس اقدامات بزند، منظور گروه خاصی نیست، اما نباید فراموش کرد که این اقدامات نوعی فریب دادن مردم و به بیانی مصادره کردن آراء آنهاست. عده‌ای از مردم هم ممکن است به صورت احساسی و هیجانی، رأی بدهند و بعد هم ممکن است پشیمان شوند.


بیشتر بخوانید: قالیباف می خواهد از قانون بودجه برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری استفاده کند


نایب رییس جمنا اضافه کرد: بنابراین پارامتر‌های بسیاری وجود دارد که در آراء مردم موثر است به نظر می‌رسد باید به صورت منطقی، با صداقت و شفافیت با مردم رفتار کرد حتی اگر شکست خورد.

او در پاسخ به این سوال که این شفافیت و صداقت را در گروه‌های سیاسی چگونه ارزیابی می‌کنید؟، گفت: در این باره نمی‌توان قضاوت کرد چراکه مردم باید به قضاوت نشسته و تأمل کنند.

کاندیدا‌های ۱۴۰۰ به مردم برنامه ارائه کنند

این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که آیا کاندیدا‌هایی که اکنون چه از سوی اصولگرایان و چه از سوی اصلاح طلبان مطرح شده اند این توانایی را دارند که مردم را تشویق به حضور در پای صندوق‌های رأی کنند، تصریح کرد: به هر حال این کاندیدا‌ها باید حداکثر تلاش شان را انجام دهند به بیان دیگر آن‌ها باید تلاش کنند برنامه خود را به مردم ارائه دهند چراکه بدون تلاش به جایی نمی‌رسند.

او با اشاره به کاندیدا‌هایی که در جریان اصولگرایی مطرح هستند از جمله رییسی و قالیباف، گفت: هنوز به صورت رسمی و سازمان یافته، صحبتی با این دو صورت نگرفته است.

رایزنی رسمی و سازمان یافته با قالیباف و رئیسی صورت نگرفته است

چمران در پاسخ به این پرسش که آیا در جلساتی که با حضور این دو در جمع اصولگرایان برگزار شده، رایزنی‌ها و گفتگو‌هایی صورت گرفته یا خیر؟ تاکید کرد: در این جلسات، بحث‌های انتخاباتی مطرح نشده است.

احتمال دارد رئیسی و قالیباف کاندیدای ۱۴۰۰ نشوند

این چهره سیاسی اصولگرا در این باره که بسیاری بر این باورند که قالیباف و نواصولگرایان در این دوره از انتخابات ورود جدی تری خواهند داشت و با توجه به دلخوری‌هایی که در دوره قبلی انتخابات رخ داد به نظر نمی‌رسد در صورت ورود رییسی به انتخابات ۱۴۰۰، قالیباف به نفع او کنار برود، تشریح کرد: ابتدا باید گفت که مشخص نیست که این دو نفر برای انتخابات ۱۴۰۰ حضور پیدا کنند و نمی‌توان بر پایه احتمالی که مشخص نیست احتمالات دیگری را مطرح کرد به هر حال ممکن است کنار بکشند یا کنار نکشند. حتی احتمال دارد هیچ کدام برای انتخابات ۱۴۰۰ نیایند از این رو هیچ حسابی نمی‌توان باز کرد و برنامه تنظیم شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.

مهدی چمران در پاسخ به این سوال که عملکرد جمنا را در گذشته چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا ممکن است مورد استفاده در انتخابات ۱۴۰۰ قرار گیرد، عنوان کرد: بحث در این باره طولانی است یک زمانی جمنا حرکتی کرد که حرکت موفقیت آمیزی نیز بود و پایه حرکت دیگری که شورای ائتلاف بود قرار گرفت. در حال حاضر نیز همان شورا، برنامه هایش را ادامه خواهد داد منتهی با اصلاحاتی که در روش خود انجام می‌دهد.

امیدواری برای وحدت و اتحاد بین اصولگرایان وجود دارد

عضو شورای وحدت درباره تلاش‌های جامعه روحانیت مبارز برای تعریف سازوکاری جدید درانتخابات ۱۴۰۰ و برخی دلخوری‌ها از عملکرد شورای وحدت، گفت: متاسفانه وحدت به سختی پیش می‌رود در حالی که اختلاف به آسانی ایجاد می‌شود، به بیانی دیگر همواره وحدت و پیونددادن یک جریان به هم سخت است. درست است که انتقاد‌هایی در این باره وجود دارد و افرادی از طیف‌های گوناگون انتقاد دارند، اما به یک روشی که تقریبا میانبر و مورد تایید همه بوده، انتقاد می‌کنند. امید است که در انتخابات پیش رو نیز اصولگرایان به یک اتحاد و وحدت خوبی دست پیدا کنند که این امیدواری هم وجود دارد.

او در پاسخ به این سوال که آیا جایگاه کدخدامنشی و شیخوخیت در جریان اصولگرایی به پایان رسیده یا اینکه همچنان می‌تواند به فرایند دشوار دستیابی به وحدت کمک کند؟، اظهار داشت: در واقع روشی که شورای ائتلاف در پیش گرفته روشی است که از دل مردم و خواست آن‌ها و به نوعی انتخاب از پایین به بالا آغاز می‌شود. البته عده‌ای از صاحبنظران نیز نظراتشان را بیان می‌کنند، اما اینکه روشی در پیش گرفته شود که عده‌ای دورهم بنشینند، کاندیدا انتخاب کنند و تعیین تکلیف کنند که مردم به چه کسی رأی دهند یقینا شورای ائتلاف این راه را در پیش نمی‌گیرد و در دوره قبل هم در پیش نگرفت.

قانون باید رئیس جمهور شدن زنان را تعیین تکلیف کند

این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که به عنوان یک اصولگرا تا چه حد موافق رییس جمهور زن هستید؟ اشاره کرد: در این زمینه باید قانون تعیین تکلیف کند چرا که نظر دادن، نتیجه و فایده‌ای ندارد در واقع آنچه که قانون گفته همان باید اجرا شود.

چمران در پاسخ به این سوال که خودتان با این موضوع موافقید؟ تصریح کرد: به هر حال هر کس نظری دارد و نظرات هر کسی برای همان شخص اهمیت دارد، اما آنچه که مهم است قانون است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول

توقف قیمت دلار در محدوده امن

فیلم/ شادی شهروندان غزه پس از اعلام آتش‌بس

آغاز اجرای توافق آتش‌بس در غزه

فیلم/ وضعیت معابر در صبح برفی پایتخت

جدیدترین رقم اجاره خانه در قرچک ورامین + جدول

رونمایی ترامپ از ارز دیجیتال اختصاصی‌ خود

فیلم/ مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

هوای تهران امروز تا کی برفی است؟

شرط و شروط تازه برای ریزش قیمت دلار!

عکس/ بازگشت اهالی غزه با پای پیاده به خانه‌هایشان

آموزش فرار مالیاتی به افغان‌ها + ویدئو

خسارت‌های مخالفت با کرسنت؛ از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری تا دود شدن ۲۵ میلیارد دلار گاز و حالا توقیف ساختمان شرکت ملی نفت

اصرار دوباره شریعتمداری به بستن تنگه هرمز

آخرین مهلت وکالتی کردن حساب متقاضیان طرح ایران خودرو اعلام شد

تیک تاک TikTok در این کشور‌ها ممنوع شد

حراج سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ فردا برگزار می‌شود

تکلیف نامشخص واریز یارانه نقدی دی ماه ۱۴۰۳

پیش‌بینی کلیدی درباره روند بازار بورس در روزهای آینده

پیش‌بینی عجیب قیمت خودرو با بازگشت ترامپ

هشتاد و سومین حراج شمش طلا امروز برگزار می‌شود

رقابت برخی فودبلاگر‌های ایرانی برای خوردن آبزیان حرام گوشت