تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۱۸ آذر ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد۲۴ تأکید شد؛

اتحادیه مرغداران: قیمت مرغ باید به ۲۳ هزار تومان برسد!/ حواله‌های توزیع نهاده، کاغذپاره است!/ دولت با قیمت مرغ بازی می‌کند

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با اشاره به سیاستگذاری‌های دولت در راستای تأمین و توزیع نهاده معتقد است؛ دولت خود سیاستگذار، مدیر و در نهایت اجرا کننده در بازار مرغ است و تشکل‌ها هیچ جایگاهی در برنامه واردات نهاده ندارند از اینرو قیمت مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان هر کیلو مرغ، یک قیمت مصلحتی است چراکه این رقم نمی‌تواند هزینه‌های مرغداران را پوشش دهد.

قیمت مرغ

اقتصاد۲۴ - بازار مصرف هر روز شاهد تنش قیمتی از سوی تولیدکنندگان و عرضه کنندگان محصولاتی است که مردم به آن نیاز دارند.

از گوجه فرنگی، پیاز، سبزی و صیفی‌جات گرفته تا مرغ و گوشت قرمز و تخم مرغ، جایگاه ویژه‌ای در سبد مردم دارد که امروز به لطف دولتمردان به یک ظرف شکسته کوچک تبدیل شده و تاب پُر کردن آن را از مردم گرفته است.
 
هر روز وعده کاهش و ثبات قیمت از سوی وزارت صمت و سایر ارگان‌ها و نهاد‌های مربوط شنیده می‌شود، اما دریغ از برگشت وضعیت فعلی بازار مصرف به ثبات نسبی!
 
تولیدکنندگان نیز مانند مردم همچنان چشم انتظار ثبات بخشی دولت به قیمت‌ها در نظام تولید و توزیع هستند چراکه به اعتقاد آنان زمانی تولید می‌تواند جایگاه خود را حفظ کند که بازار مصرف در داخل و خارج، بازاری پُرتقاضا باشد.
 
اما امروز مردم در داخل توان خرید خود را از دست داده‌اند و از سوی دیگر به دلیل سختگیری‌های نابجا در سیاست گذاری‌های دولت، بازار‌های هدف محصولات ایرانی به خارج از کشور نیز یکی پس از دیگری از دست رفته است.
 
مدتی است که قیمت مرغ به دلیل ناهماهنگی‌ها در توزیع نهاده به مرغداران و گرانی آن افزایش یافته و پایین‌بیا نیست و گویا تولیدکنندگانی که تاکنون با زیان زیادی مواجه شده‌اند دیگر تحمل خرید نهاده‌های دامی از بازار آزاد را ندارند، چراکه در مسیر ترخیص نهاده‌ها از گمرکات تا ورود آن به سامانه بازارگاه انحرافاتی وجود دارد و تمام نهاده وارد بازارگاه نمی‌شود. درصورتی که به اعتقاد دولت سامانه بازارگاه بزرگترین مزیتی که دارد کوتاه کردن دست دلالان و واسطه‌ها از نهاده‌های وارداتی و توزیع آن‌ها به طور مستقیم به بهره بردار بوده است.
 
اما به نظر می‌رسد عده‌ای نمی‌خواهند این سامانه به صورت گسترده و بدون ایراد به کار خود ادامه دهد، کسانی که قطعاً از نبود این سامانه سود می‌برند!
 
هرچند دولت همواره وعده ترخیص و توزیع این نهاده‌ها را رسانه‌ای می‌کند، اما مرغداران خلاف این را اعلام می‌کنند.

کمالی اتحادیه مرغداران

قیمت مصوب مرغ دوام ندارد

ستاد تنظیم بازار مقرر کرده است قیمت مصرف کننده به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ گرم همچنان ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان اعمال شود، اما بازار مصرف همچنان با گرانی مرغ و یا عدم ارائه مرغ کامل به مشتری از خود مقاومت نشان می‌دهد و همچنان در برابر قیمت مصوب ایستادگی دارد.
 
در همین رابطه محمدعلی کمالی سروستانی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتگو با اقتصاد۲۴ گفت: قیمتی که از سوی دولت اعلام شده یک قیمت مصلحتی است چراکه نمی‌تواند هزینه‌های مرغداران را پوشش دهد و قطعاً این بازی دولت با قیمت‌ها سرانجام ندارد و این قیمت‌ها دوام ندارد.
 
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت: توزیع نهاده به مرغدار تنها ادعای این دولت است؛ دولت هیچ گاه به موقع نهاده‌ها را به دست مرغدار نمی‌رساند آن هم زمانی که سالن‌های جوجه کشی نیاز به تأمین نهاده دارند.
 
مشاور عالی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی تصریح کرد: حواله‌های توزیع نهاده تنها در حد یک کاغذ برای تولید کننده باقی مانده است هرچند همین حواله هم به دست همه مرغداران نمی‌رسد. حالا با این حساب مرغداری که با دردسر زیاد یک کاغذ را از بارگاه دریافت کرده و در ازای آن هیچ سهمی از نهاده دریافت نمی‌کند، چطور مرغداری خود را اداره کند؟ جواب آن مشخص است روالی که طی ماه‌ها در حال انجام آن است این است که نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد با قیمت‌های سرسام آور تأمین کند!
 
کمالی ادامه داد: حالا تا این حواله تبدیل به ذرت و کنجاله سویا شود و به دست مرغدار برسد پروسه‌ای را طی می‌کند که مرغدار جوجه‌ها را راهی کشتارگاه کرده است، پس مرغداران مجبورند نهاده‌ها را با چندین برابر قیمت تهیه کنند تا مرغداری‌ها تعطیل نشوند.
 
وی افزود: در شهریور ماه سال جاری قیمت مرغ را تعیین کردند و ماه بعد قیمت کنجاله سویا و ذرت را افزایش دادند، تکلیف مرغدار با این تصمیمات و سیاست‌های ضد تولید چیست؟ باید زیاد بدهد و یا اعلام ورشکستگی کند، این یعنی جنگ با تولید کننده!

نقش اتحادیه مرغداران در قیمت گذاری چیست؟

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت: ماه‌هاست که نهاده با نرخ دولتی به مرغدار نمی‌رسد و دولت کل اختیار را خود در دست گرفته است یعنی خودشان سیاست گذاری، مدیریت ود ر نهایت اجرا کننده هستند. در واقع برای تشکل‌ها هیچ جایگاهی در برنامه بازارگاه و واردات نهاده قائل نشده‌اند.
 
وی ادامه داد: تشکل‌ها با دست خالی باید در برابر چنین سیاست‌هایی مقاومت کنند و دیگر رغبت تولید را از مرغدار گرفته‌اند؛ از اینرو عرضه مرغ در بازار نسبت به گذشته کاهش یافته است.
 
به گفته کمالی، دولت شهریور ماه قیمت هر کیلو مرغ زنده را ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان مصوب و اعلام کرد در حالی که در همان زمان با توجه به نشست‌ها و بررسی‌های به عمل آمده قیمت مرغ از سوی تولیدکنندگان برای هر کیلو مرغ زنده ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان به وزارت صمت اعلام شده بود.

بیشتر بخوانید: مرغ در صدر ایستاد


این فعال صنفی تأکید کرد: در حال حاضر با گران شدن قیمت ذرت و کنجاله سویا قیمت تمام شده مرغ زنده به کیلویی ۱۷ هزار و ۶۰۰ رسیده و این موضوع چندین بار به وزارت صمت اعلام شده است، اما هیچ توجهی به وضعیت تولید نمی‌کنند.
 
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور ادامه داد: با توجه به گرانی قیمت و کمبود نهاده‌ها مرغدار باید جوجه کیلویی ۴ هزار تومان، کنجاله سویای ۱۵ هزار تومان به جای ۳ هزار و ۲۰۰ تومان و ذرت ۵ هزار تومان به جای ۱۷۰۰ هزار تومان را تهیه کند؛ با این تفاسیر افزایش بار هزینه تنها بر دوش تولید کننده است.

خسارت دخالت‌های دولت به مرغدار و مصرف کننده

این مقام صنفی در پاسخ به این سوال که چرا باید در این بین افزایش قیمت تنها مصرف کننده نهایی را متضرر کند؟ گفت: هرچند تولیدکنندگان مرغ از نحوه قیمت گذاری توسط دولت متضرر شده‌اند، اما طبق قیمت مصوب این محصول به دست توزیع کننده می‌رسد.
 
مشاور عالی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی تصریح کرد: هرچند دولت هیچ حمایتی از مرغدار ندارد، اما باید خرده فروشان نیز بر این مسئله توجه کنند که برای جبران خسارت نباید بر مردمی که مشکل معیشتی زیادی را متحمل شده‌اند فشار وارد کنند.
 
به گفته کمالی، شاید برخی خرده فروشان با توزیع ناعادلانه مرغ برخی از هزینه‌های خود را پوشش می‌دهند که این موضوع باید در بخش دیگری حل و فصل شود اما توزیع کننده نهایی این محصول در بازار نباید حقوق شهروندان مصرف کننده را نادیده بگیرد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا قیمت پیشنهادی مرغ از سوی اتحادیه به وزارت صمت اعلام شده یا خیر گفت: قیمت مرغ زنده طی محاسبات و با توجه به قیمت‌های نهاده‌ها هر کیلو ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان برای تولید کننده تمام می‌شود که برای مصرف کننده نهایی باید کیلویی ۲۳ هزار تومان بفروش برسد.
 
این مقام صنفی در پایان تأکید کرد: دولت هیچ گاه به حرف تولیدکننده و مصرف کننده گوش نمی‌دهد و در این بین عده‌ای به دنبال سود واردات نهاده‌ها و جولان در بازار توزیع و خرده فروشی مرغ هستند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران