تاریخ انتشار: ۰۶:۲۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

جای خالی نوسازی صنایع در بودجه ۱۴۰۰/ ۱۱ هزار میلیارد تومان بودجه نوسازی کجا خرج شد؟!

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران با انتقاد از نحوه تخصیص منابع به بخش تولید در بودجه ۱۴۰۰ می‌گوید: نوسازی صنایع فرسوده هیچگاه مورد توجه دولت یازدهم و دوازدهم نبوده و اگر هم منابعی را در نظر می‌گرفت قطعاً راهی شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی می‌کند.

نوسازی صنایع اقتصاد۲۴ - ظاهرا هنوز اهمیت صنایع و رشد تولید برای دولتمردان کشورمان به یک موضوع با اهمیت تبدیل نشده است. اگرچه بودجه سال ۱۴۰۰ وزارت صنعت، معدن و تجارت براساس لایحه پیشنهادی به مجلس، با افزایش بیش از ۹/۴۵ درصدی در مقایسه با قانون بودجه مصوب سال ۹۹ این وزارتخانه به ۲۴ هزار و ۶۴۸ میلیا‌رد و ۸۱۶ میلیون ریال رسیده است، اما کارشناسان این عرصه با توجه به تجربه مدیریت ۷ سال گذشته دولت یازدهم و دوازدهم آینده خوبی را برای بخش تولید کشور ترسیم نمی‌کنند.

در لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰ که به مجلس یازدهم ارائه شده است، بودجه وزارت صنعت شامل ۶ هزار و ۵۳۹ میلیا‌رد و ۲۶۷ میلیون ریال اعتبارات هزینه‌ای و ۱۸ هزار و ۱۰۹ میلیا‌رد و ۵۴۹ میلیون ریا‌ل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای است.

طبق لایحه بودجه دولت دوازدهم برای سال ۱۴۰۰، بودجه در نظر گرفته شده برای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) ۲۰۲ میلیا‌رد ریال، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ۳۵۰ میلیا‌رد ریال، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی یک‌هزار و ۶۷۳ میلیا‌رد ریال و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ۷۹۰ میلیا‌رد و ۲۸۰ میلیون ریال در نظر گرفته شد.

همچنین ۱۱ هزار و ۱۹۲ میلیا‌رد و ۷۲۳ میلیون ریال برای سازمان توسعه تجارت، ۴۵۰ میلیا‌رد و ۱۵۳ میلیون ریال برای موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی و یک‌هزار و ۴۱۷ میلیا‌رد و ۸۷۵ میلیون ریال، برای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی بودجه در نظر گرفته شده است.

واعظ آشتیانی

جای خالی مدیریت تولید در دولت دوازدهم

مدیریت تولید از جمله مولفه‌های اصلی در بخش صنایع محسوب می‌شود که تقاضا برای آن در بیشتر کشور‌ها زیاد است چراکه با توجه به اجماع سرمایه و نیروی کار مورد نیاز، تولید در مسیری قرار می‌گیرد که توسعه اقتصاد را تضمین می‌کند، اما این جریان سازی هنوز در کشور ما به دلیل تصدی گری دولت همچنان در همان شرایط نامناسب بسر می‌برد.
 
در همین رابطه امیررضا واعظ آشتیانی، مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در گفتگو با اقتصاد۲۴ گفت: نوسازی صنایع به عنوان یکی از مسائل مورد نیاز و شاکله اصلی تولید مطرح است. سبد صنایع باید با توجه به تولیدات به روز و نوآور باشد تا در همین راستا تولیدات داخلی بتواند در بازار جهانی قابل رقابت باشد.
 
این کارشناس مسائل صنعتی با اشاره به اینکه نوسازی صنایع مهمترین مولفه برای افزایش کیفیت با قابلیت صادرات محصولات تولید داخل است، گفت: این اصل در بودجه سال ۱۴۰۰ نادیده گرفته شده است هرچند طی این ۷ سال گذشته علاوه بر اینکه هیچ گاه به توسعه و دوام تولید داخل اهمیتی در بودجه قائل نبوده‌اند، بحث نوسازی که کلید اصلی توسعه تولید محسوب می‌شود نیز همچنان در قعر فراموشی قرار گرفته است.
 
وی تصریح کرد: استقلال صادرات غیرنفتی یکسری پارارمتر‌هایی را می‌خواهد، از اینرو نوسازی و به‌روزرسانی تکنولوژی صنایع اولین و موثرترین گام در راستای این هدف است. دولتمردان بر این موضوع بیشتر از هر شخص دیگری آگاه هستند، اما بی توجهی به این مهم را همچنان پس از ۷ سال بودجه ریزی برای صنعت و تولید کشور برای سال ۱۴۰۰ هم ادامه داده‌اند!.
 
به گفته واعظ آشتیانی، تنها نگرانی آقایان در بودجه سال آینده تنها فروش نفت بوده و بس و هیچ دغدغه‌ای برای افزایش تولیدات با کیفیت و به‌روز و هموار کردن مسیر صادرات کالا‌های غیر نفتی به بازار جهانی نبوده و نیست.

منابع نوسازی صنایع کجاست؟

مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران یادآور شد: چند سال گذشته بود که آقای شریعتمداری تخصیص ۱۱ هزار میلیارد تومان برای نوسازی صنایع برای سال ۹۸ – ۹۹ را مطرح کرد؛ حالا پس از گذشت این مدت اعلام شده است این موضوع هنوز محقق نشده و اگر هم انجام گرفته، اعلام نشده است.
 
کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: این رقم نوسازی صنایع در کدامیک از بخش‌های تولید در کشور محقق شده است؟ آیا این ادعا نیز مانند سایر حمایت‌ها از بخش خصوصی همچنان مسکوت مانده است؟!.
 
واعظ آشتیانی با تاکید بر اینکه کلید توسعه صنعت و تقویت تولید تنها در نوسازی صنایع است، گفت: زمانی که ما هنوز هیچ آمار شفافی از نوسازی صنایع در دسترس فعالان صنعتی قرار نگرفته است چطور ادعای حمایت از تولید ملی می‌کنند و از طرفی بودجه سرنوشت ساز اولین سال قرن جدید را بدون توجه به تأمین مالی برای نوآوری در صنعت برای تصویب تقدیم مجلس کرده‌اند؟!
 
مدیر عامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: اصلاً دولت به کارآمدی صنایع توجه نمی‌کند، فقط هرازگاهی خبر از نوسازی یک کارخانه آن هم به همراه مراسم نمادین توسط معاونان وزارت صنعت شنیده می‌شود.
 
این کارشناس مسائل صنعتی گفت: چقدر خوب بود دولت با توجه به تأکید فعالان صنعتی و کارشناسان این عرصه با تهیه فرایند کوتاه مدت و بلندمدت، تحقق نوسازی صنایع را جزو برنامه‌های اصلی خود قرار می‌داد.
 
واعظ آشتیانی افزود: برنامه توسعه ششم رو به پایان است و قرار است وارد برنامه توسعه هفتم کشور شویم. حالا نباید دغدغه ما نوسازی صنایع باشد چراکه این موضوع طبق برنامه ششم و پنجم تاکنون باید اجرا می‌شد که متأسفانه محقق نشد. واقعیت این است که برای توسعه برنامه جدید نگرانی‌ها برای عدم نوسازی صنایع به یک بحران بزرگ در بخش تولید کشور تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: جای خالی نقشه نجات تولید روی میز مسئولان/ تولید فرمانده واحد می‌خواهد


وی تأکید کرد: دولت باید تکلیف صنایع را مشخص کند. به اعتقاد بنده در حالی که تنها سه، چهار ماه تا فرارسیدن سال ۱۴۰۰ بیشتر باقی نمانده است دولت اهمیتی برای وضعیت تولید قائل نیست. صنعت توسط دولت یازدهم و دوازدهم قربانی شد و تغییرات گسترده در سطح وزارت صنعت نه تنها هیچ تأثیری در وضعیت تولید نداشت بلکه در سایه شعار تازه‌واردان به این وزارتخانه بدتر از گذشته شده است.
 
این تحلیلگر مسائل صنعتی گفت: برخی از صاحبان صنایع خواستار نوسازی هستند، اما این روند برای دولتی‌ها توجیه اقتصادی ندارد. حالا بر فرض اینکه بخشی از این بودجه به سهم نوسازی هم اختصاص داده شود؛ با چه درصد سودی باید بازپرداخت این نوع تسهیلات انجام گیرد تا صنایع را نوسازی کنند.
 
واعظ آشتیانی در پایان یادآور شد: پس این نوسازی‌ها عمدتاً به شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی اختصاص پیدا می‌کند چراکه واحد‌های تولیدی خصوصی در این گرداب بهره‌های بالا، توان ایستادگی ندارند. این برنامه تنها با هدف بهره‌برداری شرکت‌های دولتی از این منابع ارائه می‌شود، هرچند که خود دولت نیز از عدم توجیه اقتصادی این شرکت‌ها و کارخانه‌ها اطلاع کافی دارد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟