تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹
همتی در حاشیه جلسه هیات دولت؛

توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی به درستی اجرا نشد/ بدهکاران بانکی ممنوع الخروج شده اند؟

رییس کل بانک مرکزی گفت: تاکنون ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی کمک زیادی کرده است، اما در عمل به درستی اجرا نشد و طبیعی است به دلیل انحرافات موجود، کالا‌هایی که به دست مردم می‌رسد با قیمت واقعی نباشد.

همتی بانک مرکزی

اقتصاد۲۴ -عبدالناصر همتی امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره نامه رهبر معظم انقلاب در خصوص بودجه ۱۴۰۰ گفت: در بودجه درخواست شده بود که سهم صندوق توسعه ملی از فروش نفت، دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه باشد، ایشان فرمودند تا یک میلیون بشکه نفت معادل بیست درصد سهم صندوق توسعه ملی و مازاد آن ۳۸ درصد باشد.

همتی خاطرنشان کرد: منابع قابل توجهی را که امسال دولت از صندوق توسعه ملی برداشته کرده، مانند برداشت یک میلیارد یورو برای بحث کرونا باید در بودجه ۱۴۰۰ به صندوق توسعه ملی بازگردد؛ بنابراین به طور حتم براساس این مسایل باید تغییراتی در بودجه ایجاد شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی معتقدند ارز ۴۲۰۰ تومان زیربنای بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور است، در این زمینه چه تصمیم‌هایی ممکن است اتخاذ شود؟ گفت: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی به درستی توزیع می‌شد و در زنجیره واردات به صورت مرحله‌ای به دست مردم می‌رسید می‌توانست تاثیر مثبتی را با خود به همراه داشته باشد.

رییس کل بانک مرکزی افزود: تاکنون ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی کمک زیادی کرده است، اما در عمل به درستی اجرا نشد و طبیعی است به دلیل انحرافات موجود، کالا‌هایی که به دست مردم می‌رسد با قیمت واقعی نباشد.

وی با بیان اینکه با ارز ۴۲۰۰ تومان نباید مرغ ۳۰ هزار تومانی در اختیار مردم قرار گیرد، خاطرنشان کرد: در این زمینه برخی مشکل‌ها وجود دارد که باید اصلاح شوند، این اصلاح‌ها باید باتدبیر باشند تا برای مردم شوک قیمتی ایجاد نکند.

همتی افزود: مهمترین دغدغه دولت همین مسایل است، اکنون در حال بررسی و رفع مشکلات هستیم، اما در موقعیت فعلی نمی‌توان نظر قطعی را برای تصمیم‌گیری‌ها اعلام کرد.

بازار نرخ ارز را تعیین می‌کند

رییس کل بانک مرکزی درباره نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای نرخ تسعیر ارز در بودجه ۱۴۰۰ گفت: نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان براساس نرخ تسعیری است که امسال به بانک‌ها اعلام کردیم، اکنون بانک‌ها دارایی‌های خود را براساس ارز ۱۱ هزار تومان تسعیر می‌کنند.

وی با بیان اینکه نرخ ارز را بازار تعیین می‌کند و در کنار آن تجارت و بنیاد‌های اقتصادی در تعیین نرخ ارز تاثیرگذار هستند، اظهار داشت: امیدواریم سال آینده روند تجارت، صادرات و شرایط ارزی کشور بهبود یابد، این مسایل به طور حتم بر روی بازار تاثیرگذار خواهند بود و باید بپذیریم که نرخ ارز بر مبنای سیاست‌گذاری شکل می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: نامه رهبری بودجه را تغییر می دهد


همتی درباره اینکه که آیا نظر بانک مرکزی برای نرخ تسعیر ارز، نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است یا خیر، گفت: مساله بودجه، مساله‌ای مربوط به حسابداری است، چیزی که ما نگاه می‌کنیم مسایل بازار و سیاست‌گذاری اقتصادی است، معتقد هستیم نرخ ارز در بازار و براساس مسایل ساختاری شکل می‌گیرد.

رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: امیدواریم شرایط بازار ارز در ماه‌های آینده و حتی هفته‌های آینده بهتر از وضعیت فعلی شود.

آخرین وضعیت بدهکاران بانکی

وی به بدهکاران بانکی اشاره کرد و گفت: ظرف چند ماه گذشته وضعیت ۱۱ نفر که هر یک نفر آن‌ها چندین شرکت را زیر مجموعه خود دارند در کمیته فرادستگاهی ما مورد بررسی قرار گرفتند، مانده بدهی آن‌ها نزدیک به ۹۰ هزار میلیارد تومان است که با همکاری قوه قضاییه و ضابطین قوه قضاییه نزدیک به ۳۰ درصد از آن را وصول شد.

همتی افزود: امیدواریم در آینده به نتایج خوبی در این زمینه دست پیدا کنیم، زیرا قوه قضاییه به طور جدی پیگیر این قضیه است، امیداوریم کمیته فرادستگاهی که شامل همه سازمان‌های نظارتی می‌شود، بتواند مساله ۱۱ گروه را که مهترین بدهکاران سیستم بانکی هستند و چندین سال است بدهی آن‌ها مانده است را به تدریج برطرف کند.

رییس بانکی مرکزی درباره ممنوع الخروجی این افراد گفت: این اقدام باید طبق روال پیش رود، اگر قرار باشد این اتفاق رخ دهد اجازه آن را از قوه قضاییه خواهیم گرفت.

وی درباره تغییر نرخ سود بانکی گفت: در وضعیت فعلی برنامه‌ای برای تغییر نرخ سود بانکی نداریم.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

«جشنواره بیست» بیمه تعاون: ۲۰ درصد تخفیف، ۲۰ روز فرصت

رنگ و بوی جشنواره سمنوپزان در بجنورد

الهام چرخنده مجری تلویزیون شد

اینفوگرافی/ قرارداد‌های LNG شرکت نفت ابوظبی

«پ. ک. ک» اعلام آتش بس کرد

سرنوشت شوم سیندرلا در خیابان‌های مشهد

امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شد

عکس/ حضور روحانی در مراسم ختم مادر حسام الدین آشنا

تعیین تکلیف وضعیت تعطیلی تهران در روز یکشنبه ۱۲ اسفند

عکس/ ژست ناصرالدین شاه با شمشیر ۱۳۷ سال پیش در حال سوارکاری

عکس/ توییت سه سال پیش حساب رهبر انقلاب در ماجرای اوکراین

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

فیلم/ دشمنی با آمریکا خطرناک است

فیلم/ برخورد گرم مریلا زارعی با هواداران در مشهد

چرا انبوه‌سازان کارگر غیرقانونی را ترجیح می‌دهند؟

عکس/ واکنش محسن برهانی به بازداشت هیوا سیفی زاده

فیلم/ ۲۵۶ هزار میلیارد تومان وام برای مدیران بانک‌ها در سال ۱۴۰۲

سومین دوره مسابقات ستارگان باریستا با درخشش بهترین‌ها به پایان رسید

شرکت سیمان سبزوار ؛ پول‌هایی که دود می‌شود و سنگ‌هایی که نمی‌آید!/ سرمایه‌هایی که به ثمن بخس هدر می‌شود

فیلم/ امیر عابدینی: من در این مجمع غریب بودم

معرفی خودرو پونتیاک جی تی او جاج؛ گنج گرانبها دهه ۷۰ + عکس

مهدی تاج بار دیگر رئیس فدراسیون فوتبال شد

فیلم/ روبوسی تاج و عابدینی پس از پایان رأی‌گیری

فرق آیفون ۱۵ و ۱۶ چیست؟

عکس/ رامبد جوان و دخترش نوردخت در یک مراسم ادبی

عکس/ جان باختن ۶ کوهنورد مفقود شده بانه‌ای

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از محل برگزاری دومین مرحله مسابقه علمی سرآمدان بیمه سرمد در تهران

فیلم/ آواز سوزناک آرمان امیدی قبل از ترخیص از بیمارستان

عکس/ ورودی بازار کفاش‌های سبزه‌میدان ۱۲۰ سال پیش و دوره قاجار دوره قاجار

ویزای کریستیانو رونالدو برای ایران صادر شد

امکان افزایش ۵۰ درصدی کرایه تاکسی در سال ۱۴۰۴

عکس/ دورنمای دارالخلافه تهران ۱۳۰ سال پیش از فراز شمس العماره

تفاوت شاهین و ساینا به ۷۷۵ میلیون رسید!

امکان خرید خانه از دسترس خارج شد حتی در شهریار!

عکس/ تغییر نام آمریکانو به کانادیانو در کافه‌های کانادا

النصر در بدترین شرایط به استقلال رسید

صداوسیما کدام حرف‌های پزشکیان را سانسور می‌کند؟

فیلم/ ترامپ: زلنسکی اجازه ورود به کاخ سفید را ندارد

جدیدترین اجاره خانه نوساز نزدیک عید نوروز در چیتگر + جدول

آیا رونالدو برای بازی با استقلال به تهران می‌آید؟

کشف جسد دختر تهرانی در زمین کشاورزی

قیمت دلار در جدال میان بازارساز و انتظارات تورمی

هزینه رهن کامل خانه در جنوب تهران از جوادیه تا نازی آباد + جدول

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱۱ اسفند

هزینه اجاره آپارتمان در افسریه اسفند ۱۴۰۳ + جدول

پیکر چهار کوهنورد حادثه بانه پیدا شد

چرا مردم به کاهش مصرف سوخت و انرژی توجه نمی‌کنند؟

سامانه موشکی Kornet-EM سامانه ضد تانک روسیه

آخرین وضعیت جسمانی پاپ فرانسیس

اختلاف قیمت کوییک در بازار آزاد و کارخانه + جدول