از گیاه کاج دو گونه مختلف اسانس و روغن تهیه میشود که هرگونه آن مصارف متفاوتی دارند روش تهیه اسانس این گیاه مانند روش تهیه گلاب است در این روش با استفاده از روش تقطیر اسانس گیری انجام میشود. در این روش برگهای کاج و میوه آن را با نسبت مناسب با آب ترکیب کرده و با روش عصاره گیری و پس از گذراندن مراحل خاص میوه کاج و برگهای این گیاه به اسانس مبدل میشود.
اسانس صنعتی کاج کاربرد بسیار فراوانی در صنایع گوناگون غذایی، آرایشی و دارویی دارد البته لازم به ذکر است در صنایع آرایشی علاوه بر اسانس کاج، روغن درخت کاج که از عصاره گیری تخم کاج حاصل میشود کاربرد بسیار دارد.
در بسیاری از موارد نیز از چوب درخت کاج اسانسی به دست میآید که در صنایع عطرسازی کاربرد دارد. البته باید توجه داشت امکان حساسیتهای پوستی و جلدی در استفاده از اسانسهای درخت کاج وجود دارد؛ که باید به این نکته دقت کرد. این اسانسها در رفع خستگی و برطرف کردن کسالت و کرختی بسیار تاثیرگذار است.
در ضمن نمیتوان از خاصیت میکروبزدایی و پاککنندگی اسانس درخت کاج به راحتی گذشت. از دیگر خواص اسانس کاج میتوان به خاصیت آنتیاکسیدانی آن اشاره کرد؛ که ترکیبات موجود در این اسانس باعث جلوگیری از پیری زودرس میشود؛ و در دفع رادیکالهای آزاد نقش بیبدیلی دارد.
اسانس کاج دارای خواص دارویی و درمانی زیادی از قبیل :
شرکت نیکوشیمی بزرگترین و معتبر ترین نمایندگی فروش اسانس کاج محصول (آلمان - فرانسه ) محلول در روغن در ایران.