اقتصاد۲۴ - یک نشریه ژاپنی در گزارشی به تبعات اقتصادی کرونا برای جهان پرداخته و نوشته است: تاکنون ده ها تریلیون دلار تعهد مالی برای دولت ها و بانک های مرکزی در نتیجه شیوع کرونا در جهان برای حمایت از اقتصاد و کسب و کارها ایجاد شده است و آن طور که برآوردهای صورت گرفته از مدل سنجی شیوع کرونا نشان می دهد، خسارتی که کرونا تاکنون به اقتصاد جهانی وارد کرده است رقمی حدود ۱۳ تریلیون دلار تخمین زده می شود که این رقم شامل بسته اخیر ۹۰۰ میلیارد دلاری آمریکا نیز می شود که هفته گذشته در کنگره آمریکا به تصویب رسید.
بیشتر بخوانید:بازار مرغ شب عید تعریفی ندارد
انتظار می رود که کماکان بسته های محرک جدیدی در نقاط مختلف جهان اجرایی شود که در نتیجه آن ها بدهی جهانی به شدت افزایشی شود. کارشناسان پیش بینی می کنند مجمع بدهی های امسال ۲۵ درصد بیشتر از کل تولید ناخالص داخلی جهان باشد. اکنون حدود ۷۸ میلیون نفر در جهان به کرونا مبتلا شده اند که در این بین بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، جان خود را از دست داده اند. آمریکا اکنون اصلی ترین کانون درگیر با کرونا در جهان می شود و پس از آن نیز برزیل، هند و مکزیک قرار دارند.
اکنون بسیاری از نهادهای بین المللی نسبت به شرایط وخیم اقتصادی جهان هشدار داده و گفته اند وضعیت تا پایان امسال به وضعیت پیش از شیوع کرونا باز نخواهد گشت. سازمان ملل پیش بینی کرده است با توجه به رکود فراگیر حاکم بر اقتصادهای بزرگ، متوسط رشد اقتصادی امسال جهان به منفی ۵.۶ درصد برسد. این نهاد بین المللی همچنین هشدار داده است که در نتیجه شیوع کرونا حدود ۲۷ میلیون نفر دیگر به وضعت فقر مطلق برسند. با تداوم رویه کنونی پیش بینی می شود تا پایان سال ۲۰۳۰ حدود یک میلیارد نفر در جهان در فقر زندگی کنند.