اقتصاد۲۴ - روسلان محمدجانف رئیس مرکز استفاده از زیرساختهای فضایی روسیه روز دوشنبه اعلام کرد: این موشکها برای اهداف دولتی (پرتاب ماهوارههای دولتی) و نیز اجرای قراردادهای تجاری غیردولتی پرتاب خواهند شد.
روسیه از امکانات فضایی خود برای اهداف مختلف استفاده میکند و خدمات فضایی شامل پرتاب ماهواره به کشورهای دیگر ارائه میدهد.
گزارش دیگری از سایت اینترنتی سازمان فضایی روس کوسموس حاکیست که امروز فضاپیمای باری روسیه حامل ۲.۵ تن محموله برای ایستگاه فضایی بین المللی به فضا پرتاب شد.
فضاپیمای پروگرس ام. اس-۱۶ با یک موشک از نوع سایوز ۲.۱ای از پایگاه فضایی بایکانور روسیه در قزاقستان به فضا پرتاب شد.
انتظار میرود این فضاپیمای باری ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه به ایستگاه فضایی بین المللی ملحق شود.
این پرتاب نخستین پرتاب فضاپیمای باری روسی به فضا در سال جاری میلادی است.
فضاپیمای باری حامل ۶۰۰ کیلوگرم سوخت، ۴۲۰ لیتر آب آشامیدنی، ۴۰ کیلوگرم گاز فشرده و ۱۴۰۰ کیلوگرم تجهیزات و دستگاهها و لباسها و مواد لازم برای انجام آزمایشهای علمی است.
ازجمله وظایف فضاپیمای باری، جدا کردن بخشی از ایستگاه فضایی بین المللی به نام پیرس و نصب یک بخش آزمایشگاهی به نام «نائوکا» به جای آن است.
فضاپیمای پروگرس این بخش جدا شده را در اقیانوس آرام غرق خواهد کرد.
ایستگاه فضایی بین المللی، یک آزمایشگاه فضایی به ارزش حدود یکصد میلیارد دلار است که در آن انواع آزمایشها در شرایط فضا و بی وزنی توسط چند کشور از جمله روسیه، آمریکا و ژاپن و آژانس فضایی اروپا انجام میگیرد.
در حالی که در ابتدا این ایستگاه فضایی فقط سه ماژول داشت، مجموعه تحقیقاتی کنونی به بزرگی یک خانه پنج خوابه با یک سالن ورزشی، دو حمام و دستشویی، و یک پنجره با دید ۳۶۰ درجه به زمین است.
این مرکز فضایی بین المللی از روز دوم نوامبر سال ۲۰۰۰ تاکنون به طور مداوم سرنشین داشته است.
در این ایستگاه که با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه حرکت میکند و تقریبا هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور مدار زمین میچرخد، یک گروه بین المللی ۶ نفره از کشورهایی از جمله روسیه، آمریکا، ژاپن و آژانس فضایی اروپا کار و زندگی میکنند.