اقتصاد ۲۴ - به دنبال تلاشهای گسترده آمریکا و مذاکراتی طولانی٬ معاهده اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ امضا شد. خروج از این معاهده اقلیمی جهانی یکی از وعدههای عمده دونالد ترامپ به رایدهندگان آمریکایی در سال ۲۰۱۶ بود که در ۱۴ آبان سال جاری تکمیل و نهایی شده بود.
جو بایدن نیز در نخستین روز کاری خود در کاخ سفید در اول بهمن ماه در فرمانی اجرایی این تصمیم دونالد ترامپ را لغو کرد.
جو بایدن روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ از تغییرات آب و هوایی به عنوان تهدیدی حیاتی و جهانی یاد کرد و گفت، دیگر نمیتوانیم در این زمینه تاخیر کنیم یا حداقلها را انجام دهیم.
جان کری، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور اقلیمی، نیز در توییتی ضمن اعلام این خبر گفته است، هیچ کشوری نمیتواند در این نبرد به تنهایی بجنگد.
Today’s the day. We’re officially back in the Paris Agreement - again part of the global climate effort. No country can fight this fight on its own. We look forward to a productive year and a successful #COP26 in Glasgow. #GoodToBeBack
— Special Presidential Envoy John Kerry (@ClimateEnvoy) February 19, 2021
دولت باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا از جمله امضا کنندگان این پیمان بود که هدف آن تلاش مشترک برای کاهش میزان تولید گازهای گلخانهای تا سال ٢٠٣٠ اعلام شده است.
دولت اوباما در سال ۲۰۱۵ وعده داده بود که انتشار گازهای گلخانه ای آمریکا را تا سال ۲۰۲۵ نسبت به سطح سال ۲۰۰۵ بین ۲۶ تا ۲۸ درصد کاهش خواهد داد.
بنا بر اعلام وبگاه اینترنتی فردا، دانشمندان معتقدند که تحت تاثیر تولید گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت بشر دمای زمین به نسبت سالهای ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ (دوران ماقبل صنعتی) حداقل یک درجه افزایش یافته است.
پیشبینی سازمان جهانی هواشناسی نشان میدهد که به احتمال ۷۰ درصد میزان گرمایش زمین حداقل در یکی از ماههای سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ از ۱.۵ درجه بالاتر از دوران ماقبل صنعتی بیشتر خواهد شد.