اقتصاد۲۴- مرتضی بانک امروز (پنجشنبه) در چهل و یکمین برنامه افتتاح «جهش تولید» که با حضور ویدیوکنفرانسی رییسجمهوری افتتاح شد، افزود: با وجود چالشهای ناشی از مشکلات ارزی، گمرکی و مالیاتی، محدودیتهای ناشی از تحریم ها و کرونا، اما مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دستاوردهای ارزشمندی در حوزه سرمایهگذاری داشتند.
به گفته او، میزان سرمایهگذاری داخلی جذب شده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از سال ۹۲ تا به امروز ۱۰۸ هزار میلیارد تومان و ۲۸.۵ میلیارد دلار بوده است.
بیشتر بخوانید: با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهور ۶۰ طرح تولیدی و صنعتی در مناطق آزاد و ویژه به بهرهبرداری میرسد
مشاور رییس جمهور اظهار داشت: همچنین بیش از ۵.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیز محقق شد و از پروژههای آن نیز بهرهبرداری شده است.
مرتضی بانک تاکیدکرد: میزان صادرات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دو دولت تدبیر و امید افزون بر ۱۳۹ میلیارد دلار بوده و دستکم ۴۰ میلیارد دلار نیازهای سرزمین اصلی نیز از طریق تولیدات این مناطق تامین شده است.
او یادآور شد: واردات از خارج کشور در این دوره فقط ۴۷ میلیارد دلار بوده و تراز مثبت تجارت خارجی ۹۲ میلیارد دلاری را نشانمی دهد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشانکرد: از ابتدای تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و ابلاغ نامهها، مناطق آزاد و ویژه همواره در همه شاخصها رشد مثبت داشتند، بهطوری که در حوزه تولید در حالی که فقط یکهزار واحد تولیدی در این مناطق در ابتدای سال ۹۲ فعال بودند، این تعداد اکنون با رشد ۱۲۰ درصدی به دو هزار و ۲۰۰ واحد رسیده است.
مرتضی بانک افزود: با استقرار مراکز فناوری و نوآوری، استقرار شابدهندهها و اعمال سیاستهای تشویقی و حمایتی، تاکنون ۶۸۰ واحد فناوری و نوآور در این مناطق جذب شدهاند.
او گفت: یکی از مهمترین اقدامها، افزوده شدن سامانه سرمایه گذاری به پنجره واحد خدمات الکترونیک مناطق آزاد و ویژه است که سهولت و شفافیت بیشتر در ارائه خدمات به فعالان اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
مشاور رییس جمهور بیانداشت: اکنون و با افزوده شدن سامانه سرمایهگذاری، بیش از ۷۰ درصد زنجیره نیازمندیهای فعالان اقتصادی در حوزههای ثبت شرکت و سرمایهگذاری، تولید و تجارت، فرهنگی و گردشگری، صنایع خلاق و دانش بنیان در چارچوب پنجره واحد پوشش داده میشود.
مرتضی بانک خاطرنشانکرد: این پروژه محصول اعتماد دولت تدبیر و امید به جوانان و گواه روشنی بر جدیت دولت در افزایش سطح کیفی خدمات به سازمان های مناطق آزاد و ویژه است.
به گفته او، امروز ۶۰ پروژه در بخشهای تولیدی، صنعتی، تجاری و زیرساختی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزون بر سه هزار میلیارد تومان، ۲۶۰ میلیون دلار و ۱۳ میلیون یورو (در مجموع ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان) است و برای سه هزار و ۲۲۰ نفر ایجاد اشتغال میکند.
گفتنی است؛ در چهل و یکمین برنامه افتتاح جهش تولید، طرحهایی در مناطق آزاد قشم و انزلی و مناطق ویژه اقتصادی انرژی پارس، سهلان، کاوه و سلفچگان افتتاح شد.
یادآور می شود؛ در دور اول افتتاح طرحهای ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در 20 شهریور امسال، 58 طرح بزرگ با ارزش سرمایه گذاری 4800 میلیارد تومان و 438 میلیون یورو، با اشتغالزایی 4400 نفر به بهره برداری رسید.