اقتصاد۲۴ - لپه یکی از مغذیترین دانههایی است که انسانها در رژیم غذایی روزانه خود از آن بهره میگیرند. علاوه بر طعم دلنشین لپه، کالری پایین و در عین حال خواص بی شمار آن، متخصصان تغذیه را برآن داشته است که همواره بر مصرف لپه تاکید داشته باشند.
از مهمترین خواص لپه برای بدن میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
به دلیل آنکه لپه به میزان قابل توجهی دارای فیبر محلول است، میتواند به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند. کاهش کلسترول بد خون به طور مستقیم خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
مطالعات متعدد ارتباط میان مصرف لپه و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مانند سکته قلبی را تایید کرده است. لپه یکی از منابع غنی فولات و منیزیم است که میتواند باعث بهبود سلامت قلب شود. فولات باعث کاهش سطح هموسیستئین میشود که یکی از عوامل دخیل در بیماریهای قلبی است. منیزیم نیز به بهبود گردش خون، اکسیژن رسانی و تغذیه بدن کمک میکند.
به دلیل آنکه لپه دارای فیبر محلول است مصرف آن میتواند خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد. همچنین متخصصان تاکید دارند خطر ابتلا به سایر بیماریهای دستگاه گوارش مانند بیماری "سندرم روده تحریک پذیر" با مصرف لپه کاهش مییابد.
بیشتر بخوانید: میوهای جادویی برای مقابله با کم خونی و آلزایمر
فیبر خواص بی شماری دارد که یکی از آنها کند کردن روند هضم غذاست و به همین دلیل سطح خون به یکباره افزایش نمییابد. از این رو، افراد مبتلا به دیابت برای کنترل قند خون بهتر است لپه را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
لپه یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. ۲۶ درصد از انرژی موجود در لپه مربوط به ساختار پروتئینی آن میشود. از این رو، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی تبعیت میکنند میتوانند آن را به عنوان یکی از منابع اصلی پروتئین جایگزین گوشت کنند.
از دیگر خواص لپه میتوان به افزایش انرژی در دسترس بدن و کمک به کاهش وزن اشاره کرد.