تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹

ممنوعیت واردات لوازم آرایش برداشته شد!

بعد از رایزنی‌های صورت گرفته در رابطه با رفع موانع ترخیص و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی، مقرر شده که این کالا‌ها از گروه ممنوعه (۲۷) خارج و به گروه دیگری منتقل شود، این امتیاز در حالی اعمال شده که در این گروه، کالا‌های دیگری هم قرار دارند که از مدت‌ها قبل در گمرک دپو بوده و صاحبان آن‌ها حتی به صورت مشروط و براساس توافق دستگاه‌های مربوطه نیز با موانعی برای ترخیص مواجه بودند.

ممنوعیت واردات لوازم آرایش

اقتصاد۲۴ - طی سال‌های اخیر با توجه به تغییراتی که در واردات کالا و اولویت بندی آن‌ها به ویژه به دلیل مسایل ارزی ایجاد شد، در کنار ممنوعیت واردات برخی اقلام و گروه‌های کالایی حتی ترخیص آن دسته که قبل از ممنوعیت هم وارد شده بودند متوقف شد.

گروه کالایی (۲۷) از جمله آن‌ها بود که اولویت ارزی آن غیرفعال و ممنوعه اعلام شد، اما در مهرماه سال جاری با مذاکرات صورت گرفته تصمیماتی درباره تعیین وضعیت ترخیص کالا‌های این گروه اخذ شد؛ به طوری که ارونقی-معاون فنی گمرک ایران- ایران اعلام کرد که متعاقب مکاتبات انجام شده با مراجع ذیربط از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و بانک مرکزی، در نهایت با ترخیص کالا‌های موجود در گمرکات که از اولویت تخصیص ارز بانک مرکزی خارج شده اند مشروط به شرایطی موافقت شده است.

ترخیص کالا‌های مشمول گروه (۲۷) دارای اولویت ارزی غیرفعال که مشمول حقوق مکتسبه ماده (۱۱) آئین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات می‌شد، مشروط به بررسی و تائید اصالت بارنامه و قبض انبار توسط گمرک و منوط به تائید منشأ ارز بانک مرکزی اعلام شد.

با این حال در چند ماه اخیر ترخیص کالا‌های گروه (۲۷) که حتی مورد توافق قرار گرفته بودند با موانعی مواجه شد و آنچه که برخی صاحبان کالا‌های مختلف در این رابطه اعلام کردند نشان از وجود گره‌هایی در بانک مرکزی به دلیل مسایل ارزی و تائید منشا ارز و همچنین موانعی در وزارت صمت برای ترخیص کالا داشت.

رایزنی‌ها جواب داد؛ لوازم آرایش از گروه (۲۷) به (۲۶) رفت.


بیشتر بخوانید: اقلام آرایشی قاچاق در بازار را بشناسید


اما بررسی‌ها نشان می‌دهد آنچه اخیرا در مورد لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در گروه (۲۷) تصمیم گیری شده به خروج این کالا‌ها از این گروه منجر شده است؛ به گونه‌ای که بر اساس توافقات صورت گرفته و تصمیم وزارت صمت مقرر شده تعرفه‌های مربوط به عطریات و لوازم آرایش -با شماره تعرفه ۳۳۰۳۰۰۹۰- و فرآورده‌های پاکیزگی و آرایش مو-با شماره تعرفه ۳۳۰۵۹۰۱۰- از اولویت کالایی گروه (۲۷) خارج و به گروه (۲۶) منتقل شود.

اگر بانک به تائید منشا ارز رضایت دهد

بر این اساس با تغییر گروه کالایی موانع پیش روی واردات و ترخیص لوازم آرایشی و بهداشتی که در گروه (۲۷) با آن مواجه بود برداشته خواهد شد، ولی به هر صورت واردات این کالا‌ها با وجود خروج از گروه ممنوعه، همچنان مشروط به تائید منشا ارز و صدور کد رهگیری بانک مرکزی خواهد و اینکه بانک در این مورد چه تصمیمی اتخاذ کرده و آیا با تامین ارز یا صدور کد رهگیری برای آن موافقت می‌کند مورد توجه است، چرا که در غیر این صورت با وجود تغییر گروه کالایی، عملا اتفاقی برای ترخیص این کالا‌ها نخواهد افتاد.

امتیاز برای لوازم آرایش و بلاتکلیفی بقیه

از چندی پیش رایزنی‌هایی در مورد ایجاد شرایط برای ترخیص و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از سوی حوزه‌های مربوطه انجام شده بود و اکنون از این امتیاز برخوردار شده اند، این در حالی است که در گروه (۲۷) در کنار لوازم آرایشی و بهداشتی، کالا‌های فاسد شدنی و یا کالا‌هایی نظیر پکیج، الیاف، کیسه فیلتر صنعتی، پارچه، پارچه رومبلی، دیگ آب گرم، دستگاه تهویه هوا و یا لوازم تحریر هم قرار دارند که از مدت‌ها قبل در گمرک دپو و بلاتکلیف بوده و به دلیل طبقه بندی در این گروه امکان ترخیص پیدا نکرده اند.

گمرک: پیگیری کردیم مابقی برعهده صمت و بانک است

در همین رابطه اخیرا معاون فنی گمرک ایران اعلام کرده بود که مراجعات متعددی از سوی صاحبان کالا‌های گروه (۲۷) یا کالا‌هایی که دارای اولویت ارزی غیرفعال شده و با واردات آن‌ها در مقاطع زمانی مختلف از سوی دولت مخالفت شده است به گمرک ایران یا گمرکات اجرایی برای ترخیص این کالا‌ها انجام شده است.

وی گفته بود که گمرک ایران پیگیری لازم را در این رابطه انجام داده و باید تکلیف ترخیص یا عدم ترخیص این کالا‌ها توسط وزارت صمت و بانک مرکزی مشخص شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد