اقتصاد۲۴ -رضا جمارانیان ، ضمن اشاره به اینکه صنعت سیمان از تمام تلاش خود استفاده میکند تا نیاز کشور به این محصول استراتژیک به درستی تامین شود، اظهار کرد: صنعت سیمان در هفت ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در تولید سیمان ۱۳ درصد و در زمینه تحویل داخلی ۱۸.۶ درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر با وجود محدودیتهای اعمال شده به دلیل ویروس کرونا، تحریمهای بینالمللی علیه کشور و قیمتگذاری ناعادلانه و غیرکارشناسی، صنعت سیمان تمام تلاش خود را میکند تا کشور در حوزه سیمان با کمبود عرضه نسبت به تقاضا روبرو نشود و پروژههای عمرانی و ساخت و ساز از این جهت مصون بمانند. با این وجود، افرادی با رفتار ناعادلانه و غیرکارشناسی تلاش میکنند تا صنعت سیمان هرروز ضعیفتر از گذشته شود.
بیشتر بخوانید:چرایی گرانفروشی سیمان در بازار نسبت به کارخانه/ صنعت سیمان درگیر افزایش هزینههای حمل و سوخت
رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در رابطه با افزایش تولید و تحویل داخلی سیمان در هفت ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: این موفقیتها در حالی به دست آمده که سود اصلی افزایش تولید و تحویل به دلیل سیاستهای اشتباه عاید دلالان و واسطههای صنعت سیمان میشود و صنعتگران و تولیدکنندگان توان ادامه فعالیتهای خود را از دست میدهند. به بیان دیگر در شرایط کنونی و با اعمال قیمتهای ناعادلانه هرچقدر سیمان بیشتر در کشور تولید شود، کارخانههای سیمان آسیب بیشتری میبینند و دلالان و واسطهها نیز درآمد بیشتری کسب میکنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه اقتصاد رقابتی به منزله بهرهبرداری بیشتر از اقتصاد در صورت رقابت بهتر در بازار است، تصریح کرد: در حالی که برخی شاخصها در حوزه تولید و مدیریت مالی نشان از رشد صنعت سیمان نسبت به دیگر صنایع حوزه ساخت و ساز دارد؛ اما هیچ حمایتی از این صنعت نمیشود. این نکته را باید در نظر داشت که منظور ما از حمایت، رفتار برابر و عادلانه است و به دنبال هیچ امتیاز خاص و ویژهای نیستیم.
این مقام صنعتی ادامه داد: تنها توقع ما این است که رفتاری که در قیمتگذاری با صنعت سیمان میشود، مشابه رفتاری باشد که با فولاد، آهک، آجرسازی و... میشود و قیمت این محصول نیز به طور آزاد و مبتنی بر واقعیتهای اقتصادی کشور تعیین شود.
وی با بیان اینکه، قیمت کنونی هر پاکت ۵۰ کیلویی سیمان تیپ دو، معادل ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان به عنوان قیمت فروش تولیدکننده قیمتگذاری شده است که با احتساب هزینه حمل و سود عامل فروش، حدودا بایستی ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان به دست مصرفکننده برسد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که همین محصول با همین مشخصات در بازار تهران کمتر از ۴۰ هزار تومان در مصالح فروشیها پیدا نمیشود.
جمارانیان تصریح کرد: بدین ترتیب واحدهای تولید سیمان در صورت ادامه این مسیر توان مقاومت خود را در مقابل عدم تطبیق قیمت دستوری با واقعیتهای اقتصادی را از دست میدهد و دیگر نمیتوانند مسیر تولید را ادامه دهند. روندی که طی آن قیمت سیمان کشف و ابلاغ شده، مورد تایید صنعتگران این عرصه نیست. قیمتگذاریها به دور از رفتار کارشناسی بوده و فقط باعث سودجویی عدهای دلال و واسطه شده است.