تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۰۷ دی ۱۳۹۹
در آبان امسال؛

قیمت ۲۰ قلم کالا ۲ تا ۴.۵ برابر شد

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که قیمت برخی از انواع خوراک دام و طیور، صیفی‌جات، میوه، حبوبات و برنج و همچنین آهن آلات در آبان ماه امسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته و بین ۲ تا ۴.۵ برابر شده است.

گرانی کالا اقتصاد۲۴ - از بین ۹۶ کالایی که تغییرات قیمت آن‌ها از آبان سال گذشته تا ماه مشابه امسال منتشر شده، قیمت ۲۰ کالا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و قیمت آن‌ها بین دو تا ۴.۵ برابر شده است. بیشترین افزایش قیمت مربوط به کنجاله سویای وارداتی است که قیمت آن در مدت یاد شده ۴.۵ برابر شده است و در کنار آن باید به ذرت داخلی با ۱۱۵.۱ درصد افزایش قیمت اشاره کرد؛ چراکه این دو کالا به عنوان خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات نیز تاثیرگذارند.

از اوایل آذر نیز با وجود تعیین نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی برای هر کیلو مرغ، قیمت این محصول در سطح خرده فروشی‌ها به بیش از ۳۰ هزار تومان رسید که بعدا با عرضه مرغ تنظیم بازاری کنترل شد. همچنین با وجود اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باید قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی بسته بندی شناسنامه دار دارای زنجیره سرد حداکثر ۳۱ هزارتومان باشد، از میانه آذر این محصول گران‌تر از نرخ مصوب عرضه شده و اول دی ماه قیمت هر شانه تخم مرغ در خرده فروشی‌ها به ۴۰ هزارتومان رسید.

در این میان ۱۲ کالای دیگری که قیمت آن‌ها طی یک سال بیش از دو برابر شده شامل برخی صیفی‌جات، میوه، حبوبات و برنج است؛ به‌طوری که در آبان امسال قیمت پیاز ۱۱۴.۹ درصد، گوجه فرنگی ۱۶۷.۱، پرتقال ۱۰۳.۳ و همچنین قیمت حبوبات شامل نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، به ترتیب ۱۰۶.۵، ۱۸۸.۳، ۱۹۱.۶، ۱۱۵.۹، ۱۰۴.۶ و قیمت برنج هندی و برنج پاکستانی باسماتی نیز ۱۰۷.۴ و ۱۷۴.۹ درصد نسبت به آبان سال قبل افزایش یافته است؛ بنابراین در آذر ماه امسال قیمت هر کیلو پیاز به ۶۹۰۰ تومان، گوجه فرنگی ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان، پرتقال ۱۲ هزار تومان و همچنین قیمت هر کیلو حبوبات شامل نخود، لپه، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی به ترتیب به ۱۹ هزار و ۶۰۰ تومان، ۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان، ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان، ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان و ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان و قیمت برنج هندی و برنج پاکستانی باسماتی به ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان و ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

همچنین هشت کالای دیگر با افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصد در گروه آهن آلات شامل چهار نوع تیر آهن با ۱۶۶ تا ۳۱۵ درصد، دو نوع میلگرد با ۱۹۱.۷ و ۱۹۵.۳ درصد، ورق سیاه با ۲۳۴.۶ درصد و همچنین سیم (۱*۱.۵) با ۱۰۹.۶ درصد افزایش قیمت قرار دارد.

۲۷ کالا بیش از ۵۰ درصد گران شدند

در این میان ۲۷ کالا هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها تخم مرغ با ۶۴.۶ درصد، برنج تایلندی با ۸۸، سبوس گندم با ۷۱.۳، گوشت مرغ با ۸۵.۲، مرغ زنده با ۸۹، شکر کیلویی و بسته بندی با ۵۳.۷ و ۶۴.۷ درصد، قند شکسته ۵۶.۶، تن ماهی با ۶۰.۱، کره پاستوریزه با ۸۱.۹، روغن نباتی ۱۶ کیلویی با ۵۹.۹ و سیب با ۸۵.۴ و موز با ۹۵.۵ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است؛ بنابراین در آبان امسال قیمت هر کیلو تخم مرغ به ۱۵ هزار تومان، برنج تایلندی به ۱۴ هزار و ۵۰۰، گوشت مرغ به ۲۴ هزار و ۲۰۰، مرغ زنده به ۱۷ هزار، شکر به ۸۳۰۰، قند به ۱۰ هزار و ۲۰۰، کره پاستوریزه به ۸۲۰۰، روغن نباتی ۱۶ کیلویی به ۱۸۴ هزار تومان، سیب به ۱۲ هزار و ۱۰۰ و موز به ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.


بیشتربخوانید:عاملان اصلی گرانی مشخص شدند


جو خارجی و داخلی و ذرت داخلی خارجی نیز با ۹۳.۳،۹۱ و ۹۹.۲ درصد افزایش قیمت از سایر انواع خوراک دام و طیور هستند که در آبان امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد گران شده‌اند و قیمت هر کیلو از آن‌ها به طور میانگین به ۳۵۰۰ تومان رسیده است.

انواع لاستیک، سیمان، گچ سفید، سیم (۲*۱.۵)، یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی تولید داخل از جمله دیگر کالا‌هایی است که قیمت آن‌ها بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

از بین مهم‌ترین کالا‌هایی که در مدت یاد شده کمتر از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشتند هم می‌توان به گوشت گوسفندی و گوساله با ۲۱. و ۲۰.۳ درصد، گوسفند و گوساله زنده با ۲۰.۱ و ۲۲.۹، شیر خام با ۴۲، شیر استریل پاکتی با ۳۴.۵، شیر بطری یک لیتری با ۱۸.۹، شیرخشک با ۱۳، برنج داخلی هاشمی و طارم با ۳۹.۷ و ۴۰.۲ درصد، ماکارونی ۷۰۰ گرمی با حدود ۴۵.۵، سیب زمینی با ۲۲.۹، پنیر ۵۲۰ گرمی با ۴۱.۹، ماست کم چرب و پر چرب با حدود ۲۲.۲ و ۲۹.۱، انواع چای خارجی با ۲۹ تا ۳۳ درصد، انواع روغن نیمه جامد و مایع با ۱۴ تا ۲۷، انواع صابون، مایع ظرفشویی و دستشویی و پودر با ۱۸ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت اشاره کرد.

قیمت کدام کالا‌ها کاهش یافت؟

در این میان در مدت یاد شده فقط قیمت سه کالا یعنی جوجه یک روزه، رب گوجه فرنگی ۸۰۰ گرمی و هر بند کاغذ چاپ ۷۰ گرمی اندونزی به ترتیب ۱۸.۶، ۴.۴ و ۳.۷ درصد کاهش داشته و قیمت آن‌ها در آبان امسال به ترتیب به ۲۵۰۰ تومان، ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان و ۴۲۵ هزار تومان رسیده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ آموزگار زن سپاه دانش ۶۰ سال پیش در یک روستا

عکس/ همراهان قالیباف در سفر به بیروت

عکس/ اکبر عبدی با خانواده در روز تولد نوه اش

عکس/ ژست هنرمندانه فریبا نادری با تیپ کژوال و شال بته جقه‌ای

عکس/ استوری خاص نیوشا ضیغمی در مشهد با پوشش متفاوت

عکس/ حضور شریعتمداری در بیروت

عکس/ چهرۀ نچرال عسل بدیعی ۲۳ سال پیش در اولین فیلم سینمایی‌اش

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره هانیه توسلی در یک مراسم

عکس/ حقوق و مواجب آبدارخانۀ سلطنتی ناصرالدین شاه ۱۳۵ سال پیش

ژست عجیب زنان نیم قرن پیش روی درختان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت می‌شود؟

۱۴۰۴ حتما سال بازدهی بورس خواهد بود/ فاز نزولی بورس مربوط به تنش‌های سیاسی، پیش فروش‌های خودرو و سکه است

تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟

ممنوعیت خبرساز پیام‌رسان ایتا درباره بانوان

سلطان اجاره‌بگیر تهران تحت تعقیب قرار گرفت

نحستین تصویر از سنگ مزار سید حسن نصرالله

متن وصیت شهید سید حسن نصرالله

تصمیم برای حضور اتباع خارجی در کشور برای سال ۱۴۰۴

پخش سریال تاسیان متوقف شد

رستمی یک‌تنه علیه سه امتیاز استقلال!

پیشنهاد جذاب به نکونام برای بازگشت به مربیگری

عراقچی راهی ژنو شد

داور دربی انتخاب شد

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/پیکر شهید نصرالله در آرامگاه ابدی آرام گرفت

فیلم/انتظار ۱/۵ ساعت رئیس جمهور لهستان برای دیدار با ترامپ

فیلم/پرواز هواپیما‌های اسرائیلی همزمان با مراسم تشییع

ممنوعیت صادرات سیب زمینی به مدت ۲ ماه

تالار‌های بورس‌ها فردا باز است

علی عباسی اتهام آزار جنسی به یک بازیگر مرد را پذیرفت

تعطیلی بانک‌ها در استان تهران؛ شعب کشیک باز است

وزیر علوم: حکمرانی علمی نخبه‌گرایی گلخانه‌ای نیست

عکس/پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله

تصویر فرزند شهید سید حسن نصرالله در مراسم وداع با پدر

تصاویر اسوشیتدپرس از حضور جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان بیروت

استان تهران فردا دوشنبه تعطیل شد

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

البرغوثی: باید مواضع و اقدامات جدی برای مقابله با حملات اسرائیل در پیش گرفته شود

کوهنوردان مفقودی اشترانکوه پس از ۴۸ ساعت پیدا شدند

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

چه کسی بر پیکر «سید حسن نصرالله» نماز اقامه کرد؟

هشدار یک اصلاح طلب: دیگر جایی برای انباشت مشکلات نداریم

تاریخچه دربی بزرگ پرسپولیس و استقلال

فیلم/ تبریک احساسی مهدی یغمایی برای تولد همسرش

زود کبود شدن بدن نشانه چیست؟

عکس/ چهره جذاب پارسا پیروزفر ۲۳ سال پیش با مدل موی تینیجری

علائم ابتلا به سرطان کلیه کدامند؟

ماجرای سوء قصد به جان رئیس آموزش و پرورش سراوان چه بود؟

اینفوگرافی/ منابع درآمدی دولت برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ واکنش جالب عموپورنگ به رقص حامد وکیلی در قهوه پدری

خطر بیخ گوش پرواز بندرعباس به رشت

عکس/ نمایی نزدیک از تابوت سیدحسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ شور و حال مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

فیلم/ محل تدفین شهدای مقاومت در ضاحیه جنوبی

با خواص بی‌نظیر میگو آشنا شوید

فیلم/ حضور جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت همزمان با تشییع سیدحسن نصرالله

عکس/ پوشش جالب و دیدنی مردم ۹۸ سال پیش در شهر کرند کرمانشاه

عکس/ کریستیانو رونالدو با لباس عربی کنار بن سلمان

عکس/ گریم متفاوت لیندا کیانی در یک نمایش با کلاه و کت اروپایی

فیلم/ لحظۀ ورود پیکر‌های سید حسن نصرالله و صفی‌الدین به محل تشییع