تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
در نشست تخصصی معاونت علمی ریاست جمهوری در نمایشگاه پتروشیمی کیش عنوان شد:

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان رشد تولیدات داخلی را تضمین می‌کند

علی وطنی از رشد ۶ برابری منابع بانکی برای تامین مالی طرح‌های صنعت پتروشیمی در دومین نمایشگاه بین المللی پتروشیمی کیش خبر داد.

منطقه آزاد کیش

اقتصاد۲۴ -مهدی وطنی مشاور عالی معاون توسعه فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در نشست تخصصی "نقش حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در توسعه فناوری‌های صنعت پتروشیمی فناور"که صبح امروز سه شنبه ۲۸ بهمن درسالن ملاصدرای مرکزهمایش‌های بین المللی کیش برگزارشد.

بر توسعه فناوری‌های صنعت پتروشیمی با محوریت تولیدات داخلی تاکید کرد.

وی بابیان اینکه سال گذشته سنگ بنای برگزاری نخستین همایش حمایت از ساخت داخل درصنعت پتروشیمی در منطقه آزاد کیش گذاشته شد و بستر برپایی دبیرخانه دائمی این رویداد در جزیره کیش را فراهم کرد افزود: دومین همایش از نظر کیفیت و کمیت و ابعاد مختلف دستاورد‌های مهمی دارد که یکی از آن‌ها زیست بوم فناوری و حمایت از بخش عرضه‌ی شرکت‌های دانش بنیان، پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های سنتی و مهندسی کشور می‌باشد.


بیشتر بخوانید: تسهیل در خرید مواد اولیه با رونمایی از طرح طراوات توسعه در منطقه آزاد کیش


وطنی ارزش تفاهمنامه‌های امضا شده سال گذشته به ویژه با شرکت‌های تحت پوشش هلدینگ خلیج فارس که منجر به عقد قرارداد و موافقت نامه شد را رقمی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: سال گذشته در نخستین نمایشگاه و همایش صنعت پتروشیمی تنها یکی از بانک‌ها در حمایت از ساخت داخل و شرکت‌های دانش بنیان حضور داشت، اما در حال حاضر ۴ بانک آمادگی خود را برای مشارکت در این زمینه اعلام کرده اند، امسال نیز رقم ۵۰۰ میلیارد تومان سال گذشته رشد ۶ برابری داشته است.

مشاور عالی معاون توسعه فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه یک نهضت حمایت از ساخت داخل در کشور شکل گرفته اظهار داشت: بر اساس آمار‌ها در مرداد ۱۳۹۲ تنها ۵۶ شرکت دانش بنیان داشتیم و امروز پس از ۷ سال این تعداد به ۵ هزار و ۷۲۲ شرکت یعنی بیش از ۱۰۰ برابر رسیده است.

وطنی در بخش دیگر سخنان خود افزود: هر شرکتی به راحتی نمی‌تواند خود را دانش بنیان معرفی کند و معاونت علمی ریاست جمهوری به شدت و با حساسیت تمام درخواست متقاضیان را در این زمینه بررسی می‌کند.

به گفته وی پذیرش شرکت‌های دانش بنیان بر اساس معیار‌ها و شاخصه‌هایی خاص به دقت رصد می‌شود و مجوز‌ها به صورت یکساله بوده و بعد از این بازه شرکت‌ها مجدد ارزیابی خواهند شد تا معاونت علمی ریاست جمهوری نقش خود را در حراست وپاسداری از جایگاه شرکت‌های دانش بنیان به خوبی ایفا کند.

وطنی اظهار داشت: نسلی جوان در حال رشد در مراکز نوآری هستند که با وجود آن‌ها کار‌های بزرگی اجرایی می‌شود که تنها شرکت‌های معتبر بین المللی قادر به انجام آن بوده اند و با این وصف اعتماد به نفس فراوانی در شرکت‌های پتروشیمی، دانشگاه‌ها و بانک‌ها و شرکت‌های دانش بنیان ما ایجاد شده است که زیست بوم کسب و کار و فناوری و نوآوری ما را تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه فضایی در کشور در حال شکل گیری است که سنگ بنا‌های گذاشته شده در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان آینده‌ای درخشان را با حضور ۱۲ صندوق‌های جسورانه و بانک‌ها برای کشور عزیزمان رقم می‌زند گفت: با افتخار عنوان می‌کنم که شرکت‌های دانش بنیان بورسی ما نیز تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان آورده داشته اند.

وطنی با تاکید بر ضرورت حمایت از عرضه کنندگان، سرمایه گذاران و کاربران گفت: ما در جایگاه معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری وظیفه خود می‌دانیم از هر سه بخش حمایت و پشتیبانی کرده و بافراهم کردن تسهیلات اجازه ندهیم نهضت حمایت از ساخت داخل متوقف شود.

مهدی شریف زاده دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی در این نشست در تشریح مسئولیت ستاد‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: چند ستاد در معاونت ما فعالیت می‌کنند که به عنوان بازوی تخصصی معاونت زیر نظر مستقیم دکتر ستاری اداره می‌شوند.

شریف زاده گسترش مرجعیت علمی و ایجاد قطب‌های علمی در ایران، شناسایی فناوری‌های موجود در کشور با هدف تقویت زیرساخت‌ها و تلاش برای بومی سازی و تبادل آنها، دستیابی به فناوری‌های جدید، ترویج فرهنگ کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان، ترویج تبادلات فناوری در سطح بین المللی را ماموریت ستاد‌های مختلف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برشمرد.

وی کارگروه‌های نفت و گاز و پالایش و پتروشیمی و کارگروه برق و نیرو‌های های تجدید پذیر را بال‌های اصلی ستاد عنوان کرد و گفت: تبادل اطلاعات و تعامل و همفکری‌ها در این کارگروه‌ها به صورت فراشرکتی انجام می‌شود و ما در این زمینه سیاست گذار نیستیم، اما سعی می‌کنیم سیاست ساز باشیم و زمینه پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان را فراهم کنیم.

جواهر دشتی معاون دفتر ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز حمایت از ایجاد زمینه تعامل بین بخش‌های مختلف را از وظایف مهم این معاونت و صندوق شکوفایی عنوان کرد و گفت: ترویج دانش و فناوری و توسعه بازار از اهداف ما در بهم رسانی محسوب می‌شود که موجب ارتقاء صنایع بزرگ و جریان ساز بوسیله تعامل با شرکت‌های دانش بنیان می‌شود.

وی افزود: معاونت علمی ریاست جمهوری علاوه بر حمایت‌های مالی، حمایت‌های سیاستگذارانه قانونمدار نیز انجام می‌دهد و خوشبختانه در دوره جدید جایگاه‌هایی در نهاد‌های فرا دستی از جمله شورای امنیت، شورای اقتصاد، دبیرخانه رفع موانع تولید وزارت صمت، جایگاه رای قانون حداکثری استفاده از توان ساخت داخل در بخش تولید کشور را به خود اختصاص داده است که برای رفع موانع اداری در حوزه‌های مالی و تجاری و ایجاد جهش برای شرکت‌های دانش بنیان در سیاست گذاری‌های کلان حضور دارد و پیشقدم است.

جواهر دشتی معاون دفتر ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان داشت: با تمرکز بر صنعت پترو شیمی در مناطق آزاد و برگزاری جلسات تخصصی سال گذشته ۲۰ تفاهم نامه و امسال ۷۰ تفاهمنامه با شرکت‌های دانش بنیان با همکاری هلدینگ خلیج فارس و بانک‌ها به امضا رسید؛ برگزاری این رویداد با تمامی فراز و نشیب‌ها توسعه بازار را به همراه داشت و پس از گپ و گفت‌های تخصصی، دانش شرکت‌های مخاطب ما نسبت به وظایف شرکت‌های پشتیبان افزایش یافت و مراجعات برای تشکیل شتاب دهنده‌ها و شرکت‌های دانش بنیان هر روز بیشتر شد.

همچنین حمیدرضا فرهادی مدیرعامل اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با بیان اینکه صندوق در راستای اجرای قوانین حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و ساخت داخل شکل گرفته است گفت: ماموریت ما حمایت از تجاری سازی فناوری‌ها و نوآوری‌ها و به طور خاص بحث تامین مالی اکوسیستم نوآوری کشور می‌باشد که صندوق ما با ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه اولیه فعالیت خود را شروع کرد و تا امروز رقمی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان از موسسات و شرکت‌ها حمایت کرده است به طوریکه ما امروز پربارترین اکوسیستم نوآوری را در کل منطقه داریم.

وی افزود: اکوسیستم نوآوری تنها به شرکت‌های دانش بنیان محدود نمی‌شود و بخش قابل توجهی از آن را نیز استارتاپ‌ها به عنوان شرکت‌های نوپا با ریسک پذیری و ارزش افزوده‌های بالا برای حل معضلات بسیاری از صنایع تشکیل می‌دهند.

فرهادی عنوان کرد: تلاش داریم محدودیت‌های قانونی که در اسناد بالادستی برای صندوق نوآوری وجود دارد را حل کنیم و امکان حمایت از بقیه اجزا اکوسیستم مانند صندوق‌های پژوهش فناوری فراهم شود.

مدیرعامل اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از توجه ویژه به بحث توسعه بازار و اکوسیستم نوآوری شرکتی در ماموریت‌های خود خبر داد و گفت: خارج از حمایت‌های مالی در قالب تسهیلات، ضمانت نامه و سرمایه گذاری و تسهیلات بلاعوض و توانمندسازی با ابزار‌های سیاستی درست فعالیتخواهیم کرد.

وی در پایان افزود: در حوزه اکوسیستم نوآوری ۳ سطح درقالب‌های مختلف توسعه حول یک فناوری مشخص، در شرکت و در صنعت مد نظر است که دیروز با حضور دکتر ربیعی مدیرعامل هولدینگ خلیج فارس تفاهم نامه آن با عنوان توسعه اکوسیستم نوآوری در صنعت پتروشیمی به امضا رسید تا تعامل بین شرکت‌های کوچک با این مجموعه بزرگ راحت ترو قابل دسترسی باشد.

لازم به ذکراست در این نشست راهکار‌های تسهیل امور در مسیر توسعه بازار‌های صنعت پتروشیمی، فعالان و شرکت‌های خرد و کلان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مسائلی از جمله پیگیری مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد مراکز صدور مجوز برای ارائه محصولات تولید شده در شرکت‌ها و موسسات، ایجاد لینک ارتباطی شرکت‌های مورد تایید معاونت علمی با هلدینگ خلیج فارس و شناسایی و بازدید از شرکت‌هایی که نیاز به حمایت دارند، رفع مشکلات در زمینه برگزاری مناقصات و ایجاد لیست فروشندگان شناخته شده و فعال در این صنعت مطرح شد.

گفتنی است مسئولان امور پژوهش و فناوری پتروشیمی نوری و پتروشیمی البرز و معاون سرمایه گذاری صندوق پژوهش نوآوری ماندگار نیز در این جلسه حضور داشتند.

منبع: منطقه آزاد کیش
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل