تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۱۹ آذر ۱۳۹۹
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت تأکید کرد؛

آسیب ۴۰ درصدی صنعت نساجی از قاچاق

افسانه محرابی گفت: صنعت نساجی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از واردات بی رویه پارچه و محصولات این صنعت لطمه می‌خورد.

قاچاق پارچه اقتصاد۲۴ - مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه صنعت نساجی و پوشاک از سال‌های دور تا کنون از مسئله قاچاق لطمه خورده است، افزود: از آن جایی که پارچه ها بسیار متنوع و سلیقه‌ها هم متفاوت است نمی‌توانیم جلوی واردات آن را بگیریم و این واردات باید انجام شود اما باید به صورت رسمی و درست انجام شود.

وی اضافه کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز، واردات کمتری انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سال ها تخلفات و کم اظهاری در گمرک انجام شده است, گفت: اکنون قاچاق به صورت رسمی انجام می‌شود.

تولید 440 هزار تن پارچه در کشور

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: حدود 600 هزار تن مصرف پارچه در کشور داریم و این در حالی است که حدود 440 هزار تن میزان تولید داخلی داریم که ما به‌التفاوت آن از طریق واردات انجام می شود.
وی درباره اقدامات وزارت صمت برای مقابله با قاچاق پارچه افزود: در این موضوع حمایت های تعرفه ای داریم که در حال حاضر تعرفه پارچه 32 درصد است.

وی ادامه داد: با هماهنگی های انجام شده با گمرک و استاندارد مقرر شد سؤالات از طریق دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت به آزمایشگاه های استاندارد ارسال شود که از نظر فنی ارزش پارچه مشخص شود تا در تعرفه اصلی خودش قرار بگیرد.

محرابی با اشاره به اینکه پارچه به عنوان اقلام گلوگاهی در زنجیره صنعت نساجی به شمار می‌رود، گفت: در حال حاضر کمبود پارچه داریم و حدود 600 هزار تن مصرف پارچه در کشور است با توجه به اینکه حدود 440 هزار تن میزان تولید داخلی داریم که ما به التفاوت آن از طریق واردات انجام می شود.

وی افزود: در سال گذشته حدود 30 هزار تن واردات داشتیم و مابقی از طریق غیررسمی وارد شده است.

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: یکی از کارهایی که پیگیری کردیم حضور گمرک در مناطق آزاد بود تا از راه های دیگر کالا وارد کشور نشود.
محرابی افزود: در حال حاضر 78 واحد فعال داریم که از 95 میلیون متر، حدود 90 میلیون متر تولید می کنند و همچنین تولیدات واحدهای فعال از نظر کیفی و کمی خوب است.

وی با اشاره به اینکه کمبود پارچه وجود دارد و باید از طریق واردات تامین شود، گفت: حتی اگر به اندازه نیاز داخل از نظر کمی تولید داشته باشیم ولی بر اساس ماهیت صنعت باید واردات انجام شود.

محرابی ادامه داد: تنوع پارچه پرده بسیار زیاد است و از نظر کیفیت پارچه مشکلی نداریم ولی تنوع آن در بازار کم است که از طریق واردات انجام می شود و در ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موضوع شناسه دار شدن کالاها است، تمام فرایند آن از طریق دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت انجام شده و اطلاع رسانی ها هم صورت گرفته است و الآن باید نظارت و رسیدگی شود و از تولیدکنندگان، موضوع شناسه دار شدن کالا را مطالبه کنند زیرا بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان جداسازی کالای داخلی با کالای قاچاق به دلیل شناسه دار نبودن کالا وجود ندارد.

لزوم بازرسی تصادفیکانتینرهای وارداتی

مجید الماسی، کارشناس مبارزه با قاچاق هم با اشاره به گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از عملکرد ستاد قاچاق کالا و ارز، افزود: ریشه قاچاق ها از مبادی رسمی است.

وی ادامه داد: در این گزارش, 31 شگرد برای قاچاق از مبادی رسمی ذکر شده بود که یکی از مهمترین آن ها اظهار خلاف واقع است که در قاچاق پارچه های پرده ای هم اتفاق می افتد.

الماسی با اشاره به اینکه ریشه این اظهار خلاف واقع به تعرفه گذاری بر می‌گردد, اضافه کرد: تعرفه گذاری باید برای پارچه های مختلف, متفاوت باشد.

وی ادامه داد: اگر پارچه معمولی, با عوارض پایین به گمرک اظهار شود اما در داخل کانتینر, پارچه پرده ای زینتی با عوارض و تعرفه بالا باشد گمرک باید با توجه به ابزارهای خود، آن را تشخیص دهد.


بیشتربخوانید:۷۰ واحد تولیدی نساجی نیمه‌تعطیل شدند


الماسی افزود: همچنین کیفیت سیاست گذاری ها از جمله قانون و مقررات، پایین است و ابزار و فرآیند مورد نیاز تشخیص و شناسایی کالای قاچاق فراهم نیست.

این کارشناس مبارزه با قاچاق اضافه کرد: با دستگاه «ایکس ری» نمی توان تفاوت پارچه های داخلی کانتینر را تشخیص داد و بازرسی ها هم به صورت رندوم انجام می شود .

کالاهای قاچاق از طریق گمرک به کشور وارد نمی شوند

مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون حدود 18 هزار و 900 تن پارچه را ترخیص کردیم، گفت: گمرک, تشریفات خود را به درستی انجام داده است، مگر خلاف آن ثابت شود که در این صورت یا مصداق قاچاق و یا تخلف است.

وی با اشاره به اینکه ثبت سفارش برای واردات کالا باید از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود, افزود: ثبت سفارش پارچه هم انجام می شود و ردیف تعرفه مربوط به گمرک نیز در یکی از گزینه های ثبت سفارش وجود دارد.

وی ادامه داد: به محض رسیدن کالا به گمرک با ثبت سفارش و مجوز ورود، به گمرک اظهار و عملیات و تشریفات گمرکی آغاز می شود که یکی از این موارد، ارزیابی کالا است.

ارونقی اضافه کرد: بیشتر پارچه ها را در مسیر قرمز و یا در مسیر زرد تعریف کردیم و به صورت گزینشی توسط گمرک بررسی و ارزیابی اولیه فیزیکی انجام می شود.

وی افزود: برخی از منسوجات به گرفتن مجوز استاندارد نیاز دارند و برخی از آن ها برای تعیین ماهیت حتماً به آزمایشگاه های استاندارد ارسال می شود.

ارونقی اضافه کرد: اگر کالا با ثبت سفارش, مطابقت داشته باشد حقوق ورودی, وصول و ارزش کالا بررسی و نسبت به ترخیص کالا اقدام می شود اما اگر مطابقت نداشته باشد یا یکی از مصادیق تخلف به آن اطلاق می شود و یا اینکه بحث قاچاق پیش می‌آید.

وی با بیان اینکه گمرک، فیلترها و ابزارهای لازم را دارد، گفت: از ابتدای پروسه تا انتها 6 یا 7 فیلتر در زمینه ارزیابی و مطابقت کالاها وجود دارد و در نهایت به درب خروج می رسد که در آن جا در کنار گمرک, پلیس امنیت اقتصادی هم حضور دارد و بررسی می‌کند.

وی درباره نقش گمرک در مناطق آزاد گفت: در مناطق آزاد و ویژه گمرک در مبادی ورودی به داخل کشور حضور دارد و زمانی که کالا به گمرکات اظهار می شود تشریفات آن انجام می شود.

وی افزود: کالاهایی که تجاری باشند در مبادی رسمی ،کالا به گمرک اظهار می شود و تشریفات انجام و کالا از گمرک خارج می شود و زمانی که کالایی به صورت قاچاق وارد می شود از جاهایی است که گمرک در آنجا حضور ندارد.

ارونقی ادامه داد: انبارداری مناطق آزاد بر عهده گمرک نیست و اگر کالایی وارد منطقه شود توسط گمرک نظارت می شود، البته نظارت در ورود به منطقه بسیار کم است و بعد از خارج شدن از منطقه، مقررات و تشریفات مربوط به کالای تجاری اعمال می شود.

مناطق آزاد؛ محلی برای واردات

الماسی، کارشناس مبارزه با قاچاق نیز با بیان اینکه باید ریشه‌ها و گلوگاه های قاچاق و نقص کار، شناسایی شود, گفت: برای بررسی پدیده کارت بازرگانی یک بار مصرف, چاره اندیشی نمی شود و همچنین اعتبار سنجی بازرگان نیز به درستی انجام نمی شود.

وی افزود: فلسفه ایجاد منطقه آزاد و ویژه، حمایت از تولید و صادرات است، اما اکنون این گونه نیست.

الماسی با اشاره به اینکه فرآیند رسیدگی به پرونده های قاچاق، اشکال دارد, گفت: بر اساس آمار ستاد قاچاق کالا و ارز، در سال 1395، میزان کشفیات 17 هزار میلیارد تومان و از این تعداد, پرونده های محکوم شده تعزیرات 613 میلیارد تومان بود.

وی با بیان اینکه در رسیدگی،کشف و وصول جرائم دچار اشکالات زیادی هستیم، ادامه داد: میزان وصول جریمه ها توسط اجرای احکام سازمان تعزیرات هم 27 درصد بود.

وی گفت: هدف منطقه آزاد، حمایت از تولید و صادرات بود ولی در حال حاضر به محل واردات تبدیل شده است.

وی ادامه داد: قانون گذار اجازه انبارگردانی را به گمرک نمی دهد و انبارگردانی در مناطق آزاد انجام نمی شود و نقش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم سیاست گذاری و فرماندهی است.

الماسی افزود: یکی از مشکلات، نگرش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به نظارت و ارزیابی و سیاست گذاری است و البته تعارض منافع هم وجود دارد.

مجتبی دستمالچیان، رئیس کمیته بافندگی انجمن نساجی نیز گفت: قاچاق، آفت صنعت نساجی و بزرگترین مشکل تولیدکنندگان داخلی در این صنعت است و سال ها با این مشکل دست به گریبان هستیم.

وی افزود: به گونه ای شده است که دلخوشیم که تحریم ها جدی شود تا واردات بی رویه و قاچاق کمتر شود و تولید داخل جان بگیرد.

وی اضافه کرد: حجم واردات به اندازه ای زیاد است که تولیدات ما نمی تواند با آن رقابت کند در صورتی که توانایی تولید همه نوع پارچه را در کشور داریم.

دستمالچیان افزود: ریسک برای تولیدکنندگان صنعت نساجی به اندازه ای بالا است که حاضر به سرمایه گذاری برای توسعه این صنعت نیستند.

وی گفت: روند مبارزه با قاچاق پارچه قابل قبول نیست، چون صنعت ما از قاچاق لطمه خورده است.

وی ادامه داد: بیشتر واردات با کارت های یکبار مصرف انجام می شود و از طریق یک شخص وارد کننده صورت نمی پذیرد و ترخیص کاران، واردات را پشتیبانی می‌کنند.

دستمالچیان افزود: قاچاق زیادی از طریق مناطق آزاد انجام می‌شود.

منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/کارت جشن عروسی بنی‌صدر در سال ۵۳

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

مبلغ عیدی روز معلم ۱۴۰۳ مشخص شد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل جذاب مه لقا باقری سوژه کاربران شد

عکس/استایل مجلسی المیرا شریفی‌مقدم در یک کنسرت

فیلم/ دختر آیت‌الله طالقانی: بی‌حجابی مجازاتی ندارد

ترکیب احتمالی استقلال مقابل تراکتور

فیلم/سکانس عاشقانه سریال پایتخت که سانسور شده بود!

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تیلور سوئیفت؛ خواننده‌ای با ترانه‌های افسانه‌ای

عکس/سمیرا حسن پور هر روز جوان‌تر

عکس/شباهت امیر جعفری و مادرش

استایل ساحلی شبنم مقدمی داور صداتو!

بهترین تفرجگاه‌های فیروزکوه در فصل بهار

رونمایی از شغل دوم ابوالفضل پورعرب

دعوای زرگری مجلس و بانک مرکزی در بازار ارز/ مجلس بلوف می‌زند، خودش عامل مشکلات ارزی است/ کف قیمت دلار ۵۸ هزار تومان است

فیلم/سکانس عاشقانه سریال پایتخت که سانسور شده بود!

اولین واکنش به حواشی امروز، پیرامون نیکا شاکرمی

با روش فعلی فقط فقر تولید می‌شود

فیلم/ هنرنمایی قائدی مورد توجه شبکه تلویزیونی امارات

وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم

عکس/ استایل گران قیمت بهاره رهنما

عکس/ نفس بازغی در یک مکان زیبا

رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش‌ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت

آزار شیطانی به بهانه گشایش بخت

اینفوگرافی/ بدهی بابک زنجانی چقدر بود؟

روحانی: از موارد ردصلاحیتم اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان بود

کنکور در این شهر دوباره برگزار می‌شود

سرمربی استقلال: واگذاری باشگاه اتفاق بزرگی بود

هشدار نارنجی هواشناسی برای این استان‌ها

عکس/استایل مجلسی المیرا شریفی‌مقدم در یک کنسرت

وزیر کشور: تقسیم استان تهران توسط دولت در دست بررسی است

رضا شیخی درگذشت

عکس/تیپ خاص و کژوال رضا عطاران

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد

حذف معافیت مشمولان ۳۵ ساله و دارای ۲ فرزند از قانون بودجه

افشاگری ترامپ درباره کناره گیری نتانیاهو از حمله مشترک به کاروان سردار سلیمانی

عکس/غلط املایی تابلو زیباکلام

عکس/کارت جشن عروسی بنی‌صدر در سال ۵۳

درگیری دو همکلاسی در شوش منجر به قتل شد

برق این شهر‌ها فردا قطع می‌شود!

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/رقص جذاب داوود رشیدی

زالو درمانی جه تاثیری دارد؟

تاثیر مصرف نمک در درد‌های زنانه

حقوق کارگران چقدر از تورم عقب‌مانده است؟

واکنش آذری جهرمی به ممنوعیت پخش سریال حشاشین

عکس/ خانه لاکچری هانده ارچل بازیگر ترک فیلم مست عشق

انگیزه متهم برای قتل زن مورد علاقه‌اش: فقط می‌خواستم گوشی‌اش را چک کنم

چگونه دو اسپیکر بلوتوثی را به هم وصل کنیم؟

عکس/ استایل جذاب مه لقا باقری سوژه کاربران شد

چطور بفهمیم کیلومتر شمار خودرو دستکاری شده؟

فیلم/ اعتراف سارقان موتورسوار اتوبان های تهران

داور بازی استقلال و تراکتور استعفا داد!

سازنده واکسن آسترازنکا اعتراف کرد

فیلم/ چهره‌های فضای مجازی زیر ذره بین قوه قضاییه

فیلم/ دختر آیت‌الله طالقانی: بی‌حجابی مجازاتی ندارد

اعلام شرایط وام فوری ۲۰۰ میلیونی بانک ملی+ جزییات