تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹

چه خبر از بازار مسکن؟

رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه قیمت مسکن ١٥ درصد کاهش یافته است، گفت: شمار معاملات مسکن در آذرماه در تهران ۷۵ درصد و در کل کشور ۳۳ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

وضعیت بازار مسکن

اقتصاد۲۴ - مصطفی قلی خسروی درباره وضعیت معاملات مسکن پایتخت در آذر ماه، اظهار کرد: طی حدود یک ماه و نیم اخیر بازار مسکن در وضعیت انتظار قرار گرفته و قیمت‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است.

رییس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد:در ۲۲ روز ابتدای آذر٩٩ تعداد ۲۰۹۵ قرارداد خرید و فروش ملک در تهران به امضا رسیده که کاهش ۵۸ درصدی نسبت به ماه قبل و افت ۷۵ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می دهد.

وی افزود: در کل کشور نیز در ۲۲ روز ابتدای آذرماه ٩٩تعداد ۲۳ هزار و ۴۷۴ مبایعه نامه (قرارداد خرید و فروش ملک) منعقد شده که به ترتیب از کاهش ۴۷ درصدی و ۳۳ درصدی نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل حکایت دارد.

گرانی مسکن به سود مشاوران املاک نیست

خسروی در واکنش به برخی صحبت‌ها که مشاوران املاک را عامل گرانی مسکن می دانند، تاکید کرد: این مساله به هیچ عنوان صحت ندارد؛ زیرا گران شدن مسکن به سود ما نیست. اگر برای یک خانه که یک میلیارد تومان ارزش دارد، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت بگذارند سخت فروخته می شود اما اگر ۹۰۰ میلیون تومان قیمت گذاشته شود راحت تر به فروش می رود و مشاور املاک زودتر به حق کمیسیون می رسد.

افت قیمت مسکن با حذف آمار مناطق ۱، ۳ و ۶

رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به صحبت محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی که اعلام کرد در صورت حذف آمار مناطق ۱ و ۳ متوسط قیمت مسکن به حدود ۲۰ میلیون تومان می رسد، گفت: این صحبت درستی است. ملک‌های لاکچری و بزرگ در منطقه یک (شمیران) وجود دارد و قیمت‌ها بالاست. منطقه ۳ که محدوده پاسداران محسوب می شود هم از گذشته تا امروز محدوده گران قیمتی بوده است. منطقه ۶ نیز عمدتا اداری و گران است. اگر این مناطق را از میانگین قیمت شهر تهران بیرون بیاوریم متوسط نرخ تهران از ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی به طور محسوسی پایین می آید.

خسروی اظهار کرد: ما نمی گوییم آمار دروغ بدهند بلکه می گوییم بر اساس واقعیت مناطق نرخ‌ها را اعلام کنند. اگر آمار بر این اساس باشد به آرامش بازار مسکن منجر می شود. باید همه کمک کنیم تا مردم خانه دار شوند. اینکه معاملات به طور محسوسی کاهش یافته به این دلیل است که توان خرید پایین آمده و ما می خواهیم که قیمت کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به نوسانات قیمت مصالح ساختمانی نیز گفت: بیش از ۸۵ درصد مصالح ساختمانی تولید داخلی است که نوسانات آن بر بخش ساخت و ساز و بازار مسکن تاثیر می گذارد. این که دیگر دست بنگاه های املاک نیست. پس چطور ما را مقصر گرانی جلوه می دهند.

وی در خصوص تخلفات برخی بنگاه‌های املاکی گفت: من در تهران ندیدم مشاور املاکی زیرمیزی بگیرد. اگر ببینم بدون اغماض برخورد می کنم، همچنان که با یکی از بستگانم برخورد و مغازه اش را پلمپ کردم که رابطه مان قطع شد. شهرهای اطراف تهران مربوط به من نیست. چرا همه بدی ها را فقط به تهران نسبت می دهند؟

با موارد تخلف به شدت برخورد می‌کنیم

رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: با موارد تخلف به شدت برخورد می کنیم. به طور مثال بعضی از مشاوران املاک، مبلغ اضافه دریافت می کنند که ما ابتدا تلفن میزنیم تا پول را برگرداند اگر این کار را نکرد بلافاصله دعوت می کنیم، رای به پلمپ می دهیم و به تعزیرات می فرستیم. بعضی قرارداد را نمیدهند که جرم است. حق بیعانه در پوز کشیدن، تخلف است. مشاور املاک حق ندارد سند را نگه دارد. اگر مالک، سند را خواست باید سند را به او بدهد.

خسروی با بیان اینکه ریل استیت در کشورهای پیشرفته اهمیت بالایی دارد، گفت: در آن کشورها صاحب جواز باید دو سال دوره ببیند. شخصی که آنجا کار می کند ۶ ماه باید دوره ببیند. مسئولان بیایند به ما برنامه بدهند. ما افتخار می کنیم که برخی نمایندگان و مسئولان از ما انتقاد سازنده کنند ولی آبروی صنف را بیهوده نبرند. اینکه مدام بگویند این صنف بد است، مشکلی را حل نمی کند.

وزارت راه و شهرسازی که به تازگی روند ارایه آمار کشوری مسکن را آغاز کرده است. در گزارشی تازه روند تحولات مسکن با تکیه بر اقتصاد کلان را ارایه و به شاخص‌هایی همچون نوسانات قیمت مسکن و ارز، سهم ارزش افزوده بخش مسکن و سهم بخش مسکن در هزینه خانوار پرداخته است.

در فاصله زمانی ۱۰ ساله بین سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ سهم بخش مسکن در هزینه خانوار به بالاترین میزان خود یعنی ۳۶ درصد رسیده که نسبت به سال ۱۳۸۸ به میزان ۳.۴ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟