تاریخ انتشار: ۰۸:۳۷ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۹

شرط و شروط عارف برای ائتلاف در ۱۴۰۰

رئیس فراکسیون امید مجلس دهم گفت: معتقدم باید جریان‌های سیاسی کاندیدا‌های خود برای انتخابات ۱۴۰۰ را داشته باشند و اگر بنا بر ائتلاف شد، باید توافق‌ها روشن باشد و به اطلاع هواداران جریان‌ها هم برسد و عملا مورد تایید آن‌ها باشد.

شرط و شروط عارف برای انتخابات

اقتصاد۲۴ - محمدرضا عارف با رد نکردن احتمال ائتلاف در انتخابات ۱۴۰۰ اظهار کرد: اگر قرار بر ائتلاف باشد، ائتلاف باید براساس سازوکار مشخصی انجام شود؛ مثلا اگر برای تشکیل دولت بنا بر ائتلاف شد، باید از قبل مشخص شود که سهم هر جریان در فعالیت دولت چقدر است؟ مثلا رئیس جمهور از شما، معاون اول از ما یا هشت وزیر از شما و یازده وزیر از ما و... اگر قرار به ائتلاف باشد، باید آورده و دریافتی و مسئولیت‌ها مشخص شود تا بتوان پاسخگوی مردم بود.

شرایط یک رقابت سالم و عادلانه تامین شود

وی در ادامه اظهار کرد: ما از جریان‌های سیاسی انتظار داریم در انتخاباتی که قاعدتا باید سالم و عادلانه و فراگیر برگزار شود، حضور جدی داشته باشند تا با حضور فعال در عرصه انتخابات به سمت حل مشکلات پیش برویم. در کنار جریان‌های سیاسی، حاکمیت به مراتب وظیفه سنگین تری دارد تا شرایط یک رقابت سالم و عادلانه تامین شود نه به مانند انتخابات مجلس یازدهم که با رد صلاحیت‌های گسترده مواجه بودیم و به تبع آن میزان مشارکت مردم هم به شدت کاهش چشمگیری داشت. از سوی دیگرجریان اصلاحات هم به عنوان یک جریان اصیل و ریشه دار در انقلاب، باید در همه رویداد‌های مهم و از جمله انتخابات پیش رو که می‌توانند منشا اثر باشند شرکت کنند. ما باید برای حل مشکلات و چالش‌های مهم کشور، کارآمدی، شایستگی و توانایی کاندیدا‌ها را ملاک قرار دهیم و بنابراین نمی‌توانیم افرادی به مجلس شورای اسلامی، شورای اسلامی شهر و روستا یا ریاست جمهوری بفرستیم که کارآمدی لازم و بالا را نداشته باشند و نتوانند در عمل پاسخگوی مردم باشند.

جریان اصلاحات تجربه انتخابات ۸۴ را دارد

رئیس فراکسیون امید مجلس دهم با اشاره به اینکه من معتقد هستم که تحقق کارآمدی در گرو اجماع سازی درون جریانی است، خاطرنشان کرد: اگر مثلا ۱۰کاندیدا از یک جریان به انتخابات ریاست جمهوری بیاید آن جریان نمی‌تواند نتیجه لازم را بگیرد و پاسخگوی مطالبات مردم باشد، بنابراین با اجماع سازی و درک شرایط و منافع ملی و جریانی و تعیین سازوکار مشخص به سمت معرفی نامزدی برویم که روی آن اجماع باشد و بر اساس عملکرد گذشته و توانایی‌ها بتواند رای بالای مردم را جلب کند و مردم گیج و سردرگم نشوند. جریان اصلاحات تجربه انتخابات ۸۴ را دارد که مجموع آرای نامزد‌های اصلاح طلبان بیش از رقیب بود، ولی ما پیروز نشدیم.

وی درباره فعالیت تشکیلاتی اصلاح طلبان در انتخابات‌های گذشته، بیان کرد: ما قبول داریم که باید میدان داری اصلی احزاب در انتخابات را بپذیریم، ولی در حال حاضر حزبی فراگیر که پایگاه مردمی در کل کشور داشته باشد را نداریم و خود احزاب هم چنین ادعایی ندارند و به نظرمی رسد تا رسیدن به حزب فراگیر زمان زیادی لازم است؛ بنابراین تا زمان رسیدن به احزاب فراگیر باید در قالب ائتلاف و شورا‌هایی مرکب از احزاب و شخصیت برجسته و معتمد مردم عمل کنیم.

در دهه ۹۰ این مساله مطرح شد که با توجه وجود اشخاص حقیقی تاثیرگذار در میان اصلاح طلبان در کل کشور، آیا احزاب به تنهایی می‌توانند میدان دار باشند؟ گاهی این افراد حقیقی تاثیری به اندازه چند حزب در حوزه‌ها و مناطق خود دارند. جمع بندی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات این بود که نهاد تلفیقی تشکیل دهیم که محور اصلی با احزاب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات باشد و در کنار احزاب از ظرفیت افراد حقیقی هم استفاده شود.

این روش ادمه یافت و بعد از برگزاری هر انتخابات عملکرد شورای عالی سیاستگذاری به بحث گذاشته شد. البته همزمان با فعالیت شورای عالی، گاهی بحث تشکیل پارلمان اصلاحات هم مطرح می‌شد. جمع بندی که از نقد و بررسی عملکر شورای عالی در دوره‌های گذشته بدست می‌آمد این بود که ترکیب تلفیقی شورای عالی حفظ شود و ما هم با این ترکیب سه دوره از فعالیت شورای عالی را ادامه دادیم. البته در هر دوره تعداد اعضای حقیقی نسبت به اعضاء حقوقی کاهش می‌یافت تا نقش اعضا حقوقی یعنی احزاب برجسته شود.


بیشتر بخوانید: آخرین خبر از تصمیم انتخاباتی اصلاح طلبان


استعفایی در کار نبود

عارف در ادامه درباره متوقف شدن فعالیت شورای عالی سیاستگذاری و استعفای خود از ریاست این شورا پس از انتخابات مجلس یازدهم، گفت: استعفایی در کار نبود. وزارت کشور در دوره انتخابات مجلس یازدهم اعلام کرد که بر اساس قانون جدید احزاب شورای عالی سیاستگذاری جایگاه حقوقی ندارد و باید به جای آن جبهه مرکب از احزاب تشکیل شود، جالب اینجاست که رقبای ما همیشه چنین ائتلاف‌هایی تشکیل می‌دادند و مشکلی هم پیش نمی‌آمد و ایراد حقوقی هم مطرح نمی‌شد، اما ما تا قدم برمی داشتیم، ایراد حقوقی مطرح می‌شد. پس از ایراد حقوقی وزارت کشور، ما ائتلافی به نام «ائتلاف بزرگ اصلاح طلبان ایران اسلامی» تشکیل دادیم که با حضور فقط احزاب بود و شخص حقیقی در این ائتلاف عضویت نداشت، زیرا با تغییر وزارت کشور ائتلاف فقط با حضور احزاب تشکیل می‌شد نه افراد حقیقی. انجمن اسلامی معلمان هم ماموریت یافت تا این ائتلاف جدید را در وزارت کشور به ثبت برساند و این ائتلاف تمام اختیارات و مسئولیت خود را به شورای عالی اصلاح طلبان که در عکل منتخب خود ائتلاف بود تفویض کرد و کار شورای عالی ادامه یافت.

وی تصریح کرد: پس از برگزاری انتخابات مجلس یازدهم و براساس رویه‌های سه دوره فعالیت شورای عالی سیاستگذاری، نامه‌ای به آقای محمدی دبیرکل وقت انجمن اسلامی معلمان نوشتم که انتخابات به پایان رسیده است و شما یا جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را تشکیل دهید یا اگر شرایط کرونا اجازه نمی‌دهد، جلسه موسسین ائتلاف را تشکیل دهید و در مورد ادامه کار تصمیم گیری کنید که از این نامه من تلقی استعفا شد که صحیح نمی‌باشد. تفاوت این دوره با دوره‌های قبل این بود که در سه دوره قبل خود شورای عالی سیاستگذاری چنین ارزیابی را انجام می‌داد و در این دوره تقاضا شد که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که در حقیقت پایه گذار شورای عالی سیاست گذاری بود این کار را انجام دهد و با توجه به جمع بندی عملکرد سه دوره اول و نقد‌هایی که در این مدت به عملکرد شورا شده بود تصمیمی مناسب برای ادامه ائتلاف و ادامه حضور فعال در انتخابات اتخاذ کند.

احساس می‌کردم که بعضا مطرح می‌شود که عارف مانع ایجاد ائتلاف است

عارف با اشاره به اینکه در دوره سوم فعالیت شورای عالی سیاستگذاری هم زمان بحث پارلمان اصلاحات یا ائتلاف جدید هم مطرح شد، اظهار کرد: من احساس می‌کردم که بعضا مطرح می‌شود که عارف مانع ایجاد این ائتلاف است و در واقع نقد‌ها متوجه فرد است در حالیکه ما در گفتمان اصلاحات به فردمحوری اعتقادی نداریم. فرد می‌آید و می‌رود، ولی جمع فعالیت خود را ادامه می‌دهد. من در نامه خود نوشتم که به جای اینکه عارف نقد و ارزیابی عملکرد ائتلاف را انجام دهد، خود موسسین ائتلاف نقد را انجام دهند تا خدای نکرده عارف مانعی نباشد. خوشبختانه هم اصلاح طلبان تصمیم خوبی برای ادامه فعالیت جمعی رسیده و قرار است نهادی اجماع ساز ایجاد شود و فعلا بحث پارلمان اصلاحات هم مسکوت ماند که امیدوارم این تصمیم هرچه سریعتر عملیاتی شود و یک نهاد اجماع ساز فعال و پویا و موثرتر از دوره‌های قبلتشکیل شود.
اصولا اعتقاد به ائتلاف دارم

رئیس فراکسیون امید مجلس دهم درباره امکان ائتلاف اصلاحات با سایر جریان‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، گفت: نگاه من روشن است و اصولا اعتقاد به ائتلاف و توجه به منافع ملی دارم. در ذات توجه و اولویت به منافع ملی، ائتلاف و حرکت اجماعی وجود دارد. معتقدم در مرحله اول احزاب و جریان‌های سیاسی به صورت شفاف، مواضع و کاندیدای خود را باید معرفی کنند، زیرا رفتار‌های پاندولی و بده وبستان‌ها به جریان‌های سیاسی ضربه می‌زند.

در انتخابات سال ۹۲ هم گفتم که دو جریان ریشه دار کشور در درون خود به اجماع برسند و رقابت جدی داشته باشند، البته ائتلاف با سایر جریان‌ها را هیچگاه نفی نکرده ام و در صورت لزوم ائتلاف با ساز و کار معین و مشخص و تعیین حقوق نهاد‌های ائتلافی می‌تواند مفید باشد. یا مثلا در انتخابات مجلس دهم در تهران به جای عرضه کردن چند صد نفر کاندیدا به مردم، دو تا لیست سی نفره معرفی شود، البته این به معنای نفی حق افراد برای حضور شخصی در انتخابات نیست. در انتخابات مجلس دهم پیشنهاد دادم که دو جریان اصلی سیاسی برای لیست تهران، افراد مشترکی را در لیست خود قرار دهند که در عمل و علی رغم صحبت‌های اولیه در نهایت تشکیل چنین لیستی به تایید نرسید و دو جریان اصلی با لیست‌های جریانی خودشان در صحنه حاضر شدند.

رئیس فراکسیون امید مجلس دهم ادامه داد: ما برای تهیه لیست امید در مجلس دهم از افراد تعهد گرفته و حدود ۱۵۰ نفر را از لیست، به مجلس آمدند، ولی بعضی از آن‌ها به تعهدات خودعمل نکردند. ما حتی اسم فراکسیون را «امید» گذاشتیم نه «اصلاحات» تا بحث ائتلاف دنبال شود و نتوانیم همکاری را ادامه دهیم، اما یک هفته پس از تشکیل مجلس، برخی افراد به تعهدات خود عمل نکردند.

آیا آن‌ها با رای خود به مجلس رفتند یا از اعتبار اصلاح طلبان استفاده کردند و بعد به تعهدات خود پایبند نماندند؟ سوالی است که باید روشن شود. برخی از راه یافتگان به مجلس دهم از لیست امید تا آخر مجلس رفتار پاندولی خود را ادامه دادند و هرجا صلاح شان بود با ما همراهی می‌کردند و هرجا صلاح شان نبود با رقیب ما همکاری می‌کردند. آن‌ها تا آخر مواضع طلبکارانه داشتند و می‌گفتند اصلاح طلبان منحرف شده اند یا می‌گفتند عارف در مجلس تسلیم ما نمی‌شود، ولی مگر کل فراکسیون امید یک نفر عارف است؟ آن‌ها بیشتر آینده نگری می‌کردند.

برخی چهره‌ها از من تقاضای حضور در انتخابات داشته اند، اما من تاکنون موضعی نگرفته ام

رئیس بنیاد امید ایرانیان در پاسخ به این پرسش که آیا قصد حضور در انتخابات ۱۴۰۰ را دارید، گفت: امروز نمی‌شود صریح پاسخ داد. جریان اصلاحات باید برای انتخابات حضور جدی داشته باشد و برنامه و نامزد معرفی کند و ما هم در این مسیر حرکت می‌کنیم. ۱۰ سال است که در بنیاد امید ایرانیان برنامه‌های راهبردی برای رویداد‌های مهم سیاسی کشور از جمله انتخابات تهیه می‌شود، زیرا اعتقاد ما این است که حتی اگر در انتخابات شکست خوردیم، برنامه‌های خود را در اختیار رقیب قرار دهیم. کمیته‌های بنیاد امید ایرانیان اکنون فعال بوده و راهبرد اصلی ما افزایش مشارکت مردم و پاسخگویی به مردم و اداره خوب و موفق کشور است.

عارف در واکنش به برخی اخبار مبنی بر فعالیت انتخاباتی‌اش اظهار کرد: ما همیشه تشکیلات امید ایرانیان را داشته و فعالیت خود را برای تهیه برنامه‌های راهبردی داشته ایم. رابطه من با احزاب خوب بوده و هیچ گاه این رابطه قطع نشده است و فعالیت من کمتر از قبل نشده است. برخی چهره‌ها از من تقاضای حضور در انتخابات داشته اند، اما من تاکنون موضعی نگرفته ام. به هر حال من یک عقبه، کارنامه و توانایی دارم که باید در خدمت کشور و مردم باشد و خواهش من این است افراد براساس شعار عمل نکنند و اگر قرار است عملکرد افراد از جمله من در موقعیت‌های مختلف از جمله مجلس بررسی شود، متوجه باشند که من عمل گرا و نتیجه گرا هستم و معتقدم که اکنون زمان شعاردادن نیست.

اگر قرار است دو کاندیدا مقایسه شوند، در یک زمان و شرایط مشخص مقایسه انجام شود نمی‌شود رفتار یک مقطع زمانی یک فرد با یک مقطع زمانی فرد دیگر مقایسه شود، زیرا شرایط متفاوت است. معتقدم کسانی که در خود توانایی می‌بینند وارد صحنه شوند تا عملکرد گذشته آن‌ها نقد و بررسی شود و با ارزیابی عملکرد‌های گذشته، توانایی‌ها و شایستگی ها، جریان‌های سیاسی به کاندیدای مناسب خود برسند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه بر سر اوکراین

موسیمانه تا پای فسخ قرارداد با استقلال رفت

مدارس ابتدایی لواسان یکشنبه غیرحضوری شد

عکس/ مجریان صداوسیما لباس روسی بر تن کردند

روسیه از ایران خواسته به FATF بپیوندد

فیلم/ سخنگوی قوه قضاییه: در رابطه با ترور امروز افرادی شناسایی و دستگیر شدند

حضور دو بازیکن در استقلال منتفی شد

عکسی ماندگار در تاریخ /مارادونا در مقابل آلمان

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت

رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی

رضا درویش در آستانه‌ خروج از پرسپولیس

کنکوری‌های سال آینده منتظر تغییرات نباشند

خبر خوش درمورد پاداش پایان خدمت فرهنگیان

فیلم/ عملیات شهادت طلبانه در تل‌آویو؛ یک کشته و ۲ زخمی

مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد

پرواز آزادی به سوی استقلال + عکس

مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز

پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم + فیلم

فیلم/ بارش برف در زاهدان

آزادی ۲۹۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد

کارتال به پرسپولیس نزدیک شد؟

چه بلایی بر سر لباس‌های جشن‌های ۲۵۰۰ساله آمد؟

۶ انتصاب جدید مسعود پزشکیان؛ حدادعادل پُست گرفت

ایلان ماسک در کاخ سفید دفتر کار خواهد داشت

عکس/ تصاویری از غزاله اکرمی بازیگر تلویزیون

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ بازار دلار در بلاتکلیفی

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

عکس/ محمدرضا گلزار با ژستی جدی در کنار مایکل جکسون قلابی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

هوای تهران دوباره آلوده می‌شود

حمله به وزارت دفاع اسراییل با موشک بالستیک

لبنیات دوباره گران شد؟

عکس/ جمع آوری پرچم آمریکا از دانشگاه نوشیروانی بابل؟

استقبال سرمایه داران بورسی ازطلا و نقره در بورس کالا

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با چاشنی احتیاط

تاثیر فناوری‌ های نوین بر مدل های کسب و کار آینده چیست؟

عکس/ برگزاری نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

آشنایی با زیبایی‌های کاخ کرملین روسیه + عکس

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش