![تجارت در آنگولا؛ مزرعه عظیمی که در دوران کرونا بهراه افتاد آنگولا](/files/fa/news/1399/11/30/159208_915.jpg)
اقتصاد ۲۴ - یک شرکت کشاورزی توانسته ظرف چند ماه، مزرعهای برای صادرات محصول بهخارج راهاندازی کند و با وجود بیماری همهگیر کرونا، موفق شده است. جمهوری آنگولا یکی از بزرگترین تولیدکنندکان نفت در قاره آفریقا و همزمان یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.
همهگیری جهانی به اقتصاد بسیاری ازکشورها آسیب رسانده اما در آنگولا دستکم کشاورزی در حال شکوفایی است.
تسطیح ۵۰۰ هکتار
ژائو ماسده، مدیر شرکت نوواگرولیدر، در پورتوآمبووین، بیش از ۵۰۰ هکتار زمین را تسطیح کرده و حدود ۴۰۰ هکتار آن زیر کشت گسترده برده است.
یک زمین وسیع در استان کوانزا سول در جنوب لواندا، پایتخت این کشور تا سال گذشته بهکلی خالی و بایر بود. این زمین ۱۰ هزار هکتاری خاک حاصلخیزی دارد و آبوهوای مناسب این منطقه، قابلیت کشاورزی آن را بیشتر هم کرده است.
نوواگرولیدر روی این زمین سرمایهگذاری کرد و طی شش ماه، اولین محصول آماده برداشت بود؛ و همه اینها در دوران همهگیری جهانی ویروس کرونا انجام شد.
او میگوید گرچه کووید-۱۹ روی بعضی مسائل تأثیر گذاشته اما مانع اجرای طرح آنها نشده است. آنها اینجا کدو و گوجه، و هندوانه و طالبی کاشتهاند و بناست انگور و انبه و خیلی محصولات دیگر هم بهاینها اضافه شود.
تنوع اقتصادی
کشاورزی یکی از صنایعی است که بناست به اقتصاد آنگولا تنوع ببخشد. همهگیری کرونا تولیدات داخلی آنگولا را بیشتر کرده و در نتیجه، این کشور در برابر نوسانات قیمت نفت مقاومتر شده است.
ساکنان محلی مدتها منتظر راهاندازی این مزرعه تازه بودند اما مشکل اصلی، مسیر دسترسی بوده که سرانجام به همت یک تاجر کارآفرین حل شده است.
این تاجر همان ژائو ماسدو، رئيس نوواگرولیدر است که به همت و هزینه خودش ۲۵ کیلومتر را تا اینجا جاده کشیده است. با راهاندازی مزرعهٔ نوواگرولیدر، علاوه بر آبرسانی به مردم منطقه، اشتغالزایی هم انجام شده است.
میوه ناشناخته
مزرعه کوواندو حالا ۴۰۰ نفر کارگر دارد و بناست که با توسعه طرح کشاورزی، این تعداد به ۱۵۰۰ نفر هم برسد. آلدنیسیو لینو، مدیر تولید مزرعه کواندو که در بزرگترین منطقه صادرات میوه برزیل کار کرده، معتقد است این منطقه قابلیت عظیمی دارد.
بنا بر اعلام یورونیوز، آلدنیسیو میگوید: میوه آنگولا هنوز ناشناخته است اما در آینده نزدیک، ارزش آن رشد میکند، چون این کشور میوه خوبی دارد که با استانداردهای بینالمللی سازگار است. آنچه کم دارند، اسم و رسم و سابقه تولید است اما مردم دنیا کمکم میوه آنگولا را خواهند شناخت.
گردانندگان این مزرعه بسیار امیدوارند که دنیا بتواند طعم میوههای اینجا را بچشد. شرکت پشتیبان فروش اینجا، به پرتغال و اسپانیا میوه صادر میکند و به بازار کشورهایی نظیر ایتالیا، لهستان و نامیبیا هم نظر دارد.
هفتمین کشور آفریقا
یادآور می شود که آنگولا با نام رسمی جمهوری آنگولا (به پرتغالی: República de Angola) کشوری در جنوب آفریقا و هفتمین کشور بزرگ در آفریقا است. آنگولا از جنوب با نامیبیا، از شرق با زامبیا، از شرق و شمال با جمهوری دموکراتیک کنگو و از غرب با اقیانوس اطلس هممرز است. پرجمعیتترین شهر و پایتخت آن لوآندا است. زبان رسمی آنگولا زبان پرتغالی، جمعیت آن برابر ۳۲،۸۶۶،۰۰۰ نفر [۴]و واحد پول آن کوانزا است.
اکثریت مردم آنگولا مسیحی هستند که بیش از نیمی از آنها پیرو مذهب کاتولیک رومی و یکچهارم نیز پروتستان هستند.
اکثریت مردم آنگولا از مردم سیاهپوست بانتو-تبار هستند که ۳۶ درصدشان به قوم اوویمبوندو، ۲۵ درصد به قوم آمبوندو و بقیه به دیگر اقوام تعلق دارند.