تاریخ انتشار: ۰۵:۰۰ - ۰۹ دی ۱۳۹۹
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

پروژه‌های توسعه‌ای در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس کدامند؟

سازمان منطقه آزاد اقتصادی انرژی پارس افزایش کارایی و اثربخشی مدیریت منابع مالی و جذب سرمایه در راستای درآمدزایی، سودآوری و ایجاد ارزش افزوده در سطح منطقه و تأمین خواسته‌های مشتریان و ذی‌نفعان کلیدی را از مأموریت‌های خود می‌داند؛ از این جهت است که یکی از مراکز مهم کشور برای اشتغالزایی نیز به حساب می‌آید.

غسلویه

اقتصاد۲۴ - نام عسلویه با شهرک‌های کارگری‌اش پیوند خورده است و حدود ۸.۶ درصد از ذخایر شناخته‌شده گاز دنیا در میدان مشترک پارس جنوبی قرار دارد. شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی افزون بر تأمین ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور، مسئول تأمین خوراک اصلی صنایع پتروشیمی برای ایجاد ارزش افزوده است

کارگران متعددی در این منطقه مشغول به کار هستند. برخی از این نیروها ثابت و برخی دیگر بعد از اتمام پروژه بیکار می‌شوند تا پروژه دیگری را در دست بگیرند و از این رو مدام در مهاجرت و مسافرت هستند. یک روز عسلویه، روز دیگر در آبادان، تبریز و شهرهای مختلف کار می‌کنند. بیراه نیست اگر بگوییم کل صنعت نفت و گاز کشور در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و نقاط غیر از سرزمین اصلی هدایت می‌شود.

بالاترین تمرکز نیروی کار صنعتی در مناطق ویژه اقتصادی

 نیروی کار در این نقاط ذیل قوانینی کار می‌کند که مختص مناطق آزاد و ویژه تعیین شده است که تحت عنوان «قانون اشتغال نیروی کار مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی» شناخته می‌شود. کارگران بیشماری در حوزه صنایع مادر در این مناطق در حال کار هستند. چنانکه به گفته مرتضی بانک، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در حال حاضر ۵۱۰ هزار نفر اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور داریم که در مناطق ویژه اقتصادی بیش از ۹۵ درصد و در مناطق آزاد بیش از ۴۰ درصد در حوزه تولید و صنعت مشغول به فعالیت هستند.


بیشتر بخوانید: منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، بزرگترین منطقه تخصصی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را بیشتر بشناسید


منطقه عسلویه در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس قرار گرفته است که از طریق بندر خدماتی پارس سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس کار صادرات محصولات خود را نیز انجام می‌دهد و تعداد زیادی نیروی کار نیز در این حوزه‌ها مشغول به کار هستند. سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، وزارت نفت است. یکی از بزرگترین بخش‌های توسعه کشور در پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است. بزرگترین صادر کننده تولیدات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی کشور، در این منطقه تدارک می‌شود که بخشی از سرمایه گذاری آن دولتی و بخشی خصوصی است. حدود ۱۸ هزار نیرو انسانی در عسلویه مشغول به کار هستند. از این رو منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تلاش کرده تا همواره از طریق ایجاد فرصت‌های جدید در تولید و توسعه صنایع این منطقه، افزایش اشتغال در منطقه را پیش ببرد. بر این اساس در سال ۹۸ آمار بیکاری در بوشهر کاهش یافته و اکنون بوشهر نهمین استان کشور در زمینه اشتغال است.

عسلویه

پروژه‌های توسعه‌ای برای اشتغالزایی در مجتمع گاز پارس جنوبی 

حسین شمشیری، معاون مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی چندی پیش به روند پیشرفت پروژه‌های توسعه‌ای در این منطقه ویژه اقتصادی پرداخته و گفت: هم‌اکنون ۱۲ پالایشگاه در پارس یک و دو تحویل این مجتمع شده است و دو پالایشگاه ۱۱ و ۱۲ هم حدود یک ماه پیش تحویل مجتمع گاز پارس جنوبی شدند؛ بخش خشکی فاز ۱۴ نیز در حال تکمیل است.

او ادامه داد: با تکمیل این پالایشگاه‌ها در مجموع مدیریت ۱۳ پالایشگاه توسط این مجتمع گازی انجام خواهد شد. هم‌اکنون حدود ۷۵ درصد گاز کشور توسط مجتمع پارس جنوبی تأمین می‌شود و تولید گاز شیرین مجتمع روزانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب است.

در عین حال پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در حال بهره‌برداری است. کامبیز صفتی، رئیس بهره برداری پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی در اینباره گفت: پالایشگاه هشتم کاملاً ایرانی است و دو سکوی آن با ۲۲ حلقه چاه به‌طور کاملاً عملیاتی در سرویس قرار دارند. هم‌اکنون از این سکوها روزانه ۲ هزار فوت‌مکعب گاز دریافت می‌شود که از طریق دو خط لوله به پالایشگاه می‌رسد. مقدار تولید گاز شیرین پالایشگاه هشتم ۵۲ میلیون مترمکعب گاز در روز و تولید میعانات گاز این پالایشگاه روزانه حدود ۷۰ هزار بشکه است.

ایرج خرم‌دل، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز درباره اهمیت میدان مشترک پارس جنوبی گفت: مساحت میدان مشترک پارس جنوبی  ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است. ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع آن در آب‌های سرزمینی ایران واقع شده است که خوشبختانه با مجموعه اقدام‌هایی که از سوی وزارت نفت انجام شده، هم‌اکنون تولید گاز ایران در این میدان از قطر پیشی گرفته است.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره پروژه‌های جدید عسلویه گفت: برای ایجاد ارزش افزوده‌، طرح پتروشیمی و صنایع تکمیلی در سطح منطقه پیش‌بینی شده است. به‌تازگی نیز کلنگ پتروشیمی ارغوان در پارس ۲ کنگان به زمین زده شد که افزون بر اشتغال چند هزار نفری در مرحله ساخت این پتروشیمی، در صورت بهره‌برداری از آن نیز برای تعداد زیادی اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

درحالی که برای افزایش اشتغال در این مناطق تلاش می‌شود، وزارت نفت طی ابلاغیه‌هایی بر ضرورت جذب نیروهای بومی در مناطق و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای آنان تاکید کرد.

تسهیل‌گری برای سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس 

در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی اقدامات دیگری هم انجام شده است که تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در این سازمان یکی از آنها است. این کارگروه متشکل از مدیریت‌های جذب سرمایه، خدمات شهری، امور حقوقی و برنامه‌ریزی است. این اقدام که در دوره شیوع کرونا برای حمایت سرمایه‌گذاران صورت گرفته بود توانست بخشی از مشکلات آنان را حل کند. از جمله اینکه پیشتر سرمایه‌گذارانی که پروژه آنها در منطقه ویژه پارس در مهلت زمانی اجرا نشده بود، قراردادشان فسخ می‌شد، اما مسئله در این کارگروه مطرح و از سرمایه‌گذار خواسته می‌شود با حضور در این کارگروه دلایل مسکوت ماندن پروژه را شرح دهد تا با نگاه حمایت حداکثری و دریافت مجوزهای هیئت مدیره، مهلت زمانی بیشتری به این سرمایه‌گذاران داده شود.

هرچه هست سازمان منطقه آزاد اقتصادی انرژی پارس افزایش کارایی و اثربخشی مدیریت منابع مالی و جذب سرمایه در راستای درآمدزایی، سودآوری و ایجاد ارزش افزوده در سطح منطقه و تأمین خواسته‌های مشتریان و ذی‌نفعان کلیدی را از مأموریت‌های خود می‌داند؛ از این جهت است که یکی از مراکز مهم کشور برای اشتغالزایی نیز به حساب می‌آید.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند