تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹

چه خبر از بازار مسکن؟

رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه قیمت مسکن ١٥ درصد کاهش یافته است، گفت: شمار معاملات مسکن در آذرماه در تهران ۷۵ درصد و در کل کشور ۳۳ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

وضعیت بازار مسکن

اقتصاد۲۴ - مصطفی قلی خسروی درباره وضعیت معاملات مسکن پایتخت در آذر ماه، اظهار کرد: طی حدود یک ماه و نیم اخیر بازار مسکن در وضعیت انتظار قرار گرفته و قیمت‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است.

رییس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد:در ۲۲ روز ابتدای آذر٩٩ تعداد ۲۰۹۵ قرارداد خرید و فروش ملک در تهران به امضا رسیده که کاهش ۵۸ درصدی نسبت به ماه قبل و افت ۷۵ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می دهد.

وی افزود: در کل کشور نیز در ۲۲ روز ابتدای آذرماه ٩٩تعداد ۲۳ هزار و ۴۷۴ مبایعه نامه (قرارداد خرید و فروش ملک) منعقد شده که به ترتیب از کاهش ۴۷ درصدی و ۳۳ درصدی نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل حکایت دارد.

گرانی مسکن به سود مشاوران املاک نیست

خسروی در واکنش به برخی صحبت‌ها که مشاوران املاک را عامل گرانی مسکن می دانند، تاکید کرد: این مساله به هیچ عنوان صحت ندارد؛ زیرا گران شدن مسکن به سود ما نیست. اگر برای یک خانه که یک میلیارد تومان ارزش دارد، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت بگذارند سخت فروخته می شود اما اگر ۹۰۰ میلیون تومان قیمت گذاشته شود راحت تر به فروش می رود و مشاور املاک زودتر به حق کمیسیون می رسد.

افت قیمت مسکن با حذف آمار مناطق ۱، ۳ و ۶

رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به صحبت محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی که اعلام کرد در صورت حذف آمار مناطق ۱ و ۳ متوسط قیمت مسکن به حدود ۲۰ میلیون تومان می رسد، گفت: این صحبت درستی است. ملک‌های لاکچری و بزرگ در منطقه یک (شمیران) وجود دارد و قیمت‌ها بالاست. منطقه ۳ که محدوده پاسداران محسوب می شود هم از گذشته تا امروز محدوده گران قیمتی بوده است. منطقه ۶ نیز عمدتا اداری و گران است. اگر این مناطق را از میانگین قیمت شهر تهران بیرون بیاوریم متوسط نرخ تهران از ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی به طور محسوسی پایین می آید.

خسروی اظهار کرد: ما نمی گوییم آمار دروغ بدهند بلکه می گوییم بر اساس واقعیت مناطق نرخ‌ها را اعلام کنند. اگر آمار بر این اساس باشد به آرامش بازار مسکن منجر می شود. باید همه کمک کنیم تا مردم خانه دار شوند. اینکه معاملات به طور محسوسی کاهش یافته به این دلیل است که توان خرید پایین آمده و ما می خواهیم که قیمت کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به نوسانات قیمت مصالح ساختمانی نیز گفت: بیش از ۸۵ درصد مصالح ساختمانی تولید داخلی است که نوسانات آن بر بخش ساخت و ساز و بازار مسکن تاثیر می گذارد. این که دیگر دست بنگاه های املاک نیست. پس چطور ما را مقصر گرانی جلوه می دهند.

وی در خصوص تخلفات برخی بنگاه‌های املاکی گفت: من در تهران ندیدم مشاور املاکی زیرمیزی بگیرد. اگر ببینم بدون اغماض برخورد می کنم، همچنان که با یکی از بستگانم برخورد و مغازه اش را پلمپ کردم که رابطه مان قطع شد. شهرهای اطراف تهران مربوط به من نیست. چرا همه بدی ها را فقط به تهران نسبت می دهند؟

با موارد تخلف به شدت برخورد می‌کنیم

رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: با موارد تخلف به شدت برخورد می کنیم. به طور مثال بعضی از مشاوران املاک، مبلغ اضافه دریافت می کنند که ما ابتدا تلفن میزنیم تا پول را برگرداند اگر این کار را نکرد بلافاصله دعوت می کنیم، رای به پلمپ می دهیم و به تعزیرات می فرستیم. بعضی قرارداد را نمیدهند که جرم است. حق بیعانه در پوز کشیدن، تخلف است. مشاور املاک حق ندارد سند را نگه دارد. اگر مالک، سند را خواست باید سند را به او بدهد.

خسروی با بیان اینکه ریل استیت در کشورهای پیشرفته اهمیت بالایی دارد، گفت: در آن کشورها صاحب جواز باید دو سال دوره ببیند. شخصی که آنجا کار می کند ۶ ماه باید دوره ببیند. مسئولان بیایند به ما برنامه بدهند. ما افتخار می کنیم که برخی نمایندگان و مسئولان از ما انتقاد سازنده کنند ولی آبروی صنف را بیهوده نبرند. اینکه مدام بگویند این صنف بد است، مشکلی را حل نمی کند.

وزارت راه و شهرسازی که به تازگی روند ارایه آمار کشوری مسکن را آغاز کرده است. در گزارشی تازه روند تحولات مسکن با تکیه بر اقتصاد کلان را ارایه و به شاخص‌هایی همچون نوسانات قیمت مسکن و ارز، سهم ارزش افزوده بخش مسکن و سهم بخش مسکن در هزینه خانوار پرداخته است.

در فاصله زمانی ۱۰ ساله بین سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ سهم بخش مسکن در هزینه خانوار به بالاترین میزان خود یعنی ۳۶ درصد رسیده که نسبت به سال ۱۳۸۸ به میزان ۳.۴ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چه رشته هایی در آینده بازار کار خوبی خواهند داشت؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳/ ترمز دلار کشیده شد؟

ماه رمضان چه دارد که باید منتظر آن باشیم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۳/ آیا الان زمان مناسبی برای خرید طلا است؟

استیضاح وزیر اقتصاد یعنی التهاب بازار و نوسان شدیدتر قیمت ارز/ برکناری همتی کاری عوام‌فریبانه است

نکات تغذیه‌ای برای رفع تشنگی در ایام روزه داری

تقویت حافظه با مصرف این نوع چای

تولید آب از هوا با ضایعات مواد غذایی

رئیس بانک مرکزی: افزایش ۳۰ درصدی ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی منتفی شده است

یکشنبه اول ماه مبارک رمضان است

امضای قرارداد معدنی میان آمریکا و اوکراین لغو شد

واکنش ایران به اظهارات وزیر خارجه ترکیه

جر و بحث ترامپ با زلنسکی: تو برگ برنده نداری

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیست‌و‌یکم

علیرضا حقیقی: از جوانی کاسیاس صدایم می‌کردند!

سرنوشت تعدادی از مفقودی‌های حادثه سقوط بهمن مشخص شد/ جزئیات

انگلیسی زبان رسمی آمریکا می‌شود

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس: استیضاح همتی در دستور کار یکشنبه مجلس

تداوم اظهارات غیرهمسوی وزیر دفاع با پزشکیان

ادعای عجیب جبرائیلی درباره شرط حمایت صاحبان دلار از پزشکیان

خون یحیی به جوش آمد؛ نهادهای نظارتی ورود کنند!

مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و حماس در قاهره برای مرحلهٔ دوم آتش‌بس آغاز شده است

عربستان، قطر و عمان فردا را اولین روز ماه رمضان اعلام کردند

جایزه برندگان اسکار چیست؟

پیش بینی بورس فردا شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/چند ثانیه کافی است تا زندگی برای همیشه تغییر کند

درخواست تاجگردون از شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای کم شدن بی‌ثباتی اقتصادی

سامانه جدید بارشی در کشور؛ هلال احمر اعلام آماده باش کرد

استیضاح همتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس قرار گرفت + جزئیات

مفقود شدن ۶ نفر در بهمن؛ اعزام تیم‌های نجات به محل حادثه

واکنش ایران به فراخوان خلع سلاح پ‌ک‌ک

هشدار مدیریت بحران به تهرانی‌ها؛ شنبه یکشنبه مراقب باشید

برنامه حضور النصر در ایران مشخص شد

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

بهترین غذا برای سحری ماه رمضان چیست؟

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان